Jeszcze raz od początku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jeszcze raz od początku

Post »

;:3
Jagódko, z przyjemnością podzielę się deszczem, nawet do plecaka zapakuję na drogę :lol: w zamian proszę o słoneczko ;:180

Marysiu że też Ci się udało dostrzec kwiatuszki :roll: Wzrok masz sokoli, a tunele mam dwa :evil:

Misiu na boróweczki serdecznie zapraszam, mam nadzieję, że będą w tym roku pięknie owocowały.
Dokupiłam jeszcze trzy krzaczki jagody kamczackiej do kompletu ;:131
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Helenko ,nie jesteś sama ja też mam takie widoczki w ogrodzie ,nie wiem co ma wypuścić czy już nie wypuści nie wie z czym i jak się obchodzić niby świeciło słonko,ale co z tego?
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Nadrobiłam zaległości i muszę stwierdzić, że ty jesteś zbyt skromna. Ogród wygląda kolorowo, powstaje rabata za rabatą, na widok hortensji to mi mało oczy nie wyleciały z orbit ;:60 i do tego ogrodniczka- truskawki malinki marchewka, borówki . I ty pisałaś, że zielona jak trawka jesteś. Chylę czoła i zazdroszczę własnych upraw. Ja tylko truskawkami mogę się pochwalić, na coś więcej brakuje czasu.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko jak patrzę na szaro - burą wiosnę, to tracę wiarę, że będzie jeszcze kolorowo :cry:

Nadal się uczę, uczę i ogarniam straty po zimie. Na czarną listę trafiają roślinki, które mają zakaz wstępu do mojego ogrodu Obrazek
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Dlaczego zakaz wstępu Helenko ? Rozrosły Ci się zanadto i nie ma miejsca na inne ? Kęsim !
Doczołgałaś się do wanny ?
Moim zdaniem to zmęczenie jest z tego że przedawkowałaś świeże powietrze. Podepnij się na parę minut do rury wydechowej jakiejś Syrenki Bosto - zobaczysz, że Ci się poprawi ;:154
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..ja też się pytam dlaczego zakaz wstępu?
a ja wybywam idę ;:19 to chyba ta pogoda .. ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakaz wstępu otrzymują rośliny, które doszczętnie wymarzają w moim ogrodzie :cry:
Nr 1 to ambrowce - opatulone na zimę tak, że nawet mnie byłoby ciepło :lol:
Dwie zimy pod rząd i wymarznięte do samiutkiego korzenia :evil:

Nr 2 - to ognik, ta sama sytuacja :evil:
Jest tego znacznie więcej, część dostaje jeszcze jedną szansę, a z niektórymi się żegnam nieodwołalnie :?

Dzisiaj chciałam rzec parę słów o moim sąsiedztwie.
W całej mojej historii to najciemniejszy punkt, niestety ;:222

Na dobry początek zdjęcie, które zrobiłam z duszą na ramieniu :lol:

Obrazek

Ten stos butelek na zdjęciu wygląda niepozornie, ale jest ogromny, znaczna część jest przykryta suchymi badylami.
W ten sposób mniej więcej wygląda cała posesja + rozsiewające się zielsko :evil:

Sam sąsiad nie jest uciążliwy, nawet go lubię i ciągle zbieram się na odwagę, żeby mu zaproponować kąpiel w mojej łazience ;:oj Oczywiście ani bieżącej wody, ani kanalizacji.
Jakby kto pytał, jest do wzięcia, miły człowiek ;:131
Najpierw ciężko pracuje, a później "przelewa".
Chodzi wcześnie spać, bo prąd odcięli, stąd chyba ten telewizor trafił obok pustych butelek. Chyba na znak protestu.

Sąsiedztwo z drugiej strony, to o wiele bardziej skomplikowany problem. ;:202 Wymaga oddzielnego potraktowania.

Moja trzecia już z kolei jabłoń budzi mój niepokój. Najpierw jedna wywróciła się na samochód, potem druga, ale tym razem obyło się bez szkód :roll:
Zobaczcie:

Obrazek

Co o tym sądzicie? Jest to stara antonówka, taka prawdziwa.
Trochę się jednak boję, że może coś, albo kogoś uszkodzić ;:202
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja proponuję antonówkę zaszczepić na inny drzewku a tą ściąć bo ona chyba spróchniała. Sąsiedzi - cóż każdy ich miał, ma i mieć będzie.
Ja też znam rośliny co mnie nie bardzo lubią, ale żeby od razu zakaz wstępu !
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Heleno sąsiadów się ma i nie można na to poradzić...faktycznie obraz nie do pokazywania... :)
..a może wpłynąć prze z sołtysa o robieniu porządków na posesjach ..np..takie śmiecie powodują o sprzyjających warunkach dla rozmnażania się gryzoni... ;:124
...a mnie wymarzło Hebe...i koniec i nie będzie jego...
..drzewo koniecznie usunąć ...zrobić tak jak pisze Marysia... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Ambrowce ....... jakich Ty skomplikowanych słów używasz ..... nawet nie wiem co to znaczy ...... mam nadzieję, że mnie nie obrażasz :;230
Ale masz rację, do mnie też hebe ...... heba już nie przybędzie - dało ciała ;:224
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

I to jest jedyne słuszne podejście, Heleno. Szkoda pieniędzy, zawiedzionych nadziei i nerwów. Good by skimie, pierisy, hortensje ogrodowe, ogniki, pruszniki, bluszcze, wrzosy, nawet płożące trzmieliny. ;:185 Coroczne zabiegi ocieplające jesienią, a potem patrzenie na smętne kikuty wiosną oraz histeryczne próby reanimacji bez żadnej gwarancji sukcesu - bez sensu! Lepiej nie szamotać się z naturą, bo ona zawsze wygra, a ogrodnikowi pozostanie ryk ;:145

Pozdrawiam bardzo ciepło - Jagoda
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Tak ,ale sąsiadów się nie wybiera ;:223 U moich sąsiadów czytaj rodzina też poleciało w ubiegłam roku drzewo jabłonka stara ,połamało im namiot i trochę zrobiło szkody w ogrodzie, z tym trzeba uważać. ja też uważam że rośliny które u mnie nie idą z niewiadonmych względów więcej nie kupuję .żeby się nie denerwować i tyle :heja
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Najpierw walczyłam z PIT-ami, potem chciałam nowocześnie, elegancko wysłać pocztą elektroniczną :|

Szło nieźle, ale później drukarka doszła do wniosku, ze swoje wysłużyła i wielokrotnie się zamortyzowała i zrobiła stop :shock:
Pukałam, stukałam, namawiałam, prosiłam jak człowieka, nawet M się włączył do próby jej reanimacji, bez skutku :evil:
W efekcie niby PIT-y mam wysłane, ale nie bardzo wiem co wysłane. MF wymyśliło, że z ich programu można tylko wysłać i wydrukować ;:224

Nie mam zdjęć z ogrodu, bo niby co mam fotografować, wysuszoną plackami trawę, wymarznięte róże, a może strajkujące tulipany? :evil:

Marysiu jak ja mam zaszczepić antonówkę :?: Już nawet trochę poczytałam, ale to wyższa szkoła jazdy ;:131

Misiu i Mariolu - obie jesteście dobre, Mariola nie wie co to ambrowiec, a ja nie wiem co to jest Hebe :;230 cokolwiek jednak to jest, nie będę tego szukała skoro wymarza ;:185

Jagódko w pełni podzielam Twoje zdanie. Postanowione, skoro mieszkam na wschodzie i to z opcją na północ, nie będę udawała, że u mnie tropiki ;:219
Nie ukrywam, że dostaję oczopląsu Obrazek oglądając gunery i tym podobne cuda, a efekt jest taki, że padam na kolana i próbuję dogrzebać się choć do korzonków, żeby zobaczyć, czy to cudo żyje, a potem tylko ;:98
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Helios pisze:MF wymyśliło, że z ich programu można tylko wysłać i wydrukować ;:224
Ja ze strony e-deklaracje.gov.pl wysłałam elektronicznie, dostałam numer referencyjny i UPO. Gdybyś była zainteresowana podam na pw instruktaż ;:108 .
Helios pisze:Już nawet trochę poczytałam, ale to wyższa szkoła jazdy ;:131
A nie masz jakiejś szkółki w pobliżu? Może byś się dogadała, żeby w odpowiednim czasie pobrali z Twojego drzewa zraziki i zaszczepili, bo po pierwsze oni dysponują podkładkami, a po drugie szczepienie to faktycznie nie jest takie hop-siup.
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

W tym roku już za późno, ale w przyszłym - dasz radę . Masz jeszcze jakieś inne jabłonki ?
Helenko jest tyle pięknych roślin na naszą strefę klimatyczną!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”