Moja kolekcja
- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja
Ciesze się i szkoda że tak mało ich zdobyłam 

- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marylko, wcale to nie była mała ilość. To było tak akurat na doniczkę, która stała sobie pusta. Inaczej musiałabym gnać do sklepu, a pewnie nie wyszłabym z samą doniczką.
Irysku, dziękuję w imieniu kwiatków. Pewnie jak każdy z nas, uwielbiam mieć zadbane rośliny. Tylko ostatnio mi czasu brakuje na codzienne przecieranie liści, więc ratuję się różnymi metodami (m.in. przecieraniem rozcieńczonym piwem).
Magdo, dziękuję za informację. Jeśli to jest australis, to już się cieszę, bo pod koniec kwietnia australis ma do mnie dotrzeć (a zamawiałam w ciemno, nie widząc rośliny).
Irysku, dziękuję w imieniu kwiatków. Pewnie jak każdy z nas, uwielbiam mieć zadbane rośliny. Tylko ostatnio mi czasu brakuje na codzienne przecieranie liści, więc ratuję się różnymi metodami (m.in. przecieraniem rozcieńczonym piwem).
Magdo, dziękuję za informację. Jeśli to jest australis, to już się cieszę, bo pod koniec kwietnia australis ma do mnie dotrzeć (a zamawiałam w ciemno, nie widząc rośliny).
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Monika napisał:
jak Ty to ogarniasz ja ciesze się jeśli uda mi się raz na dwa tygodnie przetrzeć liście falkom (przy okazji ich nawadniam), reszte spryskuję woda destylowaną, nieliczne fiołki i liczne skrętniki czyszczę raz na jakiś czas miękim pędzlem. 
mi czasu brakuje na codzienne przecieranie liści, więc ratuję się różnymi metodami

- meandrzejew
- 500p
Irysku, ja stosuję jedynie rozcieńczone piwo do przecierania roślin, lub pryskam wodą mineralną (jak mam). Żadnych kupnych nabłyszczaczy nie stosuję. Zastosowałam raz, wieki temu, i potraktowane tym ustrojstwem rośliny padły.
Fiskomp, roślin do przecierania mam z 5 sztuk (fikusa, calateję, monstery obie i peperomię). Storczyki czyszczę tak jak Ty - w trakcie namaczania. Fiołki traktuję pędzelkiem (takim od farbowania włosów), ale nówką sztuką.
Fiskomp, roślin do przecierania mam z 5 sztuk (fikusa, calateję, monstery obie i peperomię). Storczyki czyszczę tak jak Ty - w trakcie namaczania. Fiołki traktuję pędzelkiem (takim od farbowania włosów), ale nówką sztuką.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Tak sobie czytam i kurcze wstyd
Moje kwiatki jakies takie zakurzone czy co
Będę musiała mojemu M. podwędzić piwko. Już widze jego minę jak mu powiem że potrzebuje piwo do mycia kwiatków

Moje kwiatki jakies takie zakurzone czy co

Będę musiała mojemu M. podwędzić piwko. Już widze jego minę jak mu powiem że potrzebuje piwo do mycia kwiatków

- meandrzejew
- 500p
Monia, ale ladnie ci wszystko rosnie
szczawik sliczniusu i oby maluszki rosly zdrowo 

Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ślicznie co rośnie szczawik !
Mój bordowy to już zakwitł
Mój bordowy to już zakwitł

- meandrzejew
- 500p
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Nowości super , życzę szybkich korzonków . A co do kwitnienia fiołków u mnie też nic nie kwitnie , ani jeden .
- meandrzejew
- 500p
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Specjalnie się nie znam na winobluszczach.U Mnie rosną dwa różne rodzaje tego pięciolistkowego.Wyglądają pawie tak samo.Jeden ma przyssawki i dotarł już prawie do 2 piętra, drugi z wąsami łazi sobie po plocie.
- meandrzejew
- 500p
Dzięki Jurku. Będę obserwować tego delikwenta, czy wypuszcza przyssawki. Bo jak na razie to ja widzę same wąsy (takie zakrętasy jak w winogronach).
Bez względu na odmianę patyki lądują pod płotem. Wolałabym tam tego z przyssawkami, ale będzie to co jest.
Bez względu na odmianę patyki lądują pod płotem. Wolałabym tam tego z przyssawkami, ale będzie to co jest.
Życzę aby pieknie rosły nowe roślinki;).
A jak ukorzeniałaś tego winobluszcza? Pytam bo ja bym chciała mojego bluszcza pociąć i ukorzenić...