majka411 pisze:wit Moniczko,
duże plany masz na ten sezon. Pogoda sprzyja pracy w ogrodzie. Nowa rabatka jest po prawej stronie ogrodu czy znowu mi się pomieszały kierunki w Twoim ogrodzie.

Róże możesz już ocenić, czy wszystkie przetrwały zimę.
Oj jakie śliczne to ostatnie zdjęcie.
Majeczko, to zdjęcie dokładnie pokazuje gdzie jest rabata - to widok z tarasu za domem. Filar zasłania daglezję, ale to właśnie to miejsce.
-- Wt 24 kwi 2012 18:58 --
AGNESS pisze:Moniś zazdroszczę tego deszczu.....u mnie zimno i szaro, ale popadało tylko troszkę w nocy, jeśli nie będzie deszczu, to jutro będę musiała podlewać....szczególnie róże , bo są w strasznym stanie...
Prześlicznie wyglądają hiacynty w towarzystwie szafirków, muszę koniecznie dokupić trochę tych pięknych pachnideł, bo mam tylko 2 kolorki, a one wszystkie takie piękne

Aga, ja mam sporo hiacyntów, bo dosć wcześnie kwitną i roznoszą pięny zapach w ogrodzie w czasie, gdy jeszcze wszystko śpi

Nie wszystkie odmiany są w kolejnych sezonach ładne, pełne i kolbowate, ale powoli eliminuję te gorsze i zostawiam ładniejsze, żeby ogród wyglądał ciekawie o każdej porze roku. Ta kępa koloowych hiacyntów na zdjeciu rośnie dokładnie w środku krzewu róży (wycięta do ziemi, bo przemarzła mocno) - tak mi cebule poprzenosiły w rożne miejsca nornice i krety. Mam w tym roku niesamowite zamieszanie z tymi cebulowymi

Problem będzie, żeby je spod tej rózy wykopać