Rabatki Konstantego część 5
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 5

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo takie piękne kolorowe żonkile ja mam tylko żółte takie pospolite.
Ewa żonkile masz zabójcze
miodunki brunery serduszki ładne i kwitną , u mnie to wszystko dopiero z ziemi wychodzi 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz Ewciu fajną kolekcję miodunek i bruner .Moja brunera w ogóle nie wyszła po zimie a miałam takie wielki krzaczor.Wszystko pięknie kwitnie w podwórkowym
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
W niedzielę w końcu moi harcerze spalili Marzankę,to był kolejny termin(przed świętami większość szanownego druhowieństwa przegłosowała kwietniowy termin imprezy,w poprzednią deszczową i zimną niedzielę nie mieliśmy planu B),pogoda częściowo sprzyjająca,bo ciepło,a deszcz rozpadał się pod koniec,a tylko lekko przekropił w trakcie,ale za to dojście na miejsce przez grząskie rozmiękłe gliniaste ścieżki.
Jadziu Jakuch-zdopingowała mnie Tosia,narzekała w sprawie bruner,pilnie śledziłam swoje i jak tylko pokazały pierwsze listeczki każda znalazła się w klimatyzowanej butli po mineralnej,co im pomogło w zimne noce.Moje brunery są młode,kupione na zeszłorocznych targach i jedna w ogrodnictwie.
Tija-cieszę się,że żonkile znalazły uznanie,nie wszystkie będą kwitły,części mróz zaszkodził.Nie wiem też czy będą kwitły cesarskie,pąków na razie brak.A Tade-k pokazuje bujny rozwój swojej perskiej.U Ciebie jest zimniej,ale za to gdy u nas wiosenne cebulowe przekwitną Ty będziesz się swoimi cieszyć.
Eukomis-kupowałam po 2-3 cebule sama zadziwiona ich tak wielkim wyborem.Teraz,z pewnym opóźnieniem zaczynają mi kwitnąć sadzone tej jesieni na drugiej grządce,gdzie mam same żółto kwitnące-złotlin,forsycję,a później rudbekie.
Ambo-miodunką od Oli podtatrzańską i miodunką dziką o zielonych liściach mogę się podzielić także,pozostałe są jesienne,z targów jeszcze małe.Także długo wychodziły i jednej kępki moim zdaniem brak.Ściągnęły do Podwórkowego pszczoły i wielkie trzmiele.Wydaje mi się,że brunery w zeszłym roku też kwitnienie miały w połowie kwietnia,jedna,a właściwie jedna i jej mały odrost przesadzony kawałek dalej kwitną na biało.
Olgo(Ogród Azy)-wydaje mi się,że zostawiłam u Ciebie na szafie w kuchni jasno niebieski plastikowy składany koszyk,jeśli tak,a będziesz jechać w niedzielę na targi ,proszę weź go ze sobą.
Evluk-dajcie znać jak dojedziecie z Jagodką.
Kolega zrobił z odłamanego konara starej jabłonki budkę lęgową dla szpaków,istniejąca dziuplę wydrążył dłutem,oczyścił,a całość zadaszył kawałkiem deski.Nie wiem jak będzie to trwałe,ale podoba mi się bardzo,umieszczona stabilnie i wysoko będzie pięknym domem,wprawdzie nie wiem jak trwałym.

aktualnie w Podwórkowym kwitną fiołki białe i dropiate,,kokorycz ledwo co sadzona,maleńka a zakwitła,powinnam mieć jeszcze zeszłoroczną od Alinki K.variegata.

Jadziu Jakuch-zdopingowała mnie Tosia,narzekała w sprawie bruner,pilnie śledziłam swoje i jak tylko pokazały pierwsze listeczki każda znalazła się w klimatyzowanej butli po mineralnej,co im pomogło w zimne noce.Moje brunery są młode,kupione na zeszłorocznych targach i jedna w ogrodnictwie.
Tija-cieszę się,że żonkile znalazły uznanie,nie wszystkie będą kwitły,części mróz zaszkodził.Nie wiem też czy będą kwitły cesarskie,pąków na razie brak.A Tade-k pokazuje bujny rozwój swojej perskiej.U Ciebie jest zimniej,ale za to gdy u nas wiosenne cebulowe przekwitną Ty będziesz się swoimi cieszyć.
Eukomis-kupowałam po 2-3 cebule sama zadziwiona ich tak wielkim wyborem.Teraz,z pewnym opóźnieniem zaczynają mi kwitnąć sadzone tej jesieni na drugiej grządce,gdzie mam same żółto kwitnące-złotlin,forsycję,a później rudbekie.
Ambo-miodunką od Oli podtatrzańską i miodunką dziką o zielonych liściach mogę się podzielić także,pozostałe są jesienne,z targów jeszcze małe.Także długo wychodziły i jednej kępki moim zdaniem brak.Ściągnęły do Podwórkowego pszczoły i wielkie trzmiele.Wydaje mi się,że brunery w zeszłym roku też kwitnienie miały w połowie kwietnia,jedna,a właściwie jedna i jej mały odrost przesadzony kawałek dalej kwitną na biało.
Olgo(Ogród Azy)-wydaje mi się,że zostawiłam u Ciebie na szafie w kuchni jasno niebieski plastikowy składany koszyk,jeśli tak,a będziesz jechać w niedzielę na targi ,proszę weź go ze sobą.
Evluk-dajcie znać jak dojedziecie z Jagodką.
Kolega zrobił z odłamanego konara starej jabłonki budkę lęgową dla szpaków,istniejąca dziuplę wydrążył dłutem,oczyścił,a całość zadaszył kawałkiem deski.Nie wiem jak będzie to trwałe,ale podoba mi się bardzo,umieszczona stabilnie i wysoko będzie pięknym domem,wprawdzie nie wiem jak trwałym.

aktualnie w Podwórkowym kwitną fiołki białe i dropiate,,kokorycz ledwo co sadzona,maleńka a zakwitła,powinnam mieć jeszcze zeszłoroczną od Alinki K.variegata.

- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Pięknie kwitną żonkile i jaka różnorodność.
Musi im być u Ciebie dobrze, u mnie te cudaśne kwitną na samym końcu.
Przecudne miodunki
coraz bardziej mi się podobają, może u mnie też będą rosły?
Tyle roślin już u Ciebie już kwitnie, że Podwórkowy to pewnie kolorowy dywan.
Musi im być u Ciebie dobrze, u mnie te cudaśne kwitną na samym końcu.
Przecudne miodunki

Tyle roślin już u Ciebie już kwitnie, że Podwórkowy to pewnie kolorowy dywan.

- EwkaEs
Kogro- moja akebia na razie nie daje oznak powrotu do życia,ale zeszłego roku tez późno się wybudziła,no to czekam.
Eukomis- zabójczo piękna ta Twoja serduszka złocista!Ale i zwykła jest dekoracyjna,właśnie jej portret przerabiałam na jutrzejszą kartkę imieninową(Marka).
Teresat- u mnie jako ostatnie kwitną te "babcine"białe z czerwonym przykoronkiem.Ostatnio ostro ruszyły hosty,mają coraz wyższe kły,bardzo je lubię jak kiełkują.Kwitnie mi przy murku czereśnia ptasia(bo to one zjadają owoce w 100%).
Na dniach spodziewam się dwu zamówień roślinnych trochę na skalniak,trochę na najbardziej zacienioną rabatę.Na skalniaku obok zegara słonecznego posadziłam tej wiosny wilczomlecz złocisty,no i chcę mu dodać tojeść rozesłaną gold,winien to być duet efektowny.
Miodunki z pewnością by u Ciebie rosły na przykład pod płotem,raczej w zaciszu,tymi zakopiańskimi chętnie po kwitnieniu się podzielę.
Chatte- wyglądaj pana listonosza z biała wąską bąbelkową podpisaną rośliny ozdobne,myślę,że mogą Ci przypaść do gustu.
Eukomis- zabójczo piękna ta Twoja serduszka złocista!Ale i zwykła jest dekoracyjna,właśnie jej portret przerabiałam na jutrzejszą kartkę imieninową(Marka).
Teresat- u mnie jako ostatnie kwitną te "babcine"białe z czerwonym przykoronkiem.Ostatnio ostro ruszyły hosty,mają coraz wyższe kły,bardzo je lubię jak kiełkują.Kwitnie mi przy murku czereśnia ptasia(bo to one zjadają owoce w 100%).
Na dniach spodziewam się dwu zamówień roślinnych trochę na skalniak,trochę na najbardziej zacienioną rabatę.Na skalniaku obok zegara słonecznego posadziłam tej wiosny wilczomlecz złocisty,no i chcę mu dodać tojeść rozesłaną gold,winien to być duet efektowny.
Miodunki z pewnością by u Ciebie rosły na przykład pod płotem,raczej w zaciszu,tymi zakopiańskimi chętnie po kwitnieniu się podzielę.
Chatte- wyglądaj pana listonosza z biała wąską bąbelkową podpisaną rośliny ozdobne,myślę,że mogą Ci przypaść do gustu.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Bardzo ładne miodunki i brunery. Te ostatnie od wczoraj siedzą u mnie pod butelką. Skorzystałam z twojego pomysłu. Może w końcu moje coś ruszą ze wzrostem.
. Bardzo bym chciała na targach kupić więcej odmian miodunek i bruner..coś mnie na nie naszło.
. Ewo...w twoim podwórkowym już tak ładnie i kolorowo. 

- JAKUCH
Mój złotlin też powoli pokazuje swoje kwiaty a jest wciśnięty w kąt w którym może sie rozrastać rozłogami .Czy ta budka lęgowa to w podwórkowym
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Ewuniu, tą dropiatą miodunkę mam, nawet ładnie się rozrasta.
Odkrywam te odmianowe, nawet kupiłam jedną, ale niestety padła.
Host u mnie wcale nie widać, nie wiem czy nie przeżyły, czy jeszcze im za zimno.
Odkrywam te odmianowe, nawet kupiłam jedną, ale niestety padła.

Host u mnie wcale nie widać, nie wiem czy nie przeżyły, czy jeszcze im za zimno.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ewo idziesz w sobotę na targi ogrodnicze ?
Do Chemobudowy na klimeckiego 14
Ja się wybieram .Mam dla Ciebie białą monardę.
Pstra truskawka padła.
Do Chemobudowy na klimeckiego 14
Ja się wybieram .Mam dla Ciebie białą monardę.
Pstra truskawka padła.
Ale tu u Ciebie ładnie 

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo - ja na razie bardzo Ci dziękuję za miodunki, ale mam zacienione miejsce tylko na jedną roślinę. Poprzednie padły na pewno z powodu nadmiernego nasłonecznienia 

- EwkaEs
Wracając z Bielan przyniosłam plecak kamieni,kolejna rabatka ma obwódkę.Przyszły zamówione u Stasi Ogrod. języczki wąskogłówkowe Rakieta i jako gratis urocza ułudka wiosenna ,posadziłam od razu.Na murku już wystawione dwa fioletowe szczawiki i jeden zielony.
Ambo-jednym słowem masz ogród na gorących zmęczonych słońcem piaskach.
Olusiu-tak,tylko godzinę musimy uzgodnić telefonicznie(jadę tam tramwajem nr 20 ponad pół godziny,a uwzględniając czekanie 40 minut,już się cieszę na spotkanie!Szkoda,że pstre truskawki tak zima nadwerężyła.
Teresat-w Podwórkowym hosty z fazy kłowej przeszły w zwinięte liście,a przed Technikum Mechanicznym w słońcu widziałam hosty w pełni rozwinięte.Czekam jeszcze na dąbrówki i akebię,dziś zobaczyłam,że wybił powojnik tangucki.
Jadziu-budka lęgowa dla szpaków pod Stanisławowem(Iwanofrankiwskiem),u mnie już i złotlin picta zaczyna tworzyć pąki.Zapowiadają upały,to jeszcze wegetacja przyspieszy.W pracy mamy mieć w piątek doroczne mycie okien,napracowałam się przy przenoszeniu kwiatów z parapetów.Właściwie to chciałam zrezygnować z mycia okna na którym szykowała się do kwitnienia hoja bella...
Zeniu-już wszystkie brunery mi kwitną.Chciałabym kupić jeszcze odmianowe miodunki na targach.Ładnie prezentuje się skalniak,zakwitły pierwsze floksy szydlaste i skalnice Arendsa.
Igorze-zapraszam częściej,będziesz mile widzianym gościem.

ułudka wiosenna

Ambo-jednym słowem masz ogród na gorących zmęczonych słońcem piaskach.
Olusiu-tak,tylko godzinę musimy uzgodnić telefonicznie(jadę tam tramwajem nr 20 ponad pół godziny,a uwzględniając czekanie 40 minut,już się cieszę na spotkanie!Szkoda,że pstre truskawki tak zima nadwerężyła.
Teresat-w Podwórkowym hosty z fazy kłowej przeszły w zwinięte liście,a przed Technikum Mechanicznym w słońcu widziałam hosty w pełni rozwinięte.Czekam jeszcze na dąbrówki i akebię,dziś zobaczyłam,że wybił powojnik tangucki.
Jadziu-budka lęgowa dla szpaków pod Stanisławowem(Iwanofrankiwskiem),u mnie już i złotlin picta zaczyna tworzyć pąki.Zapowiadają upały,to jeszcze wegetacja przyspieszy.W pracy mamy mieć w piątek doroczne mycie okien,napracowałam się przy przenoszeniu kwiatów z parapetów.Właściwie to chciałam zrezygnować z mycia okna na którym szykowała się do kwitnienia hoja bella...
Zeniu-już wszystkie brunery mi kwitną.Chciałabym kupić jeszcze odmianowe miodunki na targach.Ładnie prezentuje się skalniak,zakwitły pierwsze floksy szydlaste i skalnice Arendsa.
Igorze-zapraszam częściej,będziesz mile widzianym gościem.

ułudka wiosenna

- JAKUCH
Część szczawików zostwiłam w gruncie ,żeby sie przekonać czy przezimują .Jak na razie żaden sie nie pokazał ,wiec chyba je sz.......trafił .No cóż mam w jeszcze cebulki, wiec je posadzę .Maczki kalifornijskie sie pokazują czyli ich siewki przetrwały tę zimę