Tosia na pewno już niedługo będzie prawdziwa wiosna
Iza dokładnie tak, każdy ogródek pracuje w inny sposób. Ty masz rodzinkę i inne potrzeby. Ja na razie mogę być samolubna, ale kto wie co przyniesie przyszłość
Ewo moja teściowa też ma na imię Ewa

Klimat jest inny, a i region w UK się liczy. Irlandia to właściwie też inna para kaloszy niż UK. Tutaj to jest sześć miesięcy temperatura 5-10 a potem 6 miesięcy 10-15. Bardzo wyrównana.
Elu nie dziwię się że rośliny mają trudności. Takie mrozy to nie było coś standardowego w Polsce, ale widać klimat się zmienia. A mam jakoś tej wiosny że jak coś mi nie pasuje to widły idą w ruch!
Aniu zdjęcia będą. Są najcenniejszym dokumentem każdego roku. Cieszę się że cię zainspirowałam. Łubin zyskał u w moich oczach bardzo dużo po ostatnich paru latach, głównie dlatego że zamyka tę nieciekawą dziurę pomiędzy kończącą się wiosną i zaczynającym latem. Łubin i orliki.
U nas zimno w dzień 10 a w nocy koło zera. W szklarni jednak jest dość ciekawie. Dogrzewam w nocy i jakoś nam leci
Część sukulentów już na wakacjach. Werbena zeszłoroczna przeżyła zimę i nie mogła się doczekać lata, zakwitła już teraz
Zaczął się sezon bodziszków
Piwonie maja już pączki
I widok
Moja ognista rabata przechodzi zmiany. Wczoraj kupiłam
Rheum palmatum tangunicum takie trochę podobne do gunnery ale w ogrodzie który zwiedzaliśmy wczoraj nie rosło przy wodzie to się napaliłam że może w moim ogródku też urosną takie wielkie liście. Zostało wkopane na rabatę, na tym zdjęciu jeszcze po lewej kadru jest po staremu, ale pod wieczór były tam widły i już wygląda inaczej. Mam nadzieję że będzie ciekawiej
Dzisiaj pojechałam na azjatycki market i kupiłam bulwy "uszy słonia" kolokazja. Występowały pod 3 różnymi nazwami potocznymi i nie wiedziałam czy wyrosną inne rośliny czy tylko tak sobie inne nazwy wymyślili to wzięłam z każdego. Raptem 1.26 e za wszystko, nie najgorzej jak na eksperyment. Wg zaleceń znalezionych na internecie będę je moczyć przez 48 g w ciepłej wodzie a potem osuszone do reklamówki w ciepłe miejsce na 2 tygodnie. To powinno pobudzić oka wzrostowe.