Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pasja - cz. 2

Post »

magenta pisze:(...) Czy ty wzdłuż tej swojej ścieżki posadziłaś jakieś drzewko? Czy rabatki są w pełnym słońcu?
Myślę, żeby palnąć na środku przy ścieżce robinię :;24! (...)
Kasiu, wyobraź sobie, że pierwotnie, na środkowej rabacie przy ścieżce zaplanowałam robinię ;:173 Potem nagle nastąpiła zmiana planów i pojawił się Lilak Meyera, a że M nawet niespodziankowo kupił, to lilak został posadzony. Ale to trudno nazwać drzewem..pienna wersja, ma może metr wysokości..jak wiatr zawieje gałązkami do góry.. ;:224 O drzewku cały czas myślę, bo lampion tam będzie solidny ;:3 Ty przy ścieżce zaplanowałaś rabaty różane? Robinię już sobie 'palnęłam' w jednym miejscu i spisuje się superaśnie - kwitła 3 razy w ubiegłym roku ;:215
U mnie na rabatach przy ścieżce są The Fairy, Kent, Aspirin i Heidetraum, a poza tym mini budleje 'blue chip' i lawenda. Myślę też o dosadzeniu kilku kulek bukszpanu między róże..
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Agu martwię się tym deszczem, bo zwykle jak leje non stop to mamy powódź :( Nic tylko wziąć kajak... W czerwcu mają wjechać koparki i zacznie się długo wyczekiwana budowa, ale jak tu wjechać do rzeki?
Musze się uporać przed długim weekendem z głównymi nasadzeniami, bo potem tydzień mnie nie będzie :? Mało czasu zostało...
Kasiek a to heca ;:oj U mnie lampa straszna przy ścieżce, bez większego drzewa by się nie obyło. Robinia nie rośnie chyba za wysoko? Niestety boję się róż, bo w tym miejscu mamy przeciąg i jak nic by wymarzły... Budleje to fajny pomysł, są takie jakieś kolorowe odmiany, ostatnio wpadły mi w oko. Bukszpany baaardzo lubię, mam dwie kulki które sama formuję, więc jeszcze nie są kulkami dosłownie :lol: i malutki żywopłocik, nowa rabata też będzie nimi obsadzona, żeby właśnie zapewnić odrobinę cienia innym roślinkom. Ale to dopiero w maju się za to wezmę.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu! Już się zdziwiłam,że u Ciebie kwitnie orlik, ale doczytałam,że to z podpędzania domowego. Moich nie widać w ogóle, mam nadzieję,że żyją. Fajne zdjęcie z ostatnim owockiem berberysu.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Izo,
Dzisiaj jest tak paskudnie, że nie chce się dosłownie nic....Do tego ma być mróz dzisiaj w nocy, pobiegłam w związku z tym okryć doniczką tego orlika i inne biedactwa :? Mam nadzieję, że nie wyrządzi większych szkód. Biedna moja magnolia nie chce zakwitnąć....przez te skoki temperatur :evil:
Moje orliki żyją, bo wylazły z ziemi, ale na razie malutkie kępki ;:oj nawet mi się nie chce tego fotografować :lol:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kasia az nie moglam wytrzymac, co to jest to made in China? bosh nie kojarze :oops:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Toż, suchodrzew chiński badziew :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale jak rosnie, to nie mow - ladna gadzina jest ;:108
Jutro obejrze go dokladnie, bo 2 dni padalo, to powinno zaczac sie wszystko ruszac. Ale mnie tez denerwuja takie lyse brazowe badyle np berberysow czy pieciornikow czy tawul ... dlatego jednak chyba moich irg nie wywale, bo chociaz one wygladaja przez sezon jako tako. Chociaz ja przycinam dosc zdrowo wszystko, to tych suchych badylkow tak strasznie nie widac.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry ! U mnie też ;:3 świeci ;:138 i nawet nie przymrozilo w nocy , było ok 0 st.
Miłego dnia!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Piękny dzień i niech taki zostanie :) Przyjemnych zakupów na Krakowskiej... dasz znać smskiem czy mam po co wstępować po pracy?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dam oczywiście ;:108 sama jestem ciekawa, bo nie byłam tam 100 lat ;:65
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tez chce na Krakowska :;230 Slonce wyszlo i zaczyna towarzystwo nosic :wink:
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Ten suchodrzew to coś jadalnego czy ozdobnego? :roll:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, chinski u mnie po 2 dniach ciaglego deszczu zaczal sie puszczac - wstawilam fote u siebie.
Oliwko, suchy to ozdobny. Sa i Tatarskie, ktore rosna w duze krzaczyska ale sa i Chinskie, ktore sa forma ala plozaca. Ladnie wyglada, bo ma ladna zielen, plaski uklad lisci na galeziach jest ciekawy i co najwazniejsze, rosnie w takie plaskie kolko.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jula z Krakowskiej nici bo M pokomplikowal plany :evil:
Ale nie odpuszczę i na pewno tam zajadę ;:108 . Na pocieszenie kupiłam 2x sześciopak lobelek w auchanie ;:138 widziałam tez przebrane niecierpki ale chyba sobie odpuszczę... Będę podziwiać u was:) Lecę obejrzeć suchego.
Oliwko suchodrzew bardzo ładną krzewinką jest, jeśli nie przemarza do cna :evil: Mój był już piękną 50cm rosliną i dwa lata temu zmarzł całkowicie :? I od nowa jak to się mówi Polska
Ludowa :lol: Na przedwiośniu paskudnie wygląda....
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiula, już niecierpki? Wydaje mi się, ze jeszcze na nie za wcześnie! Czekam na nie z niecierpliwoscia :;230. Ja i moje puste donice na oknach.

Jutro tez ma byc ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”