Mój Pierwszy Ogródek Działkowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Rybcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 15 kwie 2012, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Mój Pierwszy Ogródek Działkowy

Post »

Witam jestem tu nowa chociaż wasze cuda oglądam już dobry rok :wink: 13 września ubiegłego roku postanowiłam kupić ogródek działkowy<hmm bardziej kawałek łąki ;:108 > mój ogródeczek ma 300m nie jest jakiś największy ale myśle że taki mi wystarczy :) Działacie na mnie tak zarazliwie że musiałam się tu zarejestrować ;:215 Mam nadzieję że pomożecie mi w mojej niewiedzy w tematach ogrodniczych bo kompletnie się na tym nie znam :(
Oto zdjecia jak wyglądała działka w zeszłym roku :?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na ostatnim zdjęciu prubowałam cokolwiek tam zrobić ale jak widać nie zdażyłam za wiele ;(
Jutro załacze zdjęcia co już udało mi się zrobić wiele jeszcze przedemna ale mam nadzieję że mi się uda :D POZDRAWIAM WSZYSTKICH :wit
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Re: Mój Pierwszy Ogródek Działkowy

Post »

Witaj Rybcia zapowiada się ciekawie, więc będę śledziła Twoje poczynania. :wit
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witaj wśród zielonozakręconych :wit Już jestem ciekawa dalszego ciągu. Wstawiaj fotki i opisuj, będę z przyjemnością śledzić Twoje zmagania na działeczce :D
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Rybcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

dziękuję ślicznie za odwiedziny nie wyobrażacie sobbie jak się cieszę że ktoś do mnie zaglądnął ;:138 ;:138 ;:138 Nie obiecuje że będzie u mnie tak pięknie jak u was ,ale od czegoś trzeba zacząć :D Dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
Rybcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Niestety dzisiaj nie będzie nowych zdjęć :( Ciągle pada deszcz nie da się nic zrobić jedyne co mi pozostało to podziwiać inne ogrody :) Mam pytanie 2 lata już mam mirt w domu na parapecie zawsze pięknie rósł a teraz nie wiem co mu się stało co mam z nim zrobić poradzicie coś? :( Myślałam żeby dać go na jakiś czas na ogródek może mu się polepszy ale nie wiem czy da sobie tam radę i kiedy mogę ewentualnie go tam przenieść.Ciągle gubi liście praktycznie już ich niema. Obrazek I jeszcze jedna sprawa co to za roślinka??? i czy mogę jej szczepki dać na działkę??mam tego w domu dużo bo aż 5 doniczek a potrzebuję miejsce na inne kwiatuszki :heja Obrazek Przepraszam za złą jakość zdjęć ale chwilowo niemam aparatu POZDRAWIAM :uszy
Awatar użytkownika
Rybcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

To mój ogródek po skoszeniu przekopaniu i innych super pracach :) Chociaż nie ma tam już łąki ;:138 to i tak wszystkiego brakuje a tak bym chciała mieć już tam wszystko na już zaraz :!: :wink: A więc na poczatek moja Obrazeksuper wiata z kilku patyków ;D hyhy niestety w tym roku będzie z nami ;:224

-- 18 kwi 2012, o 22:29 --

A to grządeczki nawet już coś rośnie ;:138 Obrazek

-- 18 kwi 2012, o 22:31 --

Patrzcie co znalazłam na mojej łace hyhy Obrazek tak wiem też byłam w szoku prawdziwa ścieżka haha :tan
Awatar użytkownika
Rybcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

A to hmm mój skalniak :?: jeszcze bez kamieni musze dosypać ziemi i dać geowłuknine* jak zle pisze to mnie poprawcie;-) Nie wiem jak go tak do końca zrobić ale sąsiedzi są pewni że wiem co robie ;:185 haha sama zaczęłam w to wierzyć :D Obrazek
Awatar użytkownika
Rybcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Obrazek moja tymczasowo mała grządka na kwiaty a to kwiatek na którego mówią że to piwonia albo tulipan tak więc sama juz nie wiem moze pomozecie :?: :( tu zdjęcie z bliska Obrazek
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Rybcia wklejaj jak najwięcej zdjęć, zaczyna być ciekawie, a i wiosennie u Ciebie ;:138 Co do roślinki, to wklej jeszcze jakieś zdjęcie. Jeżeli to tulipany to szybciutko będą miały listki i będziesz wiedziała, że to one - za dwa trzy dni powinno już być widać różnicę. Nie jestem ekspertem, bo w tym roku też pierwszy raz będę miała tulipany, a jak przyjechałam na działkę, to już miały liście. Peonie powoli budzą się do życia. Jedno mogę Ci doradzić z własnego i forumowiczów doświadczenia - załóż sobie jakiś zeszycik i zapisuj swoje roślinki, która gdzie rośnie. W ten sposób będziesz wiedziała,w przyszłości, która wygląda z ziemi :wink:
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Awatar użytkownika
Rybcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Powoli powstaje skalniaczek ;-) czekam na kamyki żwirki zamówione roślinki i korę mam nadzieje że mi się uda stworzyć coś ładnego;-)Oto mój rozpoczęty skalniak: Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Rybcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

A ta roslinka dalej stoi w miejscu i nie chce rosnąć i nie wiem co to jest :( Obrazek

-- 24 kwi 2012, o 21:50 --

A to mój pierwszy tulipanek :heja a właściwie 2 :tan Obrazek Obrazek Dodałabym więcej zdjęć ale niestety nie ma u mnie za wiele jeszcze :( jak wszystko zacznie kwitnąć zasypię was zdjęciami :wit
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

To jest piwonia. Podlewaj w cieplejsze dni i będzie dobrze. :wink:
Awatar użytkownika
Rybcia
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Ciągle praca praca i praca :( na działeczce już się troszkę zmieniło zbudowałam kompostownik :D na skalniaczku rośnie już ok 25roślinek :D Ale żeby pisać po prostu czasu brak :( Jak będzie ładniejsza pogoda postaram się wrzucić trochę zdjęć POZDRAWIAM WSZYSTKICH :wink:

-- 17 maja 2012, o 16:32 --
Kasik_38 pisze:To jest piwonia. Podlewaj w cieplejsze dni i będzie dobrze. :wink:
Miałaś rację to piwonia ;-) Dziękuje :wink:
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Koniecznie wklej zdjęcia. Ciekawa jestem jakich zmian dokonałaś i co Ci już zakwitło. Powodzenia :wit
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Jestem bardzo ciekawa Twoich poczynań. Zapowiada się bardzo interesująco :) Jakie roślinki posadziłaś na skalniaczku?

Ja także jestem nowym użytkownikiem działki ROD :)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”