Mnie zgniło w ubiegłym roku niedługo po zakupiemagenta pisze:A to cudo zgniło![]()
Pasja - cz. 2
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pasja - cz. 2
Kasiu, wielosił mam w torebce do siania na rozsadniku, też mi się podoba.
, w tym roku byłam mądrzejsza i posadziłam w lepszym miejscu (oby
)
Dzięki za odpowiedź w sprawie kamienia - ja kupowałam kamienie do mojej aranżacji ogrodowego prysznica w takiej firmie Stone Expert. Mieli tam rozmaite kamienie na takie ścieżki, przepiękne odmiany, ale ceny porażające. Już nawet kombinuję, żeby pojechać do takiego cmentarnego kamieniarza i zapytać o odpady, może będzie taniej ?
A co do strat - w wielu wątkach czytam ostatnio jakie śliczne rośliny poprzepadały. Smutne, ale z drugiej strony można posadzić coś nowego
A co do strat - w wielu wątkach czytam ostatnio jakie śliczne rośliny poprzepadały. Smutne, ale z drugiej strony można posadzić coś nowego
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A jak to cudo się nazywa? Bardzo ładne
Dawaj Alfreda na tapetę, bom ciekawa jak się komponuje na tej rabacie
Dawaj Alfreda na tapetę, bom ciekawa jak się komponuje na tej rabacie
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Julka cudownie było... Ciesze się, że cieplutko tu będzie, byleby trawy nie podsuszyło.
Agata mój rósł 5 lat w jednym i tym samym miejscu, miałam w tym roku go rozsadzać
Wspaniale kwitł ...nie mam pojęcia co mu zaszkodziło 
Debra z tym kamieniarzem cmentarnym to jest pomysł, czasem mają piaskowiec. Ja myślę, że to przez tę zimę głupią i mroźny luty.
Madziu to był bodziszek. Fotę Alfreda wstawię jutro, ale... doczytałam, że musi rosnąc w półcieniu lub cieniu
I zdaje się, że go przeniosę do cienia. Ale to już po powrocie. W sumie cieszę się, że odpocznę od ogrodu i nabiorę dystansu do roślin. Mam nadzieję, że nie będzie za sucho i nie ominie mnie kwitnienie niektórych okazów. Włączę w każdym razie nawadnianie.
Donice mi nie uciekną i jednoroczne też
Agata mój rósł 5 lat w jednym i tym samym miejscu, miałam w tym roku go rozsadzać
Debra z tym kamieniarzem cmentarnym to jest pomysł, czasem mają piaskowiec. Ja myślę, że to przez tę zimę głupią i mroźny luty.
Madziu to był bodziszek. Fotę Alfreda wstawię jutro, ale... doczytałam, że musi rosnąc w półcieniu lub cieniu
I zdaje się, że go przeniosę do cienia. Ale to już po powrocie. W sumie cieszę się, że odpocznę od ogrodu i nabiorę dystansu do roślin. Mam nadzieję, że nie będzie za sucho i nie ominie mnie kwitnienie niektórych okazów. Włączę w każdym razie nawadnianie.
Donice mi nie uciekną i jednoroczne też
- lulka

No i widzisz, a mój rósł na patelni i było ok, teraz płot trochę cienia daje. W sumie, to Alfred u mnie też siedział na słońcu i sama widzisz 
- Francesca

Kasiu, ja nie mogę znaleźć dwóch bodziszków posadzonych w ubiegłym roku, a dwa raczej kaput. Nie mówię o tym magnificum, który już wcześniej uśmierciłam. Może to była taka głupia zima, bo one raczej dobrze zimują.
- magenta

- Kontakt:
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Kasiu, to chyba wielkopłatkowy.
Nie ma sprawy
Nie ma sprawy
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Kasia
Mam nadzieje, ze urlopik udany i pogoda co najmniej taka jak w Polsce
u mnie chlodniej ale i tak jest cudnie
Moje bodziszki mają chyba podobne kolorki do tego, który Ci padł - błękitne z fioletowym z odcieniem.. Moge Ci wysłać sadzonkę, jeśli chcesz
Pozdrowionka
Mam nadzieje, ze urlopik udany i pogoda co najmniej taka jak w Polsce
Moje bodziszki mają chyba podobne kolorki do tego, który Ci padł - błękitne z fioletowym z odcieniem.. Moge Ci wysłać sadzonkę, jeśli chcesz
Pozdrowionka
- magenta

- Kontakt:
Witajcie, widzę, że u was sporo się dzieje
Będę musiała sporo nadrobić,
ale mam zaległości!
Oliwko baaardzo dziękuję i czekam na bodziszki
Kasiek wyjazd udany, pogoda do łażenia była idealna
Chociaż o 15 st mniej niż w Polsce. Poczekam na przesyłkę Oliwki i dam znać jakby co, w każdym razie dziękuję
Ogród mnie zaskoczył bujnością , trawa wysokością, tulipany kwitnieniem. Są jednak niepokojące objawy ...magnolia którą zostawiłam w pełni kwitnienia i sił, jakby podeschła
kwiaty jej uschły, niektóre w pąkach..nie wiem o co chodzi...no cóż... zobaczymy...
A to kilka tulipanków:

Będę musiała sporo nadrobić,
Oliwko baaardzo dziękuję i czekam na bodziszki
Kasiek wyjazd udany, pogoda do łażenia była idealna
Ogród mnie zaskoczył bujnością , trawa wysokością, tulipany kwitnieniem. Są jednak niepokojące objawy ...magnolia którą zostawiłam w pełni kwitnienia i sił, jakby podeschła
A to kilka tulipanków:

- Francesca

Fajnie, że wróciłaś i pokazujesz swoje (teraz tulipanowe
) królestwo
No nie mogę, gdzie nie wejdę, to powojniki Atragene
. Nic tylko chyba trzeba będzie jakiś kupić 
Ostatni widoczek wymiata
.
No nie mogę, gdzie nie wejdę, to powojniki Atragene
Ostatni widoczek wymiata
Kasiu, witaj na łonie ojczyzny ;-))
Cudne zdjęcia wstawiłaś - warto było zostawić ogród na tydzień, prawda? Bujnął niesamowicie, a kwitnące wyglądają przepięknie... jakieś inne spojrzenie fotografa w ogóle dostrzegam?
Miłego... od rana słońce i na szczęście mróz nas ominął
Cudne zdjęcia wstawiłaś - warto było zostawić ogród na tydzień, prawda? Bujnął niesamowicie, a kwitnące wyglądają przepięknie... jakieś inne spojrzenie fotografa w ogóle dostrzegam?
Miłego... od rana słońce i na szczęście mróz nas ominął
- lulka

Cześć Kasiula
witaj w domu
Co to za powojnik Kasiu, bo ja ostatnio mam fizia na ich punkcie
u moich rodziców dokłądnie to samomagnolia którą zostawiłam w pełni kwitnienia i sił, jakby podeschła![]()
kwiaty jej uschły, niektóre w pąkach..nie wiem o co chodzi...no cóż... zobaczymy...
Co to za powojnik Kasiu, bo ja ostatnio mam fizia na ich punkcie
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U moich sasiadow jest identyczna sprawa z magnolia. Wydaje mi sie, ze to sa szkody zimowe. Tak samo jest z rozami w tym roku z tego co czytam i u mnie bylo podobnie. Niby po zimie pedy byly zielone, gietkie i calkiem zdrowe na oko ale z tygodnia na tydzien jak wegetacja ruszyla, zaczely coraz gorzej wygladac. Moje to nawet liscie wypuszczaly ale nie za dobrze to wygladalo i je ciachnelam. Ogladajac ped stwierdzilam, ze on wcale taki zdrowy nie byl, bo byl brazowy w srodku na polowie.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Kasia, tak u Ciebie kwitnąco było przed majówką? No tak, co się dziwić - przecież mieliście upały prawie letnie... 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4