No dobra... jakoś doszłam do siebie

Smużyna - rewelacja

Kurcze... Jak to człowiek traci niektóre okazje na kwiatki. Nie mam dzieci więc nie mogę się niczego dopominać na dzień matki. No chyba, że przekonam mojego M, że nasz zieleniec to moje "dzieci"heliofitka pisze:Perfumki dostałam pod choinkę (nawet dwie flaszki) i pewnie moim panom wyczerpała się koncepcja![]()
więc muszę ich naprowadzić, bo zbliżają się urodziny, imieniny, Dzień Matki...
Nie tylko Ty. Ja nie znoszę, bo tylko potem kurze trzeba wycierać. Całkiem inaczej jest jak się kurze z listków wycieramniodkowa pisze:pierdołek nie lubię
Ja na moją dracenę i krotonki znalazłam sposób. Nie zwracam na nie uwagi, traktuję po macoszemu. Podlewam co parę dni jak akurat mam wodę pod ręką i rosną.mniodkowa pisze:w sumie z obecnych to rośnie tylko jedna - w zielonej doniczce, największa, reszta ma mnie gdzieś
mniodkowa pisze:A tutaj smużyna i jej dzieci
Anankee pisze:Trzeba zapisać w zeszyciku pod hasłem "chciejstwo"
Anankee pisze:Całkiem inaczej jest jak się kurze z listków wyciera
Anankee pisze:No chyba, że przekonam mojego M, że nasz zieleniec to moje "dzieci"
Anankee pisze:Ja na moją dracenę i krotonki znalazłam sposób. Nie zwracam na nie uwagi, traktuję po macoszemu.
Wiktoria_W pisze:Ilość doniczek z dracenami robi naprawdę ogromne wrażenie . Ja rozpoznaję tylko te trzy z nich, które też mam.
Wiktoria_W pisze:Geronimo przyćmił pozostałe roślinki.
jola1313 pisze:Nooo,skrętnik
Anankee pisze:No i skrętnik CUDO!
Dzieci polecam, bo w moim przypadku to dwa kwiatki więcej na imieniny, urodziny, Walentynki itp.itd. + Dzień Matki + a w przyszłości Dzień BabciAnankee pisze: Kurcze... Jak to człowiek traci niektóre okazje na kwiatki. Nie mam dzieci więc nie mogę się niczego dopominać na dzień matki...
kohleria pisze:bardzo tanie ładne i zdrowe draceny są w Lidlu
heliofitka pisze:Aga widziałam te draceny w Lidlu i faktycznie są cudne i najważniejsze duże/tanie,
jola1313 pisze:gratuluję półki .Ja nawet,gdybym kasę znalazła,to już miejsca na postawienie -nie
anik pisze:Co do półeczki na roślinki to ja myślę, że jakiś miły gest w stronę M, jakieś kuszące propozycje itd.itp. i półeczka za dzień dwa będzie na ścianie.
No wiem, wiem. Ale ja mam takie swoje spaczenie, że ten kajecik ma być idealny. Nie umiem tego wytłumaczyć ale no mało który zeszyt czy notes zaspokajają moją chęć posiadania czegoś pięknego, perfekcyjnego i zapełnionego ślicznymi notatkami.mniodkowa pisze:Dziewcyznki zasiadać do FO bez kajecika nie da się
Dziękuję bo z radością bym się nią zaopiekowała - poza tym skoro wymaga odmładzania to bym się nauczyła w końcu jak ukorzeniać i rozmnażać roślinkimniodkowa pisze:ponotowałam smużynę (Anankee)
A uchyl rąbka tajemnicy chociaż co to za domownik??mniodkowa pisze: bo mamy dużego nowego domownika(zdjęcia pewnie w weekend)
A potem człowiek się zastanawia dlaczego nagle znalazł się przy kasie w Lidlu z draceną w łapce. Jak to się nazywa? Przekaz podprogowy?mniodkowa pisze:namawiają namawiają no i jeszcze wezmą i namówią no
Hahaha - to tak jak jamniodkowa pisze:ja jestem typem osoby, która nie lubi zagracania domu meblami, ściany mam wszędzie gołe i zapierałam się jak tylko mogłam aby półek nie wieszać
Patrz mniodkowa co nas omijaheliofitka pisze:Dzieci polecam, bo w moim przypadku to dwa kwiatki więcej na imieniny, urodziny, Walentynki itp.itd. + Dzień Matki + a w przyszłości Dzień Babci
Ciekawe czy ktoś już gdzieś opisał taką odmianę kleptomaniNiunia1981 pisze:kręcił się ciągle ochroniarz i nawet nie dało rady zerknąć czy jakiś biedny listek nie leży gdzieś urwany
Oj kawy bez mleka się nie da. Ja to w sumie pijam mleko z kawą raczej. Ale jaka pyszniutka za to. Mam nadzieję, że już ktoś Ci tam to mleczko dostarczyłmniodkowa pisze:siedzę w pracy zaflukana i czekam na mleko do kawy, bo kawa dobra na wszystko![]()
Niunia1981 pisze:Chwilkę mnie nie było a tu już dwie strony
Niunia1981 pisze:Półeczka na kwiatki - o to ci postęp! A tak się wzbraniałaś przed zastawianiem ścian Chęć posiadania wiekszej ilości kwiatków zwyciężyła nad zmysłem estetycznym
Modivhaszma pisze:czyżbyś tam w dracenach miała tzw "lucky bambo"?
Anankee pisze:Mam nadzieję, że już ktoś Ci tam to mleczko dostarczył
Anankee pisze:A co do tłumaczenia M, że jak to tak że na dzień matki za kwiatka inne kwiatki to zawsze można powiedzieć, że takie rodziny wielokwiatkowe są szczęśliwsze
Anankee pisze:A uchyl rąbka tajemnicy chociaż co to za domownik??