Cynamonowy ogród ... dopiero będzie piękny ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny witajcie na moich włościach :D

Alusiu ... zabrałam się do pracy, a raczej do kolekcjonowania nasion :lol: Pomidorki, 30 krzaczków, były w namiocie foliowym (jest na fotkach) tylko mu folia zimą odfrunęła, trzeba kupić nową.

Edytko ... malowanie to mój zawód, a klimaty śródzimnomorskie też bardzo lubię ... pomysł wydaje sie genialny, tylko czy po kilku sezonach, gdy farba się zniszczy, nie straci to uroku, dlatego roważam raczej pnącza ... choć zasiałaś poważne wątpliwości ... poszukam w necie co by to mogło być.

Grażynko ... jesteś w tej komfortowej sytuacji, że wyobrażasz sobie tu i tam pewne rosliny i wiesz co jak się rozrośnie i jaki da efekt ... a ja jako ta tabaka w rogu, ale pilnie zapisuję Twoje sugestie :)

Beatko ... na razie też przychylam się do pnączy, ale kto wie, kto wie ... ;)

Przyjeżdżajcie Dziewczyny .............
nie wiem, czy dam radę bez duchowego wsparcia ...................
hmmm, te odległości .........................
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, w końcu to nie taki duży kraj
;:80
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Można połączyć jedno z drugim. Pnącze i coś namalować. Jak się zestarzeje to można zmienić. Może namalujesz piękne okna i coś co przypominałoby jakieś zapomniane ruiny (jak w angielskich filmach opartych na twórczości Alana Poe), a do tego dołożysz żywe pnącza. Z warzywniaka zrobi się wtedy świątynia dumania ;:112.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A to ci dopiero pomysł ;:63
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak, ruiny, ruiny!!!!!! Ja nawet namawiam mojego M., żeby mi "zbudował ruiny" w ogrodzie... z jakichś starych cegieł z odzysku... i posadzę obok dzikie róże! Tylko jeszcze nie udało mi się znaleźć starych cegieł (a nowe za ładne, fe! ) :lol:
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko - pomysł genialny :D:D:D ... zorientuję się z cenach farb "zewnętrznych",
żeby obraz za szybko nie spłynął na warzywka ;:84
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alusiu :D ... ja też wolę stare cegły ;):):) one mają przynajmniej charakter, a nowe muszą sobie na niego dopiero zapracować ;).
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, ja mam jeszcze drugi taki sam murek (z betonowym placykiem zamiast warzywnika) po przeciwnej stronie, na prawo za wierzbą, widać go na pierwszym zdjęciu tego wątku ... może tam też coś stworzymy ??? :):):)
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moja filozofia jest taka: wszystko co rozni Twoj ogrod od wszystkich innych ogrodów świata, jest jego zaletą ! świetnie, że masz te murki! Na tamtym zdjeciu nie bardzo widac (albo ze mnie gapa... :P ). Pewnie, że można wymyślić coś fajnego! :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację Alusiu :) też jestem za indywidualizacją wszystkiego co możliwe. Początek mojej ogrodowej "ścieżki" jest trudny, bo nie mam wiedzy, a muszę podejmować różne decyzje i chciałabym popełnić jak najmniej błędów, dlatego tak wysoko cenię rozmowy tutaj i wszelkie sugestie, z których wybiorę te, które w jakiś sposób odzwierciedlają moje wnętrze i marzenia o ogrodzie ;:15
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Twój ogród będzie z pewnością piękny! Na forum zaczerpniesz porad "naukowo- technicznych" a samą kreacja zajmie się Twoja artystyczna dusza! I jak może nie powstać cudny ogród!? :D :D :D Jesteś malarką!!!! Blisko mnie, w Giverny, znajduje się słynny ogród Moneta! Wkrótce tam pojadę, to porobię trochę zdjęć... Teraz będą tulipany i inne cebulowce a później pojadę jak się rozpędzą róże... :D :D :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alusiu, będę Ci ogromnie wdzięczna ;:1 za aktualne zdjęcia ogrodu Moneta, znam go oczywiście z wielu źródeł ... no i przede wszystkim z jego obrazów ;:122
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44

Post »

Noo dziewczyny brawo! Pomysl z murkiem "zrobionym" na ruiny albo okna namalowane...mmmm do tego roze :) Wspaniale pomysly ;:63
Nie znam Was, wiec na razie tak niesmialo, sobie czytam i podpatruje co sie z tego Cynamonkowi wykluje :)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Wiolu Zielona :D ... mam nadzieje, że już czujesz się tu u mnie jak ... u siebie w ogrodzie ;:11 ... wszelkie pomysły mile widziane, a co z tego wszystkiego uda mi sie zrealizować, czas pokaże.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alusiu , fantastyczne :;230 :;230 :;230 ... znam prace iluzjonistyczne Juliana B. są świetne, a te z drugiego linku też pomysłowe, dzięki za pamięć ... zastanawiałam się nad czymś romantycznym w starym stylu, może okna z okiennicami? albo zrobić od razu "na stare" z przecierkami ... uwielbiam klimaty prowansalskie, więc chyba tu poszukam inspiracji, sama jestem bardzo ciekawa, co z tego wyniknie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”