Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Post »

Agatko, nareszcie odnalazłam Twój wątek ;:7 czytam o planach zakupowych i zazdroszczę, też się w tym roku napaliłam na niecierpki, ale na razie nigdzie ich nie widziałam, jutro jadę na targi może coś mi wpadnie w łapki.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej :wit
Agatko jak u ciebie juz wiosennie, kolorowo i kwiatowo. U mnie na działce nie wiem czy dlatego że jest nisko przy Wiśle, tak jakoś wolno to idzie, a na polu tylko choinki jak na razie :) Wkrótce będę wszystko przewozić więc nawet jeśli cos zakwitnie to i tak nie będzie efektów, za to zdjęcia owszem :lol:
Pozdrawiam, Emka
Ogród
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzięki za zaproszenie. U Szmita na pewno (no jeszcze tydzień ale postanowienie mocne) A u Ciebie nie wiem kiedy bo to chyba w inną stronę ode mnie. Nie pamiętam dokładnie gdzie te Twoje piaski, chyba gdzieś niedaleko ale peselica mnie dogania i w głowie pustka ;:224 A w sobotę nie będę miała dużo czasu bo M w nocy znów gdzieś leci. Będę go musiała spakować i zawieźć na lotnisko. Pogadamy spokojnie 28, coś się wymyśli. :heja
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aaaa, no właśnie. To ja miałam takie z ciemniejszymi listeczkami, w tym roku też kupię, bo byłam bardzo zadowolona ;:108
Trzmielinę trzymam, jeszcze za wcześnie na drastyczne posunięcia.
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Witaj Francesco :wit
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Aniu, mam nadzieję, że dziś znajdziesz niecierpki, już zaczynają się pokazywać. Ja bym pewnie kupiła gdyby nie to, że nie mam ich gdzie teraz przetrzymać :lol:
kozino pisze:Wkrótce będę wszystko przewozić więc nawet jeśli coś zakwitnie to i tak nie będzie efektów
Emi, będziesz przewozić z tej pomylonej działki czy z tej starszej? Każdy, nawet skromny, efekt cieszy :D Kwiatowo to mam nadzieję dopiero będzie, jak patrzę na parapety i regały z sadzonkami w domu... ;:219 :lol:
Jolu, ja prosto na wschód od Wwy, trochę bliżej równika :;230 Pogadamy 28. pogadamy ;:138 . Qrcze, prognoza się na tamten dzień kiepści, chyba muszę wrzucić na luz i brać na serio co najwyżej trzydniową, jeszcze wczoraj po południu była bardzo optymistyczna - od środy samo słońce a teraz znowu widzę chmury i deszcz. :evil:
Madziu, też kupię niecierpki z ciemniejszymi liśćmi, będę nimi wypełniać luki między hostami, a że one mają liście bez domieszek takich odcieni bordo to efekt kontrastu będzie chyba fajny ;:oj .
Aniu, witam Cię w moim wątku i zapraszam jak najczęściej, choć jak na pewno zauważyłaś nie jest tak atrakcyjny jak co niektóre :;230

Wczoraj zrobiłam kilka zdjęć, ale potem przyjechał pan do konserwacji kotła, potem obiad itd. i nie wrzuciłam. ;:131

Otóż, szanowni państwo, zakwitły mi pierwsze tulipany, wczoraj było kilka dziś już kilkanaście, wszystkie tej samej odmiany
Obrazek

Mój najbardziej zaawansowany powojnik (CdB), ;:3 go grzeje a z tyłu ma ścianę domu
Obrazek

Rośliny od pana Marka zaczynają wyglądać z ziemi, tu klejnocik, bodziszek Double Jewel :tan
Obrazek

Takie coś znalazłam wczoraj - w kilkumilimetrowej szparze między kostkami brukowymi wykiełkowały kosmosy :lol:
Obrazek

A to już nie ogród tylko malutki dziki lasek sto metrów od niego. Zajrzałam tam, bo usłyszałam dzięcioła, ale się spłoszył kiedy podeszłam :roll: .
Obrazek
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Franzi a tak a propos jeszcze krzewuszek o ktorych pisalas u Kasi. Jak Ci takie krzewuszki przemarzly i odbijaly od poczatku, to kwitly jeszcze w tym samym roku?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ;:185 . Krzewuszki kwitną na zeszłorocznych pędach, dlatego tnie się je dopiero po kwitnieniu, jak na przykład forsycję. W tym roku miały taką dziwną ochronę przed mrozem - nałożyłam na nie kartony, a w te kartony nasypałam śniegu przed tymi dużymi mrozami :lol: Agro mi się skończyła ;:131 Tej Splendid było mi szkoda, bo kwitnie zjawiskowo - zmieniają się jej kolory kwiatów i w pełni kwitnienia ma je w kilku kolorach :D . Candida chyba też tak ma czy jakaś inna Twoja?
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

Francesca pisze:
kozino pisze:Wkrótce będę wszystko przewozić więc nawet jeśli coś zakwitnie to i tak nie będzie efektów
Emi, będziesz przewozić z tej pomylonej działki czy z tej starszej? Każdy, nawet skromny, efekt cieszy :D Kwiatowo to mam nadzieję dopiero będzie, jak patrzę na parapety i regały z sadzonkami w domu... ;:219 :lol:
:;230 :;230 Dokładnie na pomyloną działkę :;230 :;230
Spodobało mi się określenie. Tą obok pomylonej czyli tą naszą docelową :D Małej muszę się pozbyć bo bratowa z koleżanką maja niedaleko dwa złączone ze sobą ogródki więc tej mojej trzeciej już nie ma sensu trzymać. Do tej pory wszyscy byliśmy na mojej teraz już będziemy u nich gościć.
Całe moje królestwo roślinne z małego ogródka ROD przewiozę na moje pole i tam już konsekwentnie będę robić rabatki i kończyć domek :D Zostało tylko przenieść do końca ogrodzenie a to możliwe że jutro się odbędzie :)

W domu mam jeden paraper 3 metrowy i już nie mam gdzie ustawiać sadzonek, pomidorki koktajlowe rosną jak szalone, mają już po 30 cm wysokości, reszta czeka na pikowanie wprost do gruntu bo niestety nie dam rady tego w domu zrobić :) Oby do połowy maja wytrzymały:)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojtam zaraz się śmiejesz ;:131 ;:131 ;:131
Myślałaś o mojej propozycji? 8-) Mnie by było bardzo miło i nieuciążliwie ;:108 .
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok Dzięki ;:196 Tak sie wlasnie zastanawialam, bo moje kwitly 2 razy - drugi raz skapiej fakt ale jednak kwitnal po przycieciu ktore robilam po pierwszym kwitnieniu. To pomyslalam ze to 2 kwitnienie jest tez jak odbija po przemarznieciu.
Moja Candida okazala sie Decora - jest podobna do Splendid ale nie ma jasnego obrzeza na lisciach i biale kwiaty maja zoltawe zabarwienie w srodku.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule pisze:Moja Candida okazala sie Decora - jest podobna do Splendid ale nie ma jasnego obrzeza na lisciach i biale kwiaty maja zoltawe zabarwienie w srodku.
Aaa, prawda, chyba ją razem identyfikowałyśmy :lol: Fajna ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

uhu to wlasnie ta, na ktora mnie naprowadzilas ;:196 Ladna jest, krzak ma super pokroj, bo od dolu idzie strzeliscie w gore i dopiero pozniej sie rozklada - Rosea naprzyklad rozklada mi sie od samego dolu. I swieze liscie maja taka bardzo soczysta jasna zielen, ze az nienaturalnie to wyglada.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

Ja myślę cały czas o propozycji, jakoś tak pod koniec tygodnia będę wiedziała, tylko że ja to i tak mam ogony ze sobą i nie wiem czy nie jechali byśmy na pole i stamtąd ja bym sobie wyskoczyła ich zostawiając. Jak mi się wyklaruje to dam znać pod koniec tygodnia :)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Francesca - ja przyciachałam krzewuszkę i jaśminowce jesienią..tzn. chyba we wrześniu..mam nadzieję, że nie wyciełam pędów kwiatowych ;:202
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”