Ogród działkowy w Maksie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród działkowy w Maksie

Post »

Helenko, Moniko, Alu żebyście wiedziały, że nalatałam się, na główkowałam gdzie i jak to wszystko poustawiać. Ale to ostatni raz tak się wkopałam. ;:185 A jutro okaże się, że wszystkie padły, wymarzły. Wtedy ja się ;:145 .
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Mirabela pisze:....A jutro okaże się, że wszystkie padły, wymarzły. Wtedy ja się ;:145 .
Spokojnie , wszystko będzie pięknie rosło ;:196
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirabelko, wielki pokłon za te siewki i roślinki.
Ja nie mogę kilku dopilnować a Ty taką masę ogarniasz. ;:63 ;:63
Podziwiam Cię i zazdroszczę cierpliwości.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie się wydawało że mam tych zielonych tyle do wsadzenia. Teraz widzę że moje to pestka. :;230 . Niemniej gratuluję cierpliwości ;:63 , będziesz dumna jak to wszystko podrośnie i zakwitnie, bo własne. ;:108 . Ja właśnie parę dni temu wkopałam już swoje dalie. ;:224
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny witajcie :wit To chyba przez te modły ;:180 . Ale burza była u nas w nocy. I oczywiście deszcz. Wszystko pięknie podlane. Idę na zakupy i potem wrócę do Was.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

A u nas cisza, bez burzy. Zraszacze tylko odpaliłam, bo z zapowiadanego deszczu kolejny dzień nici,ale coś jest nie tak i mi wypłukało część rabaty ;:oj Dziś kolejny dzień pięknego słoneczka i ciepełka. Mam nadzieję,że u Ciebie także

Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Alu może nie słyszałaś jak błyskało się i padało. Ja spałam jak kamień, burzy nie słyszałam ( mąż rano mnie pytał, ponieważ nie przebudziłam się jak on, tylko dawałam po gardle-chrapałam), ale deszcz już tak.

No i mnie zawiało do fryzjerki, aby się dopytać, zapisać, a wyszłam po trzech godzinach wymodelowana, zmieniony kolor włosów, ale jaki. Byście mnie zobaczyły, to nie wiem jaka byłaby Wasza reakcja. Ale tak musi być przez dwa tygodnie i będą zmienione na rudy ciemny.

Obrazek

Bez komentarzy kobitki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Mireczko, ale ja nie mogę pozostawić tego zdjęcia bez komentarza! Miałam kiedyś marchewkowy kolor włosów, może w wieku 18 lat, a Ty właśnie dzięki tej zmianie dodałaś swojej urodzie wspaniałą dawkę dziewczęcości - bardzo mi się podoba, bardzo! ;:196
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Mreczko cudnie , cudnie i jeszcze raz cudnie ! Włoski super i bardzo rozświetlają buzię. Uważam,że kolor mimo,że odważny, to jak najbardziej Ci pasuje. Z czasem i tak lekko się stonuje kolorek, więc może nic nie dotykaj więcej, bo wyglądasz bardzo świeżo i młodo.
Co do burzy, to nie było, sen mam bardzo płytki , a poza tym jestem bardzo na burzę wyczulona . Za to dziś po południu jedna przeszła , ale na szczęście bez zniszczeń

Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

I tak dziękuję za te pochlebne wypowiedzi Dziewczynki.

Jutro jak będę na działce zobaczę moje róże jak sobie poradziły. Będę bardzo zła ;:155 jak coś nie tak z nimi. Były ładnie owinięte włókniną. No i w ogóle jak to wszystko budzi się do życia. No i oczywista, że napstrykam dużo zdjęć.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj !
Przejrzałam Twój wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem ilości pracy , a także efektu , jaki osiągnęliście . W stosunku do pierwszych zdjęć (tych po przejęciu działki) zmiany są rewolucyjne , a domek i ogródek nie do poznania. Widać ,że lubisz, to , co wyprawiasz ! Działka zadbana, zieleń i mnóstwo kwiatów, ławeczki , hamaczki , grille... Ech, żeby już tylko było ciepło , to można by skorzystać wreszcie :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Ewelinko witaj! Pewnie wszystkie cieszymy się tym dobrodziejstwem, które posiadamy ( działki przydomowe i te z ROD). Biegnę do Ciebie pogapić się co i jak.

Jeszcze zdążyłam wrócić. Kiedy ja to wszystko u Ciebie zdążę obejrzeć i poczytać? ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
U mnie pierwszy słoneczny dzień.
Zanosiło się na deszcz, ale gdzieś powędrował :?
Kolorek włosów będzie idealnie współgrał z wiosennym ogrodem :lol: Też bym nie zmieniała, raz można sobie zafundować jakąś odmianę.
Zdecydowanie jestem ZA
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Witaj Helenko! Teraz spojrzałam na zegarek i ;:224 już taka godzina. Ale ja lubię sobie posiedzieć o tej godzinie , jest cisza i spokój. M. ogląda mecze i zejdzie mu pewnie do pierwszej w nocy. Komputer jest mój.Dzięki za "za" kolor włosów. Muszę jakoś przeżyć te dwa tygodnie.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Witam po ciężkim dniu. Ledwo żyjemy z mężem. Jak przyjechaliśmy była już 20.00. Od razu pod prysznic, bo za chwilkę to już bym nie ruszyła ręką i nogą. Na pracowaliśmy się to mało powiedziane. Już nie mam tyle siły co rok temu. Tyle przygotowań trzeba było zrobić - dale, róże do wody ( no początek) , przygotować odpowiednie miejsca ( dołki) i już trzeba było coś zjeść, tak szybciutko czas leciał. Była już 16.00 , chwika odpoczynku po jedzeniu i za robotę dalej. Prawie dwie godziny mi to zajęło. A to jeszcze jakaś roślina w nowe miejsce... I najgorsza robota została,powynosić co nie potrzebne w pokoju i przygotować do malowania. Ręce do samej ziemi. Mąż miał co robić. Kochanieńki rozsypał torf i korę pod borówki, azalie. Pomagał kopać dołki. Teraz to tylko melatonina na spanko ( jestem tak zmęczona, że nie zasnę) . To dobranoc Dziewczynki. Do jutra , nikt mnie wołami nie wyciągnie z domu zresztą będę jutro powłóczyła nogami. Ale zajrzę do Was na pewno.

Obrazek

Obrazek

piwonie są już dość duże

Obrazek

szafirki

Obrazek

Jutro resztę pokażę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”