Asiu, Kasiu, Gosiu
Poszukałam starych fotek, choć niestety niewiele mi się udało.
Tutaj z 2010 zdjecie białej rabaty - niestety kiepskie, bo niewiele widać, tylko Sea Foam 3 szt. na obrzeżach i to chyba w nieciekawym czasie, bo normalnie to ona bardzo obficie kwitnie. W tyle są posadzone hortensje ogrodowe białe (5szt.) i 2 bukietowe, jaśminowce, 2 derenie Elegantissima, 3 kaliny Roseum, hosty o biało -zielonych liściach. Niestety innego zdjęcia nie znalazłam:
Od tej pory rozrosła się nieco, dosadziłam też nowe roślinki, ale nowszych zdjeć nie mam. Ta rabata jest biała, ponieważ mieści się z boku domu, a od początku wiedziałam, że przed domem chciałam mieć na biało, więc żeby nie raziły inne kolory na boku, to również jest biało. Wprawdzie wstawiłam tam jesienią ciemnofioletowe akcenty w postaci drobnych bylinek (żagwin, prymulki), hiacyntów, irysów biało -fioletowych, ale nie wiem, czy tak zostawię. Dopiero w tym sezonie będę widziała jak się to ma razem.
Ze starszych fotek znalazłam też kilka ujęć z tej rabatki:
Muszę przyznać, że bardzo zanidbuję zdjęciowo to miejsce, a wszystko przez to, że rzadko bywam w tej części ogrodu. Muszę w tym roku nadrobić.