Marchewka posiana w ubiegłym tygodniu jeszcze nie wzeszła, nie wiem co z cebulą posadziłam dymkę i na razie cisza

Kasiu rzodkiewki nie pikuj tylko wyrwane albo zjedz od razu albo wrzuć na kompostkasia82 pisze:Comcia ja będę się cieszyć jak zjem chociaż 5 rzodkiewek, paczuszki całej nie wysiałam ale skoro mówisz że będzie jej dużo to ciesze się jeszcze bardziej, może głupio zabrzmi ale moim marzeniem jest zrywać co dzień jakieś warzywko z własnej uprawy
a rzodkiewka, sałata gdyby była szła by co dzień na kanapkę, surówkę itp a mój M to już w ogóle sałaciarz
![]()
W tamtym roku siałam rzodkiewkę w sierpniu z tego co czytałam już wiem że miała chyba za gorąco i w liście szła, radocha jak wykiełkowała ale później czar prysł liście były co raz większe a rzodkiewki brak.
-- 19 kwi 2012, o 06:09 --
ostatnia szansa przerywałaś swoje rzodkiewki, czy po jednej sztuce siałaś? ja muszę ją już poprzerywać i przerywać tzn pociągnąć za łodyżkę i z całym korzonkiem przesadzić w inne miejsce, czy delikatnie podważyć wraz ziemią i z ziemią przesadzić?