Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Dorotko, cieszę się z Twoich prezentów i zakupów! Od razu człowiek ma lepszy dzień, gdy dostanie w ręce jakieś nowe chabazie i gdy przy tym miło słońce świeci :)
Jolu, zgadzam się z Tobą - w przypadku roślin, które nie chcą rosnąć w naszych ogrodach, czujemy wzajemną obojętność, co nie oznacza, że nie możemy podziwiać ich u innych :) Ja też mam podobnie z kilkoma gatunkami :)
Ewa, obudziłaś się wcześnie, bo w końcu dziś sobota i cały dzień mamy do dyspozycji :) Podświadomie ogrodnicy od wiosny budzą się wcześniej niż pozostali ;) Zaraz do Ciebie zajrzę i zobaczę co zdziałałaś :)
Agulinko, witaj! Nareszcie znowu jesteś z nami :) Za miłe słowa dziękuję, ale najbardziej liczę na Twoją częstszą obecność na FO i dużo pięknych zdjęć Twojego ogrodu :wit
Kasik, ja też codziennie wstaję o 6ej i śpię tyle, co Ty... Mamy prawo w piątek wieczorem, po całym tygodniu, czuć się zmęczone...
Gosiu, i ja reaguję na zmiany pogody dość gwałtownie... najgorsze jest to, że niewiele sposobów pomaga na poprawę samopoczucia.
Kasiu, Floriall wyprawia cuda z cenami... u Kordusa kupiłam dziś Inversę, ma 170cm wzrostu i nie kosztowała 1799PLN tylko 220PLN - jest różnica, prawda? Sasanki znajdziesz teraz wszędzie, w Melonie także... Myślę, że co tydzień będą mieli ciekawsze rośliny...
Maju, widzę, że pod koniec tygodnia wiele z nas cierpiało na migreny... Dobrze, że pogoda trochę się zmieniła, wyszło słońce i od razu i nam się poprawiło...
Nie kupuję byle czego i potrafię porównywać ceny - nie lubię bardzo jak mnie ktoś chce wykorzystać.
Halinko, ceny szokujące, żeby nie powiedzieć złodziejskie... Tak jak Kasia-magenta pisała wyżej, chętni się znajdą, tacy, którzy nie wiedzą co kupują przede wszystkim.
Agusiu, napracowałaś się, ale na pewno jesteś zadowolona z efektów... Masz areał, to i roboty dużo. Popadał deszczyk? U mnie wczoraj i dzisiaj rano tak, podlał ładnie rośliny :)
Justyno, dawno Cię u mnie nie było - miło że wpadłaś! Zauważyłam, że nie kupuję już wszystkiego... Poluję na cacuszka, bo miejsca coraz mniej... Zapraszam Cię częściej! Jaka pogoda dziś była u Ciebie?
Majeczko, ceny róż niestety są złodziejskie i tyle... ok, zapłaciłabym to 100?, ale za oryginalną, przecudowną różę angielską podaną osobiście przez D.Austina, ale nie w podwarszawskim sklepie, gdzie liczą na naiwność i ignorancję kupujących...
Jula, jeśli z Leosia 'coś' będzie to dobrze... Ta róża jest zachwycająca. Jeśli Pastelka chce się pozbyć Muzykantów, to niech to powie otwarcie, a my się nimi dobrze zaopiekujemy :)

Miałam dzisiaj wspaniały, produktywny dzień... Pojechaliśmy z M. na szkółking i wróciliśmy z przepięknymi iglastymi... Mamy już do kolekcji drugą, piękną, wysoką Inversę, uroczą choinę kanadyjską, świerka kaukaskiego, świerka wężowego i sosnę drobnokwiatową... Kordus ma naprawdę ładne rośliny, w atrakcyjnych cenach... Na jesieni zasadzamy się na formowaną, ogromną sosnę czarną - zwolni się nam prawdopodobnie miejsce, gdy zabiorą nam zbiornik na gaz... Na froncie będzie reprezentacyjne drzewo.

Za chwilę wstawię zdjęcia po posadzeniu roślin ;:167

Obrazek
sosna drobnokwiatowa

Obrazek
sosna, a w tyle świerk kaukaski

Obrazek
i on sam w pełnej krasie

Obrazek
choina kanadyjska na pierwszym planie

Obrazek
świerk wężowy, na razie mega-ażurowy zdechlak ;)

Obrazek
przeniesiona mała Inversa

Obrazek
... której wcześniejsze miejsce zajęła duża Inversa

Obrazek
tak to wygląda (na chodniku kolejna porcja kory i ziemi do rozsypania tu i ówdzie)

Obrazek
widoczek ogólny z cyprysikiem nutkajskim ;:167

Obrazek
ogólny tarasowy

Jestem zmęczona, ale szczęśliwa... M. ma jak widać hopla na punkcie iglaków, i bardzo dobrze ;:167
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Powiem tylko tyle cudnie i moje ukochane nutkajski ,inwersa i węzowy ;:167 Ale miałas dzionek no pozazdroscić ;:215
Miłego wieczoru ;:136
Jak głowa?... mnie boli trzeci dzień :?
marzenia się spełniają! Dana
Stachu 1956

Post »

No, pięknie wysprzątane , nowe iglaki .
Teraz tylko rozkoszowac się urokami ogrodu .
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dana, mnie tez lapia za serce wszelkie placzace formy drzew... sa niesamowite w swojej urodzie... chcialabym po obu stronach oczka stworzyc taki mini lasek z ulubionych odmian... glowy wspolczuje, mnie tez dzis boli ale lzej, do wytrzymania... to juz chyba czwarty dzien.
Stachu, milo ze Ci sie podoba... jutro powinnismy odpoczac ale jest jeszcze tyle pracy do zrobienia...
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga , ogród to takie miejsce , gdzie można pracować bez przerw i nadal będzie coś do zrobienia. :lol:
Mnie nic nie pomaga przy zmianie ciśnienia w dół. Wiadro kawy mogę wypić i nadal usypiam. Inne sposoby także nieskuteczne ;:202 ;:202 Cyprysik nutkajski , to co za mną ,,chodzi''. Może wyjdzie mi z własnej ,,produkcji'' . :?: :?:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Pięknie się prezentują te płaczące iglaki.
Kora...taaa warto by dokupić ;:108 Niezłe masz zapasy ;:224
Pogoda cudna ;:3 Aż chce się żyć.
Pozdrawiam i wybacz, że ostatnio mniej bywam ;:196 , na pociechę dodam, że nie tylko u ciebie :oops:
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Jak zwykle piękne widoczki ;:138 . Super zakupy zrobiliście.Na nutkajskiego choruję już od dawna niestety w mojej okolicy nigdzie go nie spotkałam w sprzedaży.
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Wspaniałe zakupy, aż pozazdrościłam :oops: (ale tak pozytywnie, nie zgryźliwie) Największa ochotę miałam na inversę, już sie prawię rozpędziłam, ale rozsądek wziął górę - gdzie ja go wsadzę jak prawie każdy zakątek upchany. Chyba w tym roku odpuszczę, a w kolejnych może coś wypadnie i się miejsce zrobi.... albo w totka wygram.... W każdym razie zakupy udane, gratuluję!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Cześć Agu,
Czytałam u Poznańskiego :wink: Robaczka Kasi, że szukasz sklepu z gadżetami. Odkryłam właśnie jeden przy Kenie i Płaskowickiej (Sweet Home), przez odwiedziny w nim 2 autobusy mi odjechały... warto tam zajrzeć. Z Puławskiej niedaleko...
Latarenek w nim od groma, pasowałyby do twoich szarych donic :)
Pozdrówki :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Hejka Agus :wit Piekne te chaszcze kupilas a juz zdechlakowe, to calkiem odlot. Widzie ze po psie z dredami, będę miala nastepnego wezowego sssss ulubienca ;:167
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Witaj Aguś - no niestety, u mnie ani kropli deszczu ;:185 ;:145 za to popieliłam resztę gdzie największe zielsko :tan wiec nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo, przy okazji odkryłam, że wypuszczają jednak roślinki kupione jesienią, a dotąd nie było znaku czy przeżyły :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No piękniste te nowe iglaczki, na sosnę drobnokwiatkową też miałam ochotę ale w naszej okolicy to bywają tylko zwyczajne iglaki. Jak skończę z różami to podosadzam jakichś iglaczków dla równowagi. ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja na drobnokwiatową też się zasadzam.
Nie wiem gdzie ją wcisnę, ale ją wcisnę.
A w jakiej cenie ją zakupiłaś?
Pozostałe też piękne.
Jak mnie się ten Twój porządek podoba :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, fajne zakupy ;:oj Mój M tez uwielbia iglaki....sosna czarna mu się marzy, sośnica i pare innych wynalazków, będę musiała czegoś poszukać i będzie idealny prezent na rocznicę ;:224
Miałaś udany i pracowity dzień, super ;:196 Ja też mocno popracowałam, posadziłam wszystko i padam z nóg. Nawet palce mam obolałe... ;:219 ale jestem szczęśliwa ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś zakupy przepiękna, masz wspaniałe odmiany iglaczków, niespotykane i bardzo oryginalne....cudeńka . Szkółking był naprawdę bardzo owocny, a piękny ogród wzbogacił się o kolejne perełki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”