Ogród Andzi cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Andzi cz.2

Post »

Aniu,a ja nie mam żadnej sasanki ;:145 Posiałam w tym roku,może wreszcie się dochowam.Aniu,kiedy trawy zaczynają puszczać?Martwię się o pampasówkę,czy nie przelałam jej w piwnicy :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Anna11 pisze:Dyshio trawki nazywają się... Turzyca Buchanana-brązowy kolor, a ta druga to chyba Turzyca włosista Frosted Curls
O, dziękuję. :) Ale teraz to mi napędziłaś stracha, wczoraj się rozglądałam i nie widziałam niczego w miejscach, gdzie sadziłam brunnery. ;:145 Co mogłam zrobić źle, wszystko inne żyje... Sasanki kwitną bajecznie, gdybyś widział moje "kępy". :wink: Może już pytałam, ale nie pamietam odpowiedzi, to zapytam znowu :wink: te kolorki otrzymałaś z nasion, czy kupiłaś gotowe sadzonki?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Gosiu u mnie wszystkie róże były o kopczykowane, mają na dole zielone gałązki...tylko rumba najbardziej ucierpiała, jedna gałąź jest zielona a pozostałe brązowe. Pnące jak zwykle u góry umarzły, nic nowego teraz co roku tak mają.
Kropelko psy przechodzą same siebie, kolegów sobie sprowadzają i sikają...iglaki są nisko całe brązowe. Dzisiaj na wszelki wypadek wszystkie opryskałam od owadów i grzybów...albo brązowieją po pieskach albo mają przędziorka.
Jolka nasiona mam z tamtego roku, jak będę w pobliżu to podrzucę ;:108 Wysiewałam w doniczce w domu, zeszło kilka.
Grażynko próbowałam w tamtym roku oddzielić od sasanki kawałek, sadzonka się nie przyjęła.
W tym roku znowu oddzieliłam ale bardzo wczesną wiosną, dwie się ukorzeniły. Widocznie nie o każdej porze można oddzielać.
Mirko pampasówkę łatwo sprawdzić czy jest nie przelana...delikatnie pociągnij do góry, jeśli łatwo źdźbła wyjdą i na końcach są brązowe, to zgniły. U mnie tak było, góra wyglądała na nie naruszoną a w ziemi wszystko sparciało.
Dyshio sasanki są z nasion firmy Legutko naliczyłam 8 kolorów, niektóre wydają się jednakowe ale jednak różnią się nieznacznie odcieniem.
Biadoliłam że szachownice mi nie kwitną a tu niespodzianka...szachownica zakwitła ale jakaś inna odmiana, jest bardzo niska.
Obrazek
Błysnęło słoneczko i efekt od razu widać ;:3
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anuś sasanki piękne ,wielu-barwne.
Czy Ty sama je wysiewałaś?

Mnie ma poratować w nasiona sasanek kol formowa z Podkarpacia.
Joli mogę rękę podać odnośnie niebieskiej i to o jednym kwiatku.
Słoneczka życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

8 kolorów. :shock: Nie przepadam osobiście za ich nasionami, ale teraz to mi zaimponowali. ;:108
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Sprawdzałam pampasówkę,połowa wyszła lekko po pociągnięciu z brązowymi końcami ;:145 Ale część się trzyma.Możliwe,że reszta dobra?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

witaj Aniu, dlaczego ja jeszcze u Ciebie nie byłam? a to już drugi wątek...stanowczo za mało mam czasu na forum :wink: śliczne sasanki, cukierkowe różowe najładniejsze
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyto sasanki sama wysiałam...z całej torebki prawie wszystkie nasionka zeszły. Nasion było bardzo mało ale widocznie bubla nikomu nie wtykają...w mixie były rożne kolory.
Dyshio z nasionkami jest różnie, do tej pory kupiłam kilka razy z tej firmy...nasiona są ok. ale ilościowo to jest skąpo.
Mirko chyba już można trawkę posadzić w ogrodzie, na pewno zacznie rosnąć...u mnie też jedna chyba podgniła, część kępki wyciągnęłam z łatwością. Na razie nic nie będę robić, może odbije.
Zima chyba była za ostra, trytoma też zgniła tylko jedno kłącze zostało.
Lawendo ;:7 ;:7 chyba się mijałyśmy przez ten czas, jak znajdę chwilkę czasu przejrzę Twój wątek.
Po kliknięciu na fotkę rozmiar jest większy...na Imageshack.us wyskakuje mi komunikat o limicie, czy to prawda że jest jakiś limit :?:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Aniu, sasanki siałaś? to powiedz jeszcze w jakim miesiącu? chyba się skuszę, kiedyś kupiłam kilka ale mi znikły. One chyba nie lubią kwaśnej ziemi a u mnie jest kwaśno :roll:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulka teraz też można wysiać, najlepiej do doniczki...na jesieni powinny być już siewki do posadzenia w ogrodzie. Ziemię pod sasanki można odkwasić albo wymienić na nową...duży worek powinien wystarczyć na pod kilka kępek.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit - trafiłam tu ... sama nie wiem jak... ale zostanę , by jeszcze pozwiedzać. Chyba łączą nasze ogrody tony kamieni :;230 Lecę do pierwszej strony wątku...

Pozdrawiam Jola.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, super widoczki wiosenne. Omieg świetnie się prezentuje zółciutka plamką :)
Oczko też nieźle wygląda po zimie.
Czuję się tu jak u siebie ;:196
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolka pamiętam doskonale Twój ogród, nieraz tam zaglądałam ale się nie wpisywałam...właśnie po tonach kamieni utkwił mi w pamięci. Hi, hi co do tych ton to przyznaję rację, nadźwigałam się że krzyż mało nie wysiadł.
Kropelko wczoraj wyciągałam z oczka coś zielonego, koniecznie muszę dokupić więcej roślin może wtedy woda się oczyści. Zabrałam się też za skalniak, włókninę położyłam już na całości...i dosadziłam nowe rojniki, teraz tylko czymś muszę zapełnić puste miejsca pomiędzy roślinami . Odkryłam też że z pod włókniny powychodziły lilie...ponacinałam folię niech sobie rosną, widocznie podczas wykopywania kęp jakieś cebulki zostały. Po przekwitnięciu znowu spróbuje wszystko oczyścić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”