Majka 411 - róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)

Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka 411 ? róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)

Post »

Niezwykle miły początek dnia :D Z chęcią pójdę w róże mając nadzieję na podobny efekt za kilka lat, kiedy urosną:wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju no rabatki śliczne jak zwykle,a róże fiu fiu ;:224
Nie wiem jak u Ciebie,ale u mnie słonko chyba dzisiaj będzie to pojadę chociaż ze trzy powojniki posadzić ;:108
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ale mnie nakrecasz tymi swoimi rózami .....oczywiscie pozytywnie ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Maju, ale cudne fotki różane ;:63 Niesamowicie zdrowe te Twoje róże i obficie kwitnące :D
Co to za róża na zdjęciu wykonanym o godz. 13:01? Śliczna :D
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Majka,
Ja to bym chyba w tych rabatach spała, gdybym była na działeczce, ;:63 ,no w każdym razie chyba bym od ńich nie odchodziła :wink: ależ one soczyste ;:108
Pozdrawiam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majeczko, ja poproszę więcej takich zdjęć! Portrety są cudowne, ale ujęcie kawałka rabaty i możliwość oglądania jak łączysz kolory jest bezcenne! No pięknie to wygląda, przepięknie...
Udanego pobytu na działce ;:196
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Po takim porannym ładowaniu baterii ;:215 , zainspirowana Twoimi rabatami różanymi, pełna energii ruszam do pracy.
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Maju, podziwiam Cię za tak wczesne / 4. 11 / zasiadanie do komputera i naszego forum, zdjęcia jak zwykle przepiękne, a ta śliczna różyczka o którą pyta vertigo to chyba coś z miniatur.
Ja swoje dwie miniatury, kupione w lutym 2011, posadziłam latem w ogrodzie i pięknie przezimowały, mają dużą ilość oczek. Wypada je teraz przyciąć, jak wysoko swoje cięłaś? Sama jestem ciekawa jak zakwitną, jak będą choć trochę podobne do Twoich to będzie ok. Ciekawa jestem czy Twoje były bardzo podatne na plamistość, moje niestety pod koniec jesieni były prawie łyse.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

I jak tam minął dzień na działce? :D
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

hej Majeczka capnęłam w Lidlu CINDERELLĘ szczepioną i jakąś nn, może mi podpowiesz co to moze byc za jedna ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Rany, co za nieludzka godzina na niespanie :roll:
Ja się właśnie przewracałam na drugi bok :D
Jak prace na działeczce?
Co zrobiłaś?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przyłączam się do zachwytów nad kompozycją tej rabaty - idealne pastelowe przejścia, lekkość i naturalny wygląd - jakby wycięta z katalogu o angielskich ogrodach ;:170 Rosną sobie takie piękne i zdrowe, jakby były tam od zawsze ;:173
Wspaniała nagroda za ciężką pracę ;:180
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przycięłam i nawiozłam wszystkie starsze róże. Cały dzień mi to zajęło. Tylko Graham Thomas wygląda zdecydowanie źle, reszta żywa, choć krótka 8-)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Majeczko zdjęcia rabatki cudne. Takie słoneczne, radosne. Kolorowo na niej i pięknie. Po prostu kwintesencja lata. Też jestem ciekawa co tam na działce podziałałaś?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Was :wit
Jestem już w domku, najpierw podziękuję Dorotce, Sylwi, Ani, Gosi, Ewci, Kasik, Majeczce gdyż w sobotę bardzo się śpieszyłam, wiadomo na działeczkę?.. Powiem Wam tak szkoda, że różyczki nie umieją mówić i śmiać się ?.. same by podziękowały.

Sylwia ? kwiaty jednoroczne , heliotrop , bratki czy laurencję kupuję sadzonki już kwitnące na targach.
Natomiast szałwia, lawenda czy przetacznik są bylinami i mam je z roku na rok, w tym roku jeszcze dokupiłam.
Ania ? połączenie heliotropa z białą pelargonią, super duet.
Gosiu ? nie narzekaj, Twoje róże też są śliczne.
Kasik ? hihihi..hi , a to czemu od razu się bać, najlepiej robić wszystko spontanicznie i według własnego upodobania. Mieszanina kolorów nie każdemu się podoba, ale jak Ty się dobrze z tym czujesz to tak rób.
Majeczko ? wczoraj był piękny słoneczny dzień jak latem, a dziś dzień wiosny też ciepło tylko deszczyk pada . Roślinki bardzo zadowolone, czego im więcej potrzeba na etapie wyłażenia z "pieluch" Coś mi się widzi, że wszystko w tym roku szybciej nam zakwitnie.

A teraz krótka relacja z tego co zrobiłam na działeczce, dużo naprawdę dużo. Pomimo, że deszcz padał, ale co tam można też pracować w ogrodzie z parasolem.
Posadziłam kilka bylin, które kupiła w tygodniu w ogrodniczym. Przesadziłam lawendę.
Przycięłam wszystkie krzaki róż, wysypałam nawóz tam gdzie wypadało go zastosować i dobrze podlałam. Mogę powiedzieć, że na rabacie różanej mam porządek i czekam niech różyczki dostaną listeczków, to zacznę pryskać Bioseptem.
Czego nie zrobiłam, nie posadziłam Larissy, bo zabrakło mi spontanicznego podejścia do tego w sobotę, a dziś było za mokro.
Nie zrobiłam też żadnego zdjęcia, bo nie było nic kolorowego do cykania, a o brateczkach zapomniałam gdyż rosną w donicach. Nie posadziłam jeszcze dalii pomponowych, bo zrobię to jak będę wsadzać powojniki i następne byliny na które jeszcze czekam.

Ewciu, Aniu, Dorotko, Moniczko, Justynko, Aga, Asiu, Heniu, Oliwko, Dorotko, Gosiu, Kasik, Ewciu, Lemeczko - dziękuję wam za doping. Pracować w deszczu , to jedno , ale wysprzątać komóreczkę z narzędziami i wszystkimi środkami ogrodowymi. :heja Ale jestem dumna, porządek jak się patrzy. Od razu widać gdzie co leży.

Moniczko ? róża o która pytasz, to jedna z tych sześciu, które kupiłam ubiegłej wiosny w OBI. Wszystkie były piękne, ale jak zauważyłam, że zachorowały, to je natychmiast wysadziłam. W tym roku omijam szerokim łukiem centra handlowe.
Aga ? portrety i nie tylko. Zdjęć ogólnych rabaty było bardzo dużo. Prawda jest też taka, że trudno mi zrobić w miarę dobre zdjęcie rabaty na której mam non stop słońce. W tym roku będę się starała dopracować te ogólne zdjęcia.
Heniu ? Na forum jest przestawiona godzina, ja wstałam o 5.

Takie mam ogólne :wink:
Obrazek

Obrazek

I perwsze kwitnienie Pastellki
Obrazek

Colett
Obrazek

Geisha
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”