Mój kwiecisty zakątek cz. 3
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek cz. 3
I ja dołączam sie do zachwytu nad koronami. Piękne...dostojne... 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale fajne ja u swoich podziwiam tylko liście 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja takich koron chyba nigdy w życiu się nie doczekam 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Lucy , spore , ale bywały większe.
Lidziu , Madziu, dziękuję , też tak myślę.
Gosiu , wszystkie spotkanie ,,zielonych świrów '' są zawsze udane
Sulejów także będzie.
Zosiu , Teresko , dziękuję .
Moje także nie wszystkie zakwitły , znikoma ilość. Kilka także ma ,,wybrakowane '' kwity. Wyglądają , jakby płatków nie było. Trawę powinienem już dzisiaj kosić. Co prawda tylko wokół drzew , ale jednak. Do soboty będę musiał.
Halu dzięki
.Trawnik nie jest tak bujny jak na fotce. To ,,zasługa '' aparatu , spłaszcza obraz , ale jest dość równy. Nie ma braków , przy drzewach większa , lepsze warunki pokarmowe.
Jurku , z tylu kwiatów jest zapaszek , ale nie tak straszny , można wytrzymać bez problemu.
Grażka, dzięki
U mnie także był spory przymrozek , pewnie nie mniejszy . Nie było na nich śladu uszkodzeń. Być może jakaś inna przyczyna. 
Iwonko , Ewko , Gosiu , Izo miło , że zachwycacie się moimi koronami . Życzę wszystkim , by także w waszych ogrodach takie , albo jeszcze większe wyrosły.

Lidziu , Madziu, dziękuję , też tak myślę.

Gosiu , wszystkie spotkanie ,,zielonych świrów '' są zawsze udane

Zosiu , Teresko , dziękuję .

Moje także nie wszystkie zakwitły , znikoma ilość. Kilka także ma ,,wybrakowane '' kwity. Wyglądają , jakby płatków nie było. Trawę powinienem już dzisiaj kosić. Co prawda tylko wokół drzew , ale jednak. Do soboty będę musiał.

Halu dzięki

Jurku , z tylu kwiatów jest zapaszek , ale nie tak straszny , można wytrzymać bez problemu.
Grażka, dzięki

Iwonko , Ewko , Gosiu , Izo miło , że zachwycacie się moimi koronami . Życzę wszystkim , by także w waszych ogrodach takie , albo jeszcze większe wyrosły.

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Tadziu a u mnie kolejna porażka z koronami, co prawda wyszły z ziemi ale wyrosły tylko na jakieś 15cm i dalej ani rusz, dwie ma paki kwiatowe ale też nie rosną, muszę się poddać one po prostu mnie nie lubią.

-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
nie mam u siebie koron, ale u Ciebie wyglądają one imponująco 

- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Gratuluję eksperymentu ukorzeniania tuji mi się na razie udało ukorzenić forsycję, wiem że to się prosto robi ale i tak się cieszę
A korony przepiękne

A korony przepiękne

-
Jolu , z lubieniem Ciebie, to ma niewiele wspólnego . To ziemię lubią , niestety Twoja nie za bardzo dla koron. Spróbuj z piaskiem i ziemią z worka. może z tym wypali.. Choć u Januszka ziemia taka jak Twoja. Elizko , bywało lepiej. Choć specjalnie nie mam na co narzekać. Po takiej zimie
Justynko , dzięki
Teraz mam także z liściastych patyki. Puściły liście , może będą i korzenie.
Dzisiaj zdjęcia nie za bardzo wyszły, do poprawki

Justynko , dzięki

Dzisiaj zdjęcia nie za bardzo wyszły, do poprawki

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Czemu Twoja serduszka taka gęsta i zwarta a moja jak domy na Hucie...???.(u nas wioska przy lesie....rzadko domy pobudowali
)

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Faktycznie,że mozna szczękę zgubic na widok takich koron.
Tadziu,przypomniałeś mi,że muszę poszuc ta małą serduszkę z trasy psów i ja przenieść.
Tadziu,przypomniałeś mi,że muszę poszuc ta małą serduszkę z trasy psów i ja przenieść.
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Przeglądam sobie twój wątek i nagle jak coś nie huknie patrzę a tu moja szczęka wylądowała na podłodze na widok twoich koron cesarskich
, ja je sobie muszę chyba odpuścić już kilka razy sadziłam i tylko raz zakwitły 

-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
bywało lepiej??? to co z nimi w tym roku jest nie tak, że nie dorównują do tych z lat poprzednich???
jak dla mnie wyglądają fantastycznie i wcale nie widać że cokolwiek im zima zaszkodziła 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witaj Tadziu ja zapracowana więc mało czasu na Forum a Ty pędzisz ze swym wątkiem ,że trudno mi wszystko nadrobić.
Jednak warto było bo Pierwiosnkami oczy nacieszyłam ale przy tej fotce to już na dłużej zostałam aby naładować akumulatory pięknym ujęciem - super fotka

Jednak warto było bo Pierwiosnkami oczy nacieszyłam ale przy tej fotce to już na dłużej zostałam aby naładować akumulatory pięknym ujęciem - super fotka

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Tadziu wpadam popodziwiać korony .Pięknie ci zakwitły bardzo mi szkoda moich padniętych
-
Grażka , ta serduszka , jak chwast rośnie. Chyba czasami nasiewa się . Bo jak wytłumaczyć pojawienie się , gdzie nigdy jej nie było . Solidnie ją nawożę i podlewam , kwitnie mi cały sezon. Zbliża się już do metra , muszę ją ograniczyć , jak nie zapomnę wezmę na zlot.
Małgoś , zaraz zgubić
Ładne są , przyznaję , ty bardziej , że górują na ogrodem , większość roślin jeszcze malutka.
Igorku , na razie popatrz.
Jestem pewien, że i u Ciebie takie co najmniej będą. 
Ewka , to jeszcze dołożę fotek , może teraz spokojniej
Oddech , raz dwa , trzy
Elizko , żółte były znacznie większe , i więcej kwiatów. Nie podzieliły się i być może dlatego. Teraz po 2 a niektóre po 3 pędy mają.
Krysiu , Usypiam nad klawiszami , ale muszę dokończyć , jeszcze dwa z koronami wstawiam . Sporo roślin w pąkach , będą niedługo. Ja także na działce codziennie wraz z rodziną , widać już efekty naszej pracy.
Andrzejku m, będzie lepiej , takie zimy nie co roku zdarzają się. Będziesz i Ty miał swoje

Biało czerwone
Pierwsze koszenie, trawa już była ,,ciut'' za duża

Ułudka

Pierwszy tulipan.

Małgoś , zaraz zgubić

Igorku , na razie popatrz.

Ewka , to jeszcze dołożę fotek , może teraz spokojniej

Elizko , żółte były znacznie większe , i więcej kwiatów. Nie podzieliły się i być może dlatego. Teraz po 2 a niektóre po 3 pędy mają.
Krysiu , Usypiam nad klawiszami , ale muszę dokończyć , jeszcze dwa z koronami wstawiam . Sporo roślin w pąkach , będą niedługo. Ja także na działce codziennie wraz z rodziną , widać już efekty naszej pracy.
Andrzejku m, będzie lepiej , takie zimy nie co roku zdarzają się. Będziesz i Ty miał swoje

Biało czerwone

Pierwsze koszenie, trawa już była ,,ciut'' za duża

Ułudka

Pierwszy tulipan.