Witaj Agniesiu tak już pierwsze kiełbaski skonsumowane, następne ognisko już naszykowane.......
Nemezyjko dziękuje że do mnie zajrzałaś i powiem Ci że od jutra zaczynam nowe wysiewy zajrzałam przed chwilką do Ciebie ale pięknie u Ciebie zaraz idę na spacerek po Twoim ogrodzie.....
Aniu u mnie dziś była przepiękna pogoda aż się zdziwiłam że tak nagle się rozpogodziło a co do pieska to podlewa mój jeszcze malutki lasek świerkowy, zresztą on wszystkie rośliny podlewa
Izuniu u mnie chyba cieplejszy klimat wczoraj właśnie oglądałam program rok w ogrodzie no i prowadzący powiedział że w tym roku nie doczekamy się forsycji na święta..a jednak u mnie już jest....
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych,
składamy najserdeczniejsze życzenia:
dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa,
mnóstwo wiosennego optymizmu
oraz samych sukcesów
Joluś witaj
Gdzieś mi się zagubił Twój wątek...
Ależ Wy macie ogromny teren, bez liści dopiero widać
Piękną masz wiosenkę, u mnie tulipany w małych pąkach.
Rozsady super, zwłaszcza szałwii zazdraszczam, błyszcząca nigdy mi nie wzeszła, lekarska tylko jedna.
Joluś a arbuz i tykwa pójdą do gruntu
Kompostownik faktycznie elegancki, pewnie Twój M.zbudował
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Witaj Eluś botaniczne tulipanki szybciej kwitną za chwilę zaczną kwitnąc te "zwyczajne"
Bernadetko nie martw się za rok uda się na pewno albo spróbuj jeszcze raz w tym roku.......mi za pierwszym razem nic nie wzeszło w tym roku nawet francuska powychodziła
Ja zrobiłam tak jak wyczytałam czyli......nasionka które kupiłam dla pewności jeszcze raz stratyfikowałam czyli wymieszałam je z niewielką ilością piasku wsypałam je do małego naczynia i lekko zwilżyłam, następnie włożyłam do lodówki na najwyższa półkę albo na kilka dni do zamrażarki.....po kilku dniach tak postępowałem ! na dno pojemnika wysypałam skorupki jajek bo lawenda lubi ziemie zasadową i na to wsypałam ziemię wymieszaną z piaskiem tak 1:1 i wysiałam nasionka i najważniejsze delikatnie przysłonić je cienką warstwa piasku ! codziennie zraszać i nasionka muszą być przykryte czymś przezroczystym. U mnie już po kilku dniach lawenda wzeszła
Bernadetko próbuj
Anusiu u mnie podobnie a dziś tak strasznie zimno brrrrr
Agniesiu no ciesze się ze w końcu trafiłaś do mnie
Kompostownik tak oczywiście robił mój M
Arbuz i tykwa bo tylko jedna wzeszła tak po 15 maja do ogródka....
Jolu ładnie wszystko przezimowało - przynajmniej to co na fotkach.
Stawik jakoś smutno teraz wygląda.
Ale już niedługo pewno będzie coś nad brzegami kwitło.
Oby tylko te zapowiadane przymrozki się nie sprawdziły.