Wasze ulubione "pełne" róże

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Wasze ulubione "pełne" róże

Post »

Witam
Mam nadzieję, że mogę założyć taki wątek - nie znalazłam tutaj niczego podobnego.
Bardzo jestem ciekawa jakie róże to te absolutnie ulubione. Chodzi mi o róże wielopłatkowe.
Jeżeli macie - pochwalcie się zdjęciami, albo chociaż napiszcie za co lubicie wasze róże.

Moja kolekcja ma ponad rok i czeka mnie drugi różany sezon. Rożana sympatia przerodziła się w pasję i dosadziłam tej wiosny sporo nowych odmian, ale jak dotąd moją ukochaną różą jest Heritage. Lubię ją za jej delikatność i wdzięk. Za piękny kolor i zapach. Za to, że kwitła mi bez przerwy cały sezon i utworzyła gęsty krzaczek. Nie umarzła i nigdy nie chorowała (poza paroma maleńkimi plamkami). No i prawie nie ma kolców! Po prostu znalazła miejsce na ziemi :)

Obrazek

Obrazek

Numer dwa to stara róża Mrs John Laig.
Szkoda, że nie mam lepszych zdjęć.
Lubię ją dokładnie za to samo co Heritage, chociaż słabiej kwitła. Za to zapach ma niebiański i najpiękniejsze jasno zielone listki.
Obrazek

Trzy First Lady
Ale jej miejsce łatwo mogłabym zastąpić inną, bo nie pachnie. Mimo wszystko to przepiękna róża, która nie pozwała mi przejść obojętnie. Kwitła mi cały sezon i zachwycała.

Obrazek
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wasze ulubione "pełne" róże

Post »

Z moich różyczek - Rose de Resht, Eden Rose, Perpetually Yours, Yellow Romantica - pełne kwiaty, róże w 100% zdrowe. Bardzo dobrze przezimowały.

Safoya - koniecznie załóż swój różany wątek, masz już się czym pochwalić, róże rarytaski a zdjęcia robisz fantastyczne ;:138 Zrób to pliiiis ;:170
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Camelia koniecznie muszę sprawdzić twoje ulubienice, bo tylko dwie z nich mam.
Dziękuję za komplement, wątek różany mam, ale nie wklejałam zdjęć. Możliwe, że poprawię się w tym sezonie.

update:
Camelia jestem zachwycona zdjęciami róży "Perpetually Yours". Czy mogę zapytać gdzie ją nabyłaś? Cudowna!
Yellow Romantica też niczego sobie :) Która fajniejsza? Poszukam
Z przodu sadzę tylko białe i żółte róże i bardzo mi takiej pnącej pełnej brakuje.
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obie mam z Agel Rosen. Jedynym minusem Perpetually Yours jest to, że płatki łatwo się osypują, wystarczy potrząsnąć, powieje silniejszy wiatr lub spadnie deszcz a płatki już leżą na ziemi. Poza tym ok. Szkoda, że nie mam własnych zdjęć.
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Dziękuję za namiary :) Sklep bardzo mi pasuje!
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Nikt więcej? Bardzo chciałabym poznać wasze ulubienice :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”