Filigranowa27,Monik27 Dziewczyny dzięki za pochwały moich kwiatuszków
Niunia1981 
Kupiłam go w ogrodniczym za całe 6 zł.Był przeceniony ale ładnie wyglądał.Tak naprawdę to wystarczyło go podlać żeby zachciało mu się żyć.Już wypuszcza sporo młodych listeczków.Z poprzedniego scindapsusa próbuję ukorzenić (trzymam w wodzie) kilka szczepek i nic
Irenko będzie dobrze
Basiu Dzięki

Jeśli szczepki masz ukorzenione to chętnie bo ja nie potrafię(chyba już miesiąc w wodzie stoją) A akwarium ... czasami mam już dość.Miałam plagę ślimaków,teraz glony dobijają roślinki a po podaniu antyglonu kilka rybek padło

.Skalarki mam dwa (było sześć) Welonowate też miałam ale inne ryby poszarpały im ogony i nieładnie wyglądały. W ogródku myślałam ,że gorzej będzie.Chyba przemarzły mi dwie pienne róże i rododendrona zaatakował grzyb .Hortensja ładnie przezimowała bo była grubo agrowłókniną owinięta.Przez dwa lata był u nas bardzo wysoki poziom wód gruntowych i dużo roślin mi się utopiło w tym 3 hortensje.
Sylwio 
Dziękuję za pochwały. Wody mam dużo i podlewam też ogrodowe.Nawet jak pada to idę z baniaczkiem ,żeby chlusnąć tam gdzie deszcz nie dociera tylko sąsiedzi tak się na mnie dziwnię gapią
A to prowizoryczna zagroda i kotek nie wskakuje
zobaczcie jak mi grudniczek w wodzie w jajniku się zapączkował