Mój ogród 07 - leosta

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

.....a roślinki się odwdzięczą kwiatów kolorową tęczą ;:31
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p
Od: 29 sty 2008, o 08:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam.

Mag - ja byłem przygotowany no to że go stracę. On od początku miał chory korzeń, dokarmiałem go cały czas dolistnie. Ta wiosna go tylko dobiła. Trudno, zawsze są jakieś straty. Założyłem sobie że na jego miejsce będzie 5 innych, 3 już wsadziłem. Jak widzisz realizuję ściągę od Ciebie "różaneczniki z paprociami".

Isia - Trudno powiedzieć. Zależy od wielu czynników, ilu letnia jest ta sadzonka. U mnie piwonie rozmnażają się same

Obrazektu wychodzi z pod kamienia

Obrazektu wychodzi w kępie żonkila

Obrazeka tu wychodzi w miejscu gdzie planowałem posadzić inny krzew, ale u mnie piwonia jest królawą więc ta zostanie w tym miejscu.

Bea - widzisz co zrobiło twoje słoneczko. Wielkie dzięki.

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Witaj Leszku, z Twojej ostatniej wypowiedzi zrozumiałam, że Twoje piwonie po prostu same się rozsiewają. Czyli nie obcinasz kwiatów i pozwalasz im zawiązywać nasiona??? To dlaczego ja tak skrupulatnie każdy przekwitnięty likwiduję? :?
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

witaj ! zajrzałam do twojego ogrodu.
Jest bardzo ładny zadbany i mnóstwo w nim roślin.
Niestety w ogrodach tak się zdarza, że często ponosimy w ni9m jakies straty. Nie należy się jednak poddawać. Jak nie deszcze, to niespodziewane mrozy, ślimaki, krety. Ale od czego mamy sklepy i centra ogrodnicze.
Jeszcze chciałam wrócić do piwonii, dwa lata temu dostałam sadzoneczkę piwonii, w zeszłym roku w ogóle nie zakwitła. Czekam z niecierpliwością co będzie w tym roku. Powolutku wychodzi. Jak tylko zakwitnie to wstawię fotkę u siebie.
Violetta
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam.
Magdaleno - u mnie nie ma prawa się nic rozsiać. Ja także skrupulatnie wszystkie nasionka obrywam i nie tylko u piwonii. Nie wiem dlaczego mi tak wychodzą, może puszczają pod ziemią odnogi, albo pozostałości po poprzdniej właścicielce. Wychodzą i już. na pewno nie z siewu.

Violetta - dzięki za odwiedziny i zaglądaj kiedy zechcesz. Pewne straty są wkalkulowane w uprawach, czasem z winy pogody, czasem sami coś likwidujemy, tak już jest. Trzeba się ztym pogodzić i kupować dalej.

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Leszku tam mi przyszło do głowy, z skoro u ciebie są problemy z stojącą na działce wodą, to może dla tych wrażliwszych i cenniejszych w twoim odczuciu i kolekcji roślin zrobić podniesioną rabatę - powiedzmy na granicy waszych - twojej i Córki działek. Czy myślisz, że to byłoby możliwe?. Wymaga na 100% dużo pracy, ale może warto? Opieram taką propozycję na obserwacji ziemi po kilku dniach deszczu na swojej działce - na "normalnym" poziomie błocko, a na tym wyższym mokro, ale ziemia się rozsypuje. W jednym i drugim miejscu jest taka sama ziemia.
Bo szkoda, jeśli co roku obserwujesz coraz większe straty twoich roślin.
Edyta
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Jak będzie lało to daj znać. Znów ci podeślę ;:112.
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Witaj Leszku, bardzo ci współczuję strat wywołanych deszczami. Rzeczywiście szkoda tulipanów, ale za to masz przepiękne kępy pierwiosnków i piwonie tak dzielnie idą w górę! Będzie dobrze! A magnolie na pewno zakwitną!
To fajnie, że będziesz miał jeszcze jedną działeczkę do uprawy, choć smutne że pozyskaną w takich okolicznościach... Sąsiad jednak na pewno byłby zadowolony wiedząc że jego działka jest w Twoich rękach :-).
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam.

Edyto - Myślałem żeby zrobić na granicy działek jakieś oczko wodne i mostek. Ale byłby później kłopot w razie gdyby któreś z nas chciało sprzedać. Ale o podwyższonej rabacie nie pomyślałem. To całkiam dobry pomysł na rabatę dla tulipanów.

;:88 ;:88 ;:88

Bea - Słoneczka to możesz mi przysyłać tak profilaktycznie częściej, bo przynosi mi szczęście.

;:2 ;:2 ;:2

Kasia - Straty to są tylko w tulipanach. Chciałem mieć ne wiosnę całą działkę w tulipanach, nasadziłem ich ponad 1000, au nici, byłem bardzo rozgoryczony ale mi już przeszło.
Pogoda robi się ładna, dziś od rana świeci słonko. Dopijam kawę i na działeczkę.

;:91 ;:80 ;:92

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam.

Zdjęcia zdedykacją dla Surity czyli Kasi

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

x_B-a
---

Post »

Leszku zdradź tajemnicę co to za piękność.
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam.

Bea - jest to Kana - Paciorecznik, nazwy nie znam.

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

x_B-a
---

Post »

Śliczna :D .
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55