Tosiu, w końcu i u mnie ruszyło i prymulki zakwitły i to w dużej ilości i jakiś hiacynt główkę wystawia, i żonkile. Ale nie aż tyle i nie tak piękne jak Twoje
Tak, Andrzeju. Zeolit ma dobre działanie w oczku, a ja bym go dała do zewnętrznego filtra i co jakiś czas wymieniała. Co o tym myślisz? Czekam na cieplejsze dni i wodę na ogródku. U nas zawsze tak późno puszczają wodę, co mnie wkurza. Fakt, że do podlania roślin mam jej w bród, bo biorę z oczka. Boję sie trochę tej roboty przy oczku, ale muszę to zrobić.
Tosia chyba dzisiaj lewą nogą wstałaś . Z Tobą masz racje Ewciu jest do kwiadratu . Kolców jeszcze i tak nie liczyliśmy Fajnie Baśka zrobiła na ogródku, a jak wszystko zacznie kwitnać Ty też cały czas zasuwasz u siebie i też mam fajnie
Marylko, mnie też się teraz podobają te świerki. Jest taki prześwit. Posadziłam tam dziś niezapominajki i takie różne niziutkie płożaki. A tak wyglądało jeszcze wczoraj. Dziś poukładałam tam piękne kamienie, które dostałam od sąsiada, ale fotki mi nie wyszły. Jutro wstawię
Jadziu, lewą nogą, to ja wstaję od kilku dni (przyczynę powinnaś znać). Ale to nie na FO.
Tosia powiesz mi jak nazywają się te tulipany z prążkowanymi listkami?? masz je u siebie na rabacie a ja kupiłam kiedyś mix tulipanów i tylko dwa miałam takie ale nie wiem jak się nazywają
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania Ogród Ani
Tosia czy nocne czy dzienne zdjęcia i tak wspaniale wygląda Twój ogródek, tyle kwitnących hiacyntów i prymulek że aż miło patrzeć. Masz teraz dużo miejsca pod świerkami ale w takiej suszy jaką zostawiają świerki nie za dożo roślinek lubi rosnąć. Ja nawet pod jodłą mam prawie łyso a jodły są mniej pożerające wodę od świerków. Jak jakieś się sprawdzą u Ciebie to sobie odgapię pod jodłę.