Truskawki w donicach, skrzynkach, rurach in. pojemnikach cz.1
- majs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 kwie 2011, o 22:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Truskawka łamiąca schematy
Slawgos
Widzę, że nie jesteś przekonany do tego specyfiku. zawsze możesz popytać innych albo pogrzebać w necie.
Aliette służy do sporządzania zawiesiny proporcje do korzonków takie same jak do oprysku.
Jak sadzonki są z pewnego źródła to na pewno były już odkażane, najgorsze to te kupowane gdzieś na rynku czy wzięte od kogoś z działki, takie bym na pewno wykąpał w Aliette. Twoja wola,tylko że w walcach jest ziemia spod starych truskawek na pewno im kąpiel nie zaszkodzi.
Jak filmiki?
Pozdrawiam.
Widzę, że nie jesteś przekonany do tego specyfiku. zawsze możesz popytać innych albo pogrzebać w necie.
Aliette służy do sporządzania zawiesiny proporcje do korzonków takie same jak do oprysku.
Jak sadzonki są z pewnego źródła to na pewno były już odkażane, najgorsze to te kupowane gdzieś na rynku czy wzięte od kogoś z działki, takie bym na pewno wykąpał w Aliette. Twoja wola,tylko że w walcach jest ziemia spod starych truskawek na pewno im kąpiel nie zaszkodzi.
Jak filmiki?
Pozdrawiam.
brak polskich znaków
-
leff

- Od: 21 sty 2008, o 17:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W Skandynawii może i tak ale w Polsce Aliette w truskawce nie jest "dopuszczone".
Pozdrawiam,
J
J
-
leff

- Od: 21 sty 2008, o 17:34
Nie wiem od kiedy, ale tu masz aktualne etykiety:http://www.bip.minrol.gov.pl/DesktopDef ... 6&LangId=0
Pozdrawiam,
J
J
- majs

leff
Tam niema nic o truskawce, ani o iglakach.
Gdyby Aliette było zabronione to na pewno Polscy plantatorzy truskawek by tego nie używali, a z tego co teraz poczytałem i oni stosują Aliette przed sadzeniem i nie tylko.
Tam niema nic o truskawce, ani o iglakach.
Gdyby Aliette było zabronione to na pewno Polscy plantatorzy truskawek by tego nie używali, a z tego co teraz poczytałem i oni stosują Aliette przed sadzeniem i nie tylko.
brak polskich znaków
- mr25ur

- Od: 10 lis 2011, o 19:53
Może producentowi nie opłacało się odnawiać rejestracji środka na jedno, ale ma pewnie inną rejestrację na inne zabiegi, często tak bywa.
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
- majs

Aliette
Tu jest wykaz środków zarejestrowanych i dopuszczonych do użytku do ochrony roślin jagodowych i sadowniczych miedzy innymi Aliette.
http://www.ochronasadu.pl/pliv/jagodowe.pdf
Tu jest wykaz środków zarejestrowanych i dopuszczonych do użytku do ochrony roślin jagodowych i sadowniczych miedzy innymi Aliette.
http://www.ochronasadu.pl/pliv/jagodowe.pdf
brak polskich znaków
No to wrzucam obiecaną fotorelację. Padnięty jestem kompletnie, więc ograniczę się tylko do zdjęć. Może jutro skrobnę, co, jak i dlaczego w ten sposób.

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam
- majs

Slawgos
Wygląda super
Troszkę się namęczyłeś tą piłą.
Wygląda super
Troszkę się namęczyłeś tą piłą.
brak polskich znaków
Re: TRUSKAWKA
Chciałam je posadzić w duże donice o średnicy około 30-40 cm po ile sztuk je sadzić
- mr25ur

- Od: 10 lis 2011, o 19:53
Hehe, nieźle, a to producent tych rur by się zdziwił...
Oby to zdało egzamin, tyle pracy 
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
OOOO kurczaczek ,ale się napracowałeś ,ale myślę że będzie ok i będziemy Ci zazdrościć super zbiorów ,wygląda to świetnie.
Re: TRUSKAWKA
Mariusz_d - wydaje mi sie ze po tym okresie trzeba je przesadzic , babcia ma pnace truskawki w gruncie i corok ma owoce tyle tylko ze ona ciagle przesadza te truskawki . nie wiem.. jutro wrzuce pare fotek tutaj;)
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dla mnie mistrzostwo świata
Wielki pokłon za kreatywność
Właścicielka Działki powinna przemyśleć sprawę oddania Ci choćby 20% udziałów za ciężką pracę i genialne pomysły i wykonanie
-
juda

- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Truskawka wiszaca pielęgnacja?????
Kent przy sprzyjających warunkach lubi powtórzyć owocowanie.
A jeżeli chodzi o wiszące to majs ma racje ze to chwyt reklamowy .. przypomniało mi się jak lata wstecz hitem były truskawki pnące znajomy to nawet zrobił pergolę
a jakie były drogie tak że trzeba uważać aby nie dawać się nabijać w balona

A jeżeli chodzi o wiszące to majs ma racje ze to chwyt reklamowy .. przypomniało mi się jak lata wstecz hitem były truskawki pnące znajomy to nawet zrobił pergolę