Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko U Ciebie jak zwykle wszystkie rośliny wychuchane , zadbane i
pięknie wyeksponowane .Osłonki super dobrane.
Oczywiście na temat skrzydłokwiata przeczytałam rady i też skorzystam .Mój uparciuch liście ma piękne i zdrowe ,ale kwitnąć też nie chce.
Zaraziłaś mnie pasją fiołkową .Wcześniej posiadałam dwa kolorki , teraz do kogo nie idę ,a ma fiołki to bez listka nie wychodzę.5 listeczków czeka na ukorzenienie, tylko to trochę trwa.
Ciekawa jestem tego storczyka niespodzianki , pęd kwiatowy bardzo dorodny.
Mam pytanie dotyczące hortensji , czy ona rośnie cały czas w donicy w domu?
Moja Mama ma dwie, ale na działce czy to jakaś inna odmiana ?
Pozdrawiam serdecznie
Jagoda :P
pięknie wyeksponowane .Osłonki super dobrane.
Oczywiście na temat skrzydłokwiata przeczytałam rady i też skorzystam .Mój uparciuch liście ma piękne i zdrowe ,ale kwitnąć też nie chce.
Zaraziłaś mnie pasją fiołkową .Wcześniej posiadałam dwa kolorki , teraz do kogo nie idę ,a ma fiołki to bez listka nie wychodzę.5 listeczków czeka na ukorzenienie, tylko to trochę trwa.
Ciekawa jestem tego storczyka niespodzianki , pęd kwiatowy bardzo dorodny.
Mam pytanie dotyczące hortensji , czy ona rośnie cały czas w donicy w domu?
Moja Mama ma dwie, ale na działce czy to jakaś inna odmiana ?
Pozdrawiam serdecznie
Jagoda :P
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wczoraj pojechałam na roślinkowy rekonesans ... Myślałam o czymś do ogrodu , ale gdy byłam w centrum ogrodniczym lał deszcz i nie dało się wyjść na plac ogrodniczy ... pozostało podziwianie roślin doniczkowych wewnątrz hali. No i na podziwianiu się nie skończyło... Kupiłam , bo nie mogłam się oprzeć pokusie 

1. Przecudnej urody miniaturowe storczyki "Phalaenopsis mini Paars in Sophie". Jeszcze takich nie widziałam ! Mają kwiatki mniejsze od normalnych Phalaenopsisów, a cała roślinka jest sporo niższa.
2. Biała Azalia indyjska (Azalea simsii"Elite")

3. Pandan (Pandanus veitchii) o ostrych , białoobrzeżonych liściach

4. Fiołeczki , oczywiście
Trzy kolory o wielkich, pełnych kwiatach z białą obwódką (odmiana " Butterfly")

5. Anturium ( Athurium andreanum)

6. Cantedeskia (Zantedeschia aethiopica "Elliothiana"), o kremowo-żółtych kwiatach , wewnątrz czarnych.
.....Mój mąż dziwnie na mnie spoglądał , gdy zjechałam z tym do domu, a następnie przez cały wieczór przesadzałam i szukałam miejsca dla nowych roślin. Ale wiecie co, w końcu powiedział,że "całkiem ciekawe"

1. Przecudnej urody miniaturowe storczyki "Phalaenopsis mini Paars in Sophie". Jeszcze takich nie widziałam ! Mają kwiatki mniejsze od normalnych Phalaenopsisów, a cała roślinka jest sporo niższa.

2. Biała Azalia indyjska (Azalea simsii"Elite")

3. Pandan (Pandanus veitchii) o ostrych , białoobrzeżonych liściach

4. Fiołeczki , oczywiście

5. Anturium ( Athurium andreanum)

6. Cantedeskia (Zantedeschia aethiopica "Elliothiana"), o kremowo-żółtych kwiatach , wewnątrz czarnych.
.....Mój mąż dziwnie na mnie spoglądał , gdy zjechałam z tym do domu, a następnie przez cały wieczór przesadzałam i szukałam miejsca dla nowych roślin. Ale wiecie co, w końcu powiedział,że "całkiem ciekawe"

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.