Wydaje mi się, że mam sporo siewek ostróżek, na razie mają tylko liścienie. Jeśli jesteś zainteresowana to, jak troszkę podrosną, mogę wysłać. Powinny być jasnoniebieskie lub białe. Podobnie z kocimiętką, choć ona jest jakaś trefna, koty na nią nie reagują, kolor - niebieski.
Brzozowe Górki
Re: Brzozowe Górki
Jakie fajne zakupy! Będziesz miała z tym sporo pracy, ale za to przyjemnej
Wydaje mi się, że mam sporo siewek ostróżek, na razie mają tylko liścienie. Jeśli jesteś zainteresowana to, jak troszkę podrosną, mogę wysłać. Powinny być jasnoniebieskie lub białe. Podobnie z kocimiętką, choć ona jest jakaś trefna, koty na nią nie reagują, kolor - niebieski.
Witaj Ogla:-) Oczywiście przyjmę z radością każdą roślinkę, u mnie z miejscem nie ma problemu.
Dzisiaj wreszcie udało mi się włączyć forum. Wczoraj cały dzień na działce, po powrocie ledwie żyłam.... ale... pochwalę się co udało się zrobić:
posiane - buraczki, sałata, rukola, czosnek, szpinak
posadzone - trzy jodły, dwa świerki, dwie kępki niezapominajki, dwie kępki drutu kolczastego (oczywiście mówimy o roślinie, a nie metalowych pozostałościach;-), pół wiadra cebulek tulipanów, które puściły listki w domku /nie miałam już ich siły na jesieni wtykać w ziemię to teraz je wysiałam
/ Takie maleństwa były, że wysypałam jak leciało
/ Ale te większe /też sporo/ będą kwitły i tym sposobem w tym roku będę miała swoje pierwsze tulipany
A dzisiaj kupiłam w Netto petunię i lobelię, po 8.99 za 10 sadzonek każdej. Wyglądają bardzo przyzwoicie, nawet niektóre już kwitną. Jutro postaram się je przesadzić do większych doniczek, bo mają bardzo ciasno.
No i pada deszczyk, więc super, jeszcze żeby troszkę cieplej było
Dzisiaj wreszcie udało mi się włączyć forum. Wczoraj cały dzień na działce, po powrocie ledwie żyłam.... ale... pochwalę się co udało się zrobić:
posiane - buraczki, sałata, rukola, czosnek, szpinak
posadzone - trzy jodły, dwa świerki, dwie kępki niezapominajki, dwie kępki drutu kolczastego (oczywiście mówimy o roślinie, a nie metalowych pozostałościach;-), pół wiadra cebulek tulipanów, które puściły listki w domku /nie miałam już ich siły na jesieni wtykać w ziemię to teraz je wysiałam
A dzisiaj kupiłam w Netto petunię i lobelię, po 8.99 za 10 sadzonek każdej. Wyglądają bardzo przyzwoicie, nawet niektóre już kwitną. Jutro postaram się je przesadzić do większych doniczek, bo mają bardzo ciasno.
No i pada deszczyk, więc super, jeszcze żeby troszkę cieplej było
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Renatko roboty huk a teraz aniołki Ci podlewają masz te układy! Te małe cebulki ja kiedyś wrzuciłam w domu do ziemi i mam trawkę. U nas nie ma Netto, a jak byłam w Ustce to bardzo mi pasowała. Oczywiście każdy ma swoje atrakcje!
No to teraz serfuj i odpoczywaj!
No to teraz serfuj i odpoczywaj!
Wiesz Marysiu, u mnie z tych cebulek też nic więcej nie będzie jak tylko trawka
ale przynajmniej nie będę miała wyrzutów, że się marnują:-)
U nas dzisiaj cały dzień padało. Aż żałuję, że nie udało mi się w sobotę wysiać wszystkich zaplanowanych roślinek. Ale mam nadzieję, że te co poszły do ziemi szybko wyjdą do słoneczka.
- Alidka
- 50p

- Od: 21 mar 2012, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadam z rewizytą
Piękny ogród udało Wam się stworzyć!
Korytka na kwiaty rewelacyjne też takie chcę! Jak zobaczyłam Twoje zakupy nasion...to już nie czuje się taka osamotniona
Jakiego arbuza miałaś w zeszłym roku? Ja się skusiłam na sugar baby, ciekawe co mi z tego wyjdzie, pod folia nie znajdę dla niego miejsca więc będzie rósł pod włókniną.
Piękny ogród udało Wam się stworzyć!
Korytka na kwiaty rewelacyjne też takie chcę! Jak zobaczyłam Twoje zakupy nasion...to już nie czuje się taka osamotniona
Jakiego arbuza miałaś w zeszłym roku? Ja się skusiłam na sugar baby, ciekawe co mi z tego wyjdzie, pod folia nie znajdę dla niego miejsca więc będzie rósł pod włókniną.
- Maska

- Kontakt:
Renatko zdążysz posiać a deszczyk jeszcze chyba poleje, bo nas wyjątkowo sobie ulubił. Jeszcze tak nie było żeby u wszystkich lało. To może już koniec!
Aga po prostu arbuz
a nawet w tamtym roku melon, z którego zrobił się arbuz
i nie trzymałam go w żadnym ciepełku, a owocki miał super. Ciekawe jak w tym roku będzie 
Marysiu dzisiaj już rzeczywiście zupełnie przyzwoita pogoda. Oby tak dalej 
Wczoraj zakupiłam i posadziłam azalię japońską karłowatą, no i w nocy przymroziło, więc jak sądzę jest po niej. Jestem zła na siebie, bo spokojnie mogłam z tym sadzeniem poczekać do soboty
A poza tym na posadzenie czekają nowości dla mojego ogródeczka, ale te na pewno będę sadziła w maju
no i ta azalia.... echh chociaż na zdjęciu zostanie

A poza tym na posadzenie czekają nowości dla mojego ogródeczka, ale te na pewno będę sadziła w maju
no i ta azalia.... echh chociaż na zdjęciu zostanie

Cześć, Renatko! Wszystko przed Tobą, a sądząc po ilości nasion, będziesz miała wkrótce nadmiar sadzonek. Ogród szybciutko się zapełni.
Świetne te skrzynki na kwiaty. Co w nich posadzisz? A może już posadziłaś?
Świetne te skrzynki na kwiaty. Co w nich posadzisz? A może już posadziłaś?
Kurczę szkoda tej azalii ale może jeszcze odbije.
Świetne zakupy.Ta roślinka o nazwie Alchemia to chyba przywrotnik ostroklapowy, jeśli się nie mylę.Chorowałam na niego aż w ubiegłym roku kupiłam w Biedronce.Jak się rozrośnie to fajnie wygląda, szczególnie gdy na listkach zbiorą się krople rosy.
Świetne zakupy.Ta roślinka o nazwie Alchemia to chyba przywrotnik ostroklapowy, jeśli się nie mylę.Chorowałam na niego aż w ubiegłym roku kupiłam w Biedronce.Jak się rozrośnie to fajnie wygląda, szczególnie gdy na listkach zbiorą się krople rosy.
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu, zrobiłaś fajne zakupy
. Ja mam podobne zawilce. Moje są tylko w osobnych opakowaniach, niebieskie i czerwone. Ty zyskałaś jeszcze białe
A azalią się nie martw, na pewno nic jej nie będzie
A azalią się nie martw, na pewno nic jej nie będzie
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- Maska

- Kontakt:
super będzie sadzenie, Renatko azalia przeżyje no chyba, że to była doniczkowa.
No to u Was w B. jakoś się dużo uchowało, bo u nas znika jak ciepłe bułeczki
No to u Was w B. jakoś się dużo uchowało, bo u nas znika jak ciepłe bułeczki
Z tych skrzyneczek też jestem zadowolona. Jest ich aż 7, dwie przeznaczę na kwiatki, które będą zdobiły nasz skromny taras, a pozostałe będą rozstawione w ogrodzie, może pod sosnami. Jak znam siebie będę biegała z nimi i kombinowała
Nie mam póki co pomysłu co w nich zakwitnie. W domu mam sadzonki petunii i lobelli, więc na pewno część z tego trafi do skrzynek, a pozostałe.....
Co do zapełnienia ogrodu to jeszcze bardzo będę musiała się starać, bo mam tego 30 arów, co prawda już rośnie trochę brzóz, kilka sosen, jest ogród warzywny i właśnie powstaje kwiatowy, no i oczywiście niewielki domek ogrodowy. Może w sobotę zrobię trochę zdjęć. Mam jeszcze spory kawałek ziemi, który miał być przeznaczony na budowę, ale jednak doszliśmy do wniosku, że nie damy rady, więc pozstawiamy działeczkę jako miejsce rekreacji i dpoczynku
Moje ostatnie zakupy też pochodzą z Biedronki;-)
Trzymam Was za słowo, jak padła /co sprawdzę najwcześniej w piątek/ to powiem jej, że ma się pozbierać bo moje forumowe koleżanki tak powiedziały:-)
Co do zapełnienia ogrodu to jeszcze bardzo będę musiała się starać, bo mam tego 30 arów, co prawda już rośnie trochę brzóz, kilka sosen, jest ogród warzywny i właśnie powstaje kwiatowy, no i oczywiście niewielki domek ogrodowy. Może w sobotę zrobię trochę zdjęć. Mam jeszcze spory kawałek ziemi, który miał być przeznaczony na budowę, ale jednak doszliśmy do wniosku, że nie damy rady, więc pozstawiamy działeczkę jako miejsce rekreacji i dpoczynku
Moje ostatnie zakupy też pochodzą z Biedronki;-)
Trzymam Was za słowo, jak padła /co sprawdzę najwcześniej w piątek/ to powiem jej, że ma się pozbierać bo moje forumowe koleżanki tak powiedziały:-)