Mój wiejski ogród '12
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród '12
Ależ u Ciebie wszystko kwitnie! Chyba jeszcze lepszy klimat macie niż u nas, bo tu po ogrodach aż tylu kolorów nie widzę 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Irminko czy ten bratek z ostatniego zdjęcia to odmiana z drobnymi kwiatkami. Urzekły mnie jego kolory.
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pat, Ty teraz tylko komputeruj i dbaj o siebie, bywam u Ciebie i jestem na bieżąco
Już o tym pisałam, że od kilku lat nastawiłam się wiosennie i gromadzę najwcześniejsze kwiatki, dlatego w ogrodzie jest szybko bardzo kolorowo i chyba nawet nigdzie obok nie ma tak wczesnej wiosny 
Lidziu, od pewnego czasu stawiam na drobne bratki, mają zaskakujące kolory, masę wdzięku i kwitną do jesieni. Jestem także zauroczona
Chociaż niektóre duże....

Lidziu, od pewnego czasu stawiam na drobne bratki, mają zaskakujące kolory, masę wdzięku i kwitną do jesieni. Jestem także zauroczona

- slila1
Ja też je uwielbiam, ostatnio dokupiłam sobie pomarańczowego i blado różowego z białym, mam nadzieję, że wysieją mi
się na przyszły rok.
się na przyszły rok.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko, te granatowo-białe bratki z poprzedniej strony - bardzo oryginalne. A Twoja strategia, z naciskiem na wczesne wiosenne roślinki ogrodowe jest godna naśladowania, bo przecież później jest i tak mnóstwo atrakcji: liście, kwiaty, owoce, szał ciał i uprzęży!
U mnie omiegi oczywiście w pączkach, ale też cudne. Ile ja dzisiaj zdjęć narobiłam - pokładałam się po ziemi od rana i pstrykałam! No ale miałam dużo czasu, bo dziś był dzień niekorzystny dla prac ogrodniczych, a ja tych księżycowych zabobonów staram się przestrzegać
U mnie omiegi oczywiście w pączkach, ale też cudne. Ile ja dzisiaj zdjęć narobiłam - pokładałam się po ziemi od rana i pstrykałam! No ale miałam dużo czasu, bo dziś był dzień niekorzystny dla prac ogrodniczych, a ja tych księżycowych zabobonów staram się przestrzegać

- irminka
Gosiu, takie informacje to ja bardzo proszę od rana przekazywać, a nie kiedy ja... niekorzystny dzień 
Chyba niekorzystny, bo nie wiem : szał ciał, uprząż, to jakiś cytat

Chyba niekorzystny, bo nie wiem : szał ciał, uprząż, to jakiś cytat

-
A więc już z wieczora przekazuję, że jutro pracujemy w ogrodzie tylko do godz. 12.00 i jest to dzień korzeniowy. Potem do wieczora jest czas niekorzystny, a pojutrze zaczynają się dni kwiatowe.
Korzystam z tego
A ta uprząż to chyba z Chmielewskiej...
Korzystam z tego
A ta uprząż to chyba z Chmielewskiej...
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
A jakie świetne zdjęcia porobiłaś! Widzisz! Trochę słonka i jak pięknie! No piękne kwiaty! I te leśne, i te ogródkowe!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
Irminko, chciałabym coś powiedzieć, ale naprawdę słów mi brak! Co za bogactwo 
Rozpakowaliśmy się, część posadzona, część zadołowana do jutra, bo noc nadchodzi...

Rozpakowaliśmy się, część posadzona, część zadołowana do jutra, bo noc nadchodzi...

- slila1
Cudne zdjęcia Irminko. Piękne Twoje kwiaty, to drzewo nad wodą i niebieściutkie niebo.
- irminka
Ta okolica jest pięć minut drogi od mojego domu, codziennie tu spaceruję i zawsze się cieszę, że tak pięknie mieszkam
Atenko, wsadziłaś już dalie?