Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Aguś jak tam po weekendzie i jak samopoczucie w taką wstrętną pogodę ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, jutro będzie lepiej, tak już jest, że poniedziałki są be..............
Ciśnienie tak spada, że tylko na poduchę i pod kocyk mnie ciągnie. ;:168
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś mam nadzieję, że dzisiaj wszystko w porządku ;:196 bo wiesz, jaki poniedziałek, taki cały tydzień :wink:
Czytam o waszych problemach z bólem głowy i ogromnie Wam współczuję, bo mnie ze dwa razy w życiu bolała głowa,
więc wiem o czym mówicie ;:170
Kochana niesamowicie szybko rozwijasz się fotograficznie i niedługo z rozrzewnieniem będziemy wspominać zdjęcia zrobione starym aparatem.
Eh...przynajmniej było o czym pogadać, bo teraz to mogę jedynie podziwiać Twoje zdjęcia z otwartą...OK zamknę buzię :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguś :wit jak samopoczucie poniedziałkowo :?
U mnie wspaniale bo w końcu porządnie pada :tan taki mocny, miarowy deszczyk padał dłużej niż pół dnia, teraz już tylko kropi, wiać przestało. Teraz tylko czekać słoneczka ;:3 aby zrobiło się cieplutko i dopiero roślinki nam wyskoczą do góry ;:138
A żeby sie nie nudzić gotuje dzisiaj podłoże, wielki gar 30 litrowy ;:224 ale mam jeszcze sporo kapuchy kiszonej i nie chcę aby się zepsuła, a to już powoli czas na nią, zawołałam też dzisiaj sąsiadkę aby wzięła sobie przydział, jak nie raz brak, to sąsiad przyjdzie pomóc mojemu , a nigdy nie chcą kasy, to chociaz trochę kapuchy im dam :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,u mnie leje od wczorajszego ranka cały czas,nawet w ten deszcz nie chce mi się nigdzie wychodzić.
Dzisiaj dzwiniłam do Wandzi,pogadałysmy sobie i mam dylemat,jechać 28go z wami czy 5go maja z ogrodowiskiem.A ty na którym spotkaniu bedziesz?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Matko i córko, co za ociekająca bura szmata na niebie, targana paskudnym wiatrem... Patrzeć nie mogę na to, chociaż przyznaję, że trawa przyjemnie zmieniła swój kolor :) Jedyny plus chyba tej aury, no i może jeszcze odpoczynek dla naszych kręgosłupów...

Małgosiu, witaj... Ja dylematu Szmitowego nie mam - wybieram się z 'naszymi', na spotkanie 28 kwietnia... A Ty zrób, co Ci serce podpowiada :) Chciałabym Cię poznać!
Witaj Agusiu! Dzisiaj lepiej o samopoczuciu nie rozmawiać, prawda? ;) W taką pogodę trudno dobrze się czuć...
Wyczekuję słońca jak zbawienia :) Rośliny już się dosyć napiły...
podłoże dietetyczny właśnie zjadłam na kolację... przyjemnie jest się odchudzać jedząc często i smacznie :)
Iwonka, staram się nie poddawać złemu nastrojowi, wzięłam to na przeczekanie - przecież nie może być tak, żeby zawsze niekorzystna aura nami rządziła. Dziękuję za miłe słowa pod adresem zdjęć :) Niestety wiele tajników fotografowania wciąż jest dla mnie obcych, ale na pewno fotki są lepsze, niż kiedyś :) Mam nadzieję, że nadal mamy o czym pogadać, a ja z rozrzewnieniem wspominam Twoje odpowiedzi na moje zachwyty pod adresem Twoich zdjęć, że przecież robisz je takim zwykłym aparatem, w dodatku podtopionym :D
Majeczko, jasne, że będzie lepiej... Nie mamy wyjścia, musimy przetrwać ten deszcz... Ja też zaraz zmykam pod koc :)
Majuś, po weekendzie jako tako, ale dużo pracy w pracy, co może i jest dobre = czas szybciej zleci do piątku, oby ciepłego :) A jak u Ciebie?
Aguś, witam :wit co z kotą?
April, uporałaś się ze swoimi weekendowymi przeprawami? kiedy wraca M.? :) To chyba taka prawidłowość u wszystkich kobitek - najwięcej się dzieje, gdy ich męskie połowy wyjeżdżają :)
A wracając do płaczących iglaków, to może w przedogródku znalazłabyś miejsce, gdzie nie rywalizowałyby z sosnami?
Jula, ból głowy to niech lepiej precz idzie - wystarczająco mocno dobija aktualna bura szmata na niebie... Z gazem masz przegwizdane, dobrze, że Toskana nie nabija aż tak portfela...
Gosiu, mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie i my też się podłączymy w tym roku do gazu z rurki...

Coś może wstawię? Na biało:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
udaję, że nie widzę tego gościa po lewej... <dydydydy>

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I dla Emienty zakątek z drewutnią...
Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Z tym lasem za płotem - miód-malina :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Jej ale piekne wspominkowe fotki, aż sie wierzyć nie chce że niedługo już znowu będzie tak pięknie i zielono :roll:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu współczuję Ci bardzo tej okropnej pogody z złego przez to samopoczucia, chociaż u nas także już drugi dzień pada i także okropnie się czuję.
Mimo wszystko resztami sił pojechałam na zakupy ogrodnicze.
Kiedy będzie tak cudownie, jak na Twoich fotkach?
Ta wiosna straszliwie się ociąga.
Powiedz mi Kochana, co to za kwiat na pierwszej fotce, gdyż nie mogę skojarzyć.
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
x-ag-a
---

Post »

Teresko, ja dzisiaj kierowałam się prosto do domu - w taką pogodę nie mam ochoty na chodzenie po deszczu, a te moje ogrodnicze tylko częściowo są zadaszone... Poza tym, jest zimno, brrr. Czekam na ładniejsze dni i większy wybór jednorocznych... widziałam już w piątek pierwsze pelargonie, ale czatuję na petunie i niecierpki :) Kwiat na pierwszej fotce, Teresko, to hibiscus bylinowy - ma bardzo jasno różowo-biały kwiat, przecudne krzaczysko... Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Ido, nie mogę się doczekać, podobnie jak Ty, na soczystą zieleń i pełnię wiosny... póki co, strasznie niemrawo do nas przychodzi... wpada na chwilę, połechta słońcem momentami i ustępuje miejsca chłodom i deszczom...
MaGorzatko, ja też bardzo lubię ten las wokoło ;:196
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Aguś, dzięki za info, na pewno skorzystam :D
pochwalę się Tobie, że kupiłam pierwsze 4 róże, tylko teraz mam problem, bo jeszcze nie mam koncepcji gdzie je posadzić, ile mogą róże być w tym " kupnym zawiniątku" a może lepiej od razu do wody włożyć, będę je sadziła tak za dwa trzy dni, bo mam ciężki tydzień.....
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
x-ag-a
---

Post »

Małgoniu, kupiłaś róże z gołym korzeniem?
Zaraz zajrzę do Ciebie...
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ja Ci przezimował ten biały clematis ?
Bo u mnie spisałam go na straty, jeszcze nie wystartował. :(
x-ag-a
---

Post »

Comciu, Sweet Autumn nie wygląda u mnie źle, ale z tego co mi wiadomo, one startują nieco później... Cierpliwości, moim zdaniem gdzieś za 2 tygodnie powinien wypuszczać pączki...
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Aguś nie zrobiłam jeszcze zdjęć, róże zawinięte są taką czarną folią..... :oops:
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”