W moim zielonym świecie... - dorcia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Effo, Kari - dzięki :P
Tak kwitnie mój gymnocalycium mihanovichii : Obrazek Obrazek Obrazek

Effo, też masz takiego kaktusa :P
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam takie samo gymno... ale jakieś 100 razy mniejsze. Nie sądziłam, że tak ładnie kwitnie. Tylko kiedy u mnie zechce pokazać kwiatek? :?
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
dorcia
1000p
1000p

Post »

Mirabilis, rzeczywiście kwitnie ładnie ( ma dość spore kwiaty) i powtarza kwitnienie (mam go już parę lat i co roku kwitnie, powtarzając kwitnienie). Pozdrawiam, Dorota :P
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

dorcia pisze:Tak kwitnie mój gymnocalycium mihanovichii :
Effo, też masz takiego kaktusa :P
Oj tak, prześliczny jest. Twój ładnie rozchylił płatki, mój jeszcze nie chce. Dorciu z racji że ja swojego mam od niedawna to Cię zapytam, bo kupiłam go z dwoma kwiatami, ten jeden zmizerniał i jest taki trochę szpecący, nie wiem czy można go teraz usunąć czy lepiej poczekać aż przyschnie? :roll:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
dorcia
1000p
1000p

Post »

Effo, ja zawsze usuwam kwiaty na kaktusach jak wyschną (wtedy prawie same odpadają) Dorota :P
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dorcia
1000p
1000p

Post »

Moja aglaonema wreszcie rozwinęła pąk i ukazał się kwiat w pełnej krasie (zdjęcie wstawię po powrocie z pracy). :P

Oto jak wygląda w pełnej krasie: Obrazek

Dzisiaj spotkała mnie miła niespodzianka. Podlewając paprocie, zauważyłam, że na rozłogu/ pędzie, "wąsie"? (nie wiem, jak to fachowo nazwać) pojawiła się nowa roślinka, czyli w ten sposób paproć się rozmnożyła. Z reguły obcinam te "wąsy", a ten jakoś przez nieuwagę się zachował i oto co wyhodował: Obrazek Obrazek

Umieściłam ją w podłożu, ciekawe, czy się przyjmie. Dorota :P
dorcia
1000p
1000p

Post »

Oj, to co w tle to keiki storczyków (spieszyłam się i przez nieuwagę znalazły się w kadrze :oops: )
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Gratuluję kwitnienia. To bardzo miły prezent od paproci - dobrze jej u Ciebie :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
dorcia
1000p
1000p

Post »

Anoli, dziękuję, rzeczywiście paproć mnie zaskoczyła tym "dzieciaczkiem" (już doniczka z paprocią zdobi akwarium tzn. stoi na akwarium). Pozdrawiam, Dorota :P
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paprotka miewa się dobrze u Ciebie, skoro puszcza nowe pędy. Ja u swojej starej którą zostawiłam siostrze też podcinałam te "wąsiki" jak były długie. Niech Ci się więc rozrasta i rośnie duża :D
Pozdrawiam Ewa
dorcia
1000p
1000p

Post »

Dziękuję, Effo. Dzisiaj posadziłam gruboszka. Nie mam szczęścia do tej roślinki, wielokrotnie ją próbowałam hodować i zawsze coś się jej przydarzało. Ale widziałam tu na forum tak piękne grubosze i takie okazałe, że zapragnęłam znów spróbować szczęścia. Bardzo podoba mi się grubosz hobbit (pewnie gdzieś go "dopadnę", to tylko kwestia czasu) :P

A moje koleuski wystawione na zewnątrz pewnej nocy zmarzły (było 0 stopni, a miało być 3) :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

No właśnie - ja latam w tę i z powrotem z doniczkami, bo co wyjdę wieczorem na schody to wydaje mi się, że jest lodowato. :?
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu to tak jak u mnie wilce padły :cry: na szczęście mam jeszcze nasionka więc będę ponawiać sadzonko. Oby już to zimno odeszło :evil: a kysz a kysz
Pozdrawiam Ewa
dorcia
1000p
1000p

Post »

U mnie na Podlasiu dzisiaj była tak chłodna noc, że pelargonie, cytryna i oleander wróciły do domku, a agawę owinęłam agrowłókniną. Wszystko tak pięknie rosło, a te chłody zatrzymały roślinki "w biegu" ku słońcu :cry: :cry:
dorcia
1000p
1000p

Post »

Tak dzisiaj u mnie rozkwitła tulipanowa rabatka (43 tulipany): Obrazek Obrazek Obrazek

I fiołkowy trawnik: Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”