Ogród Linety
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Linety
Na pohybel dzisiejszej pogodzie - niech żyją kaczokwiaty!
Stokrotko, nie nie, to był taki żarcik. Kiedy zamieściłaś zdjęcia tamtych Twoich fiołków, napisałam tylko, że będę wiedziała, do kogo uderzać po listek.
Oczywiście, chętnie się zaopiekuję każdym listeczkiem, który zechcesz mi powierzyć. 

- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O - uwaga! A u mnie spadł deszcz. Nie wiem kiedy, nie wiem jak, ale jest mokro, po czym wnoszę, że spadł...
Jeśli to koniec opadów na dziś, to ja się chyba zjem. Anioły od podlewania się obijają totalnie!!

Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- pisanka
- 100p
- Od: 21 lip 2011, o 08:34
Linetko ,bardzo dziękuję za serduszka, ale mi tylko zmarzły a nie wymarzły , niestety kwiatów serduszek w tym roku nie zobaczę
,ale od ziemi z pomiędzy tych zmarzniętych pędów coś zielonego zaczęło wychodzić ,a Tobie nic nie przymroziło na początku kwietnia?

Pozdrawiam - Hanka
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Witaj Linetko, jaki żarcik, jaki żarcik, słowo się rzekło... na razie przesyłam fotkęLineta pisze:Stokrotko, nie nie, to był taki żarcik. Kiedy zamieściłaś zdjęcia tamtych Twoich fiołków, napisałam tylko, że będę wiedziała, do kogo uderzać po listek.Oczywiście, chętnie się zaopiekuję każdym listeczkiem, który zechcesz mi powierzyć.

Pięknego dnia życzę

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Piękny przykład użycia nieprzydatnych naczyń do szlachetnego celu
Mnie jakoś domowe kwiaty zupełnie nie ciągną, ale mam sentyment do fiołków-to jedyne doniczkowce, które u mnie kiedykolwiek zakwitły 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A cóż to za drink się podaje z takim dodatkiem? To coś jak trawka w żubrówce 

- anabanana
- 1000p
Podejrzewam, że to sok z żuka... z antykoncepcyjną wkładką 

Cześć, Dziewczyny! Co to było, że wczoraj nie dało się wejść na forum? Zauważyłam przy okazji, że mam już chyba objawy uzależnienia, bo nie mogąc wejść na forum, nie mogłam sobie znaleźć miejsca.
A chciałam się Wam pochwalić, że zbudowałam sobie rabatę. Na razie jedną, druga jest w przygotowaniu.

- anabanana
- 1000p
Zoom! Zoom!
Albo chociaż podpowiedz, cóżeś tam nasadziła. Zapowiada się wielce obiecująco!

Albo chociaż podpowiedz, cóżeś tam nasadziła. Zapowiada się wielce obiecująco!
No tak, większość jest pod ziemią.
Ale zrobiłam takie poglądowe zdjęcie, żeby je powtórzyć za miesiąc i za dwa, i zobaczyć jak się będzie wypełniało zielenią i kolorkami. 
No więc pod ziemią siedzą sobie dwie lilie królewskie, inkarwilla, nerina, liatris (różowy i biały), komelina. A to, co jako tako widać, to dwie sasanki (różowa i fioletowa), dwie niezapominajki, trzy pierwiosnki, trzy conifery (tak było na doniczkach i tylko tyle, żeby się kupujący za dużo nie dowiedział, ale za to kosztowały dwa zł z groszami, więc się nie oparłam; tak naprawdę to dwie tuje i jeden cyprysik).

No więc pod ziemią siedzą sobie dwie lilie królewskie, inkarwilla, nerina, liatris (różowy i biały), komelina. A to, co jako tako widać, to dwie sasanki (różowa i fioletowa), dwie niezapominajki, trzy pierwiosnki, trzy conifery (tak było na doniczkach i tylko tyle, żeby się kupujący za dużo nie dowiedział, ale za to kosztowały dwa zł z groszami, więc się nie oparłam; tak naprawdę to dwie tuje i jeden cyprysik).
- anabanana
- 1000p
Och, też mam taką "coniferową" kolekcję doniczkową
Same skarby tam pod ziemią ukryte; dobrze, że zrobiłaś fotę poglądową, bo potem będzie małe morze kwiatów, trzeba wzrok stopniowo przyzwyczajać

Same skarby tam pod ziemią ukryte; dobrze, że zrobiłaś fotę poglądową, bo potem będzie małe morze kwiatów, trzeba wzrok stopniowo przyzwyczajać

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sporo tego jak na taką niedużą rabatkę, a części nazw nawet nie znam: inkarwilla, komelina, nerina i conifery. Muszę poczytać co to?
Hm, prawdę mówiąc, to jest coś, co było na wyprzedaży w pewnym markecie.
Liatry już kiedyś miałam, więc jakoś mam pojęcie, a komelinę znam z widzenia, z cudzego ogródka.
Inkarwilla i nerina to mój absolutny debiut. No cóż, zobaczymy. Jak coś wyjrzy spod ziemi, to już uznam to za sukces. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Linetko widzę, że jak Ci odcięli FO to wykorzystałaś czas na stworzenie rabatki. Czy nasadzenie wykonałaś według kolejności kwitnienia czy przypadkowo, bo ja marzę o samodyscyplinie żeby stworzyć taką rabatę na której cały czas coś kwitnie!