Ogród - Babopielka czyli Bożeny
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Babopielka
- Babopielka
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
Udałam się na nocny spacer po Twoim ogrodzie. Tak pięknie i swojsko u Ciebie. I tyle przestrzeni
Jest czym oddychać
Podejrzałam min. Twoje prymulki, żeby wiedzieć których nie masz. Jutro (a właściwie już dziś) postaram się pokazać Ci zdjęcie moich. Widzę, że mamy te same czerwone z żółtym środkiem - tyle, że u mnie to one dopiero mają pąki...
Co do niezidentyfikowanego drzewa.. Migdałowiec na 100%, ale czy na pewno karłowy to już bym się zastanawiała...
Kwiaty wszystko rozstrzygną. Jeśli pojedyncze to karłowy, jeśli różyczkowe to trójklapowy
U mnie najpierw kwitnie trójklapowy, karłowy nieco później. Tyle, że w moim regionie wszystko spóźnione w stosunku do Kujaw i Pomorza

Podejrzałam min. Twoje prymulki, żeby wiedzieć których nie masz. Jutro (a właściwie już dziś) postaram się pokazać Ci zdjęcie moich. Widzę, że mamy te same czerwone z żółtym środkiem - tyle, że u mnie to one dopiero mają pąki...
Co do niezidentyfikowanego drzewa.. Migdałowiec na 100%, ale czy na pewno karłowy to już bym się zastanawiała...
Kwiaty wszystko rozstrzygną. Jeśli pojedyncze to karłowy, jeśli różyczkowe to trójklapowy

U mnie najpierw kwitnie trójklapowy, karłowy nieco później. Tyle, że w moim regionie wszystko spóźnione w stosunku do Kujaw i Pomorza

- Babopielka
chatte -sprawdziłam w internecie i porównałam zdjęcie zamieszczonego tam migdałowca z moim i to jest na pewno to samochatte pisze:Skąd wiecie, ze to o to drzewko chodzi, jak nie ma jeszcze ani lisci, ani kwiatów?![]()
Mówicie, ze karłowy, a wygląda to na dość duże drzewko![]()
Bozenko, ile ma wzrostu to Twoje?
Kolor to i na swoim widzę, bo dwa pączki zostawiłam

Narine-ten migdałowiec ma kwiatki pojedyncze ,mam też trójklapkowego o kwiatach pełnych

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję, Bożenko za wieści o forsycji i magnolii, choć przyznaję, że rozmiary tej ostatniej mnie zaszokowały !!!Babopielka pisze: .. Zdjęcie nie oddaje uroku w pełni bo to jest bardzo duży krzew ma jakieś 5 metrów wysokości i 3 szerokości i jest na co popatrzeć no i oczywiście zapach![]()
![]()

5 m wysokości ??? Taką widziałam jedynie w Arboretum lub Ogrodzie Botanicznym, ale nigdy w ogródku przydomowym.

- Babopielka
Amlos -faktycznie jest piękna ,dzisiaj byłam jeszcze na nią popatrzeć ale już zaczyna przekwitać powoli
rozmiary ma niesamowite ,a rośnie na piaszczystej ziemi i to jest najdziwniejsze bo magnolie lubią raczej próchniczną i kwaśną glebę
Ale największą wadą jej jest to ,że nie rośnie u mnie w ogrodzie 
A to dla Amlos-tu lepiej widać jej rozmiary ,a mniej kwiaty

A to dla Amlos-tu lepiej widać jej rozmiary ,a mniej kwiaty

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Babopielka
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Bożenko ale masz dużo kolorów prymulek.Ja mam tylko trzy kolory takich na łodyżkach..
W zeszłym roku wsadziłam też kilka kolorów bezłodygowych,ale coś nie
bardzo wyglądają i kwitną w tym roku.
W zeszłym roku wsadziłam też kilka kolorów bezłodygowych,ale coś nie
bardzo wyglądają i kwitną w tym roku.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7