W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2011 r /cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2011 r /cz.7

Post »

Halinko - czytam , że wybierasz się do Krakowa na targi - ja też .. chciałam w sobotę przed południem - ale rano mam kurs ..ech.

Musieli taki termin wymyślić .... ;:145 ;:145 ;:145
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzisz, Halinko, ja tez myslałam, że narcyzy to twarde sztuki. Okazało się jednak, że naprawdę twarde są tylko te najstarsze odmiany, a te nowe mieszańce, szczególnie trąbkowe, jakies wrazliwce ... Nie wiem, czy na karb pogody to złozyc, czy chorób :roll: Ważne, że Twój - mój narcyzek rośnie i wygląda zdrowo :tan
Dlaczego nie lubisz sie focić? Wydaje mi się, że jesteś fotogeniczna! Bardzo ładny awatarek ;:138
A jeżówki jakie kupiłaś, sadzonki czy nasiona?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko, jak u Ciebie ożanka? Moje dwie suche i jakoś nie kwapią się, by wypuścić. Nie wiem, czy przeżyły. Za to bożykwiaty ładnie wyszły, choć myślałem, że już zgniły.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Halinko jak miło Cię widzieć ;:196
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jagódko - Jagodka ;:167 dzięki Tobie wiem, kogo mogę poznać osobiście na targach w Krakowie :tan
Będzie jeszcze Olunia - Olusia i Marysia - Michalska. Będziemy w sobotę.

Monisiu Kochana - Monia68 ;:167 cieszę się bardzo, że do mnie zaglądnęłaś ;:196 Gdzieś mi się zawieruszył Twój wątek, powiadomień nie otrzymuję, zaraz do Ciebie wpadnę nadrobić zaległości.

Joluś - JolantaG ;:167 miałam bardzo dużo różnych odmian narcyzy, a kwitną tylko te żółte

Obrazek

i jeden taki

Obrazek 'Ice Follies'

iii, tak się zastanawiam, czy te nowe odmiany z czasem się przeobrażają w stare ?

Cesarskie korony posadziłam w koszyczkach, ponieważ poprzednio posadzone, gdzieś się zawieruszyły iii pomyślałam, że może jednak jakiś szkodnik ogrodowy jest ich smakoszem.
W tamtym roku kupiłam 3 cebule cesarskich koron, posadziłam w koszyczkach, nooo i jedna nie wyszła. Jak jutro nie będzie padało, to sprawdzę, co tak w koszyczku słychać.

Basiu - Barabella ;:167 ten ostatni narcyz, to fotka z ubiegłego roku, mam nadzieję, że w tym roku też zakwitnie.

Dzidziu - Zabeczka101059 ;:167 jak zobaczyłam te jeżówki, to nie mogłam się powstrzymać, żeby nie kupić iii teraz będę główkować, gdzie to posadzić, ale to dopiero w maju będzie, hihihi

Ewuś - Ewiczka52 ;:167 nooo i takich cudnych kuro - kogutów dzisiaj nie kupiłyśmy, ale za to coś innego, fajnego nam się trafiło.
Dziękuję za miło spędzone przedpołudnie.

Bernadko - Miiriam ;:167 ja na targach planuję być w sobotę w południe, ale jeszcze dokładnie umówię się tel. z Olusią i Marysią Michalską.
Może jednak uda nam się osobiście spotkać.

Izuniu - chatte ;:167 mam wrażenie, że wszystkie nowe odmieńce, to takie delikatne i tylko na jakiś czas.
Kiedyś nakupiłam sporo nowych odmian irysów iii kwitły tylko przez dwa lata, a potem gdzieś się zawieruszyły. Wygląda na to, że za delikatne były i wymarzły przez zimę.
Jeżówki kupiłam sadzonki, ale jakieś takie maleńki, chyba w tym roku nie będą kwitły.

Jacku - JacekP ;:167 jutro sprawdzę, co z moją ożanką, mam nadzieję, że zimę przeżyła, a jak nie to już nie będę sobie nią zawracała głowy.
Boży kwiat też u mnie wyszedł, liście ma zdrowe, to może zakwitnie.

Bożenko - Bożena Śmigielska ;:167 miła jesteś, dziękuję ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Halinko :wit Ja również dziękuję. Mąż zadowolony.Tylko u czarnego polo muszę zmienić guziczki na czerwone .Nawet takie znalazłam u siebie w domu :;230 :;230 .Dlatego ,bo ma czerwoną z boku naszywkę i będzie pasowało a jeszcze ożywi całość. Ten drugi swetr super . Trochę Cię pospieszałam wybacz ale od rana nic nie jadłam. :;230 i byłam potwornie głodna.Bardzo miła ta Pani którą poznałam na naszych zakupach :heja
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Piękne żonkile i hiacynty Halinko ;:138 Awatarek też super, powinnaś przy nim zostać ;:138 48 okien ........współczuję ;:223
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Halinko, dzięki za spełnienie mojej prośby. ;:138 Nie tylko ja jestem zadowolona, jak widać. Chyba nie bolało? :;230
U mnie też najlepiej przezimowały takie zwykłe narcyzy.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Halinko, ten drugi narcyz to chyba odmiana 'Ice Follies'. U mnie w tym roku bardzo mało narcyzów :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam Halinke ;:180 Piekne żonkile ;:180 ,szkoda ze pracuje w sobote ;:174 ,Tez bym sie wybrał do Krakowa ;:124
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Piękne żonkile Halinko ;:173
Bożykwiat - chciałabym gdzies kupić to cudo, ale jakoś nie trafiam.. ;:224 Będę podziwiać Twoje ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Halinko,czyli wybierasz się na targi w sobotę? Jak szkoda, ja dopiero w niedzielę mogę na targi jechać :roll:
Cieplutko pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Ewuś - Ewiczka52 ;:167 fajnie było i chętnie bym powtórzyła nasze spotkanie, ale prawdopodobnie w wtorek i środę pojadę na działeczkę, nooo chyba, że deszcz będzie padał, to jesteśmy umówione na środę ;:196
Ewuniu, ta miła pani, moja koleżanka z bloku, którą poznałaś też jest ciągle głodna, bo wychodzi bez śniadania z domu :;230

Romciu - Romualda Witczak ;:167 dziękuję ;:196
Właśnie wczoraj wymyłam trochę okien, żeby coś przez te szyby widzieć. Myłam okna, ponieważ deszcz nie pozwolił mi popracować na ogrodzie :?

Adrianno - Gencjana ;:167 miło mi ;:196
Wczoraj byłam na działeczce i w zasadzie bez zmian, kwitną te same narcyzy, reszta poszła w zielone ... chyba.

Jacku - JacekP ;:167 dziękuję pięknie za identyfikację narcyza ;:196 zaraz go podpiszę :D

Rysiu - rico62 ;:167 szkoda, że nie będziesz mógł przyjechać do Krakowa, nooo ale mówi się trudno, jeszcze będzie okazja :)

Kasiu - robaczek_Poznan ;:167 dziękuję ;:196

Ewuniu - evluk ;:167 tak, i mam nadzieję, że nic nie pokrzyżuje mi moich planów.
Planuję wyjechać do Krakowa w piątek popołudniu, nockę spędzę u syna, a sobotnie południe będę na targach iii popołudniu powrót do domciu :lol:
Szkoda, że Cię nie będzie :(
Mam nadzieję, że coś ciekawego tam kupię.

Z nowości ogrodowych, pierwszy raz zakwitł w moim ogrodzie zawilec niebieski, chyba to zawilec :oops:

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Halinko ...do Krakowa jadę w niedzielę , z Ewunią /evluk ...pewnie się rozminiemy ;:145 .

Prawda ,że śliczny anemon blanda /zawilec powabny , lub inaczej ; zawilec grecki . Uwielbiam ten błękit ...nie da się go z niczym porównać ;:108 . Moje dopiero mają liście i maciupeńkie pączki .
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Halinko i mnie jeszcze zawilec nie kwitnie ;:oj Twój śliczny ;:138
z narcyzami u mnie to samo ;:222 a myślałam, że to twardziele
;:196
Pozdrawiam -Dzidzia