Moja działka
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka
Grażynko a ja wczoraj zdążyłam jeszcze posadzić rozsadę pora, obcięłam róże, posadziłam następne lilie i trochę poplewiłam. Nie zdążyłam tylko spalić obciętych gałązek, bo zaczęło padać.
Marysiu ja kilka lat temu miałam kupione nasionka, teraz wysiewa się już sama. Oczywiście możesz zebrać nasiona cykorii dziko rosnącej, wyrośnie na pewno taka sama.
Marysiu ja kilka lat temu miałam kupione nasionka, teraz wysiewa się już sama. Oczywiście możesz zebrać nasiona cykorii dziko rosnącej, wyrośnie na pewno taka sama.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lidziu chciała bym wysłać Ci patyczek do ukorzenienienia mojej hortensji bukietowej. Jest na pierwszej stronie u mnie, napisz czy chcesz 

- slila1
Irenko zastanowię się i dam Ci znać.
- adamiec
Lidziu przed chwilą przesyłka dotała, już jest w doniczce podlana.Ja mokra i słaba, nawet nie masz pojęcia jak można człowieka uszczęśliwić.
Patyczek to z hortensji bukietowej LIMEIGHT, JESTEŚ

Patyczek to z hortensji bukietowej LIMEIGHT, JESTEŚ

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
I hortensja z patyczka się przyjmie?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Podzieliłam ten krwawnik na kilka części i zobaczymy czy będzie chciał u mnie rosnąć.
Dzisiaj dobrze się pracowało w ogrodzie.
Od przyszłego tygodnia ma już być lato.
Dzisiaj dobrze się pracowało w ogrodzie.
Od przyszłego tygodnia ma już być lato.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- slila1
Irenko przeczytałam sobie w Google o Twojej hortensji. Piszą tam, że rozmnażać można latem. Tak więc poczekamy może do czerwca i potem poproszę Ci o przysłanie mi patyczka.
Cieszę się, że przesyłka dotarła i już jest bezpieczna w doniczce.
Irenko leż w łóżku i kuruj się intensywnie, żebyś znów nie miała nawrotu choroby, bo to w naszym wieku niebezpieczne sprawy. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
.
Marysiu podobno można tak ukorzenić hortensję, chociaż ja jeszcze nie próbowałam.
Grażynko dzisiaj mało zrobiłam na działce, bo od wczorajszego popołudnia zajmowałam się wnukiem.
Zdjęć roślinek zrobiliśmy dużo, bo było wiele nowych kwitnień. Jak zdążę, to jeszcze dzisiaj wkleję.
Krwawnik na pewno przyjmie się i mam nadzieje, że zakwitnie jeszcze w tym sezonie.
Cieszę się, że przesyłka dotarła i już jest bezpieczna w doniczce.
Irenko leż w łóżku i kuruj się intensywnie, żebyś znów nie miała nawrotu choroby, bo to w naszym wieku niebezpieczne sprawy. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Marysiu podobno można tak ukorzenić hortensję, chociaż ja jeszcze nie próbowałam.
Grażynko dzisiaj mało zrobiłam na działce, bo od wczorajszego popołudnia zajmowałam się wnukiem.
Zdjęć roślinek zrobiliśmy dużo, bo było wiele nowych kwitnień. Jak zdążę, to jeszcze dzisiaj wkleję.
Krwawnik na pewno przyjmie się i mam nadzieje, że zakwitnie jeszcze w tym sezonie.
- Maska
- Kontakt:
Lidziu wstawaj ogródek czeka!
życzę

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidzia jest ostatnio bardzo zabiegana
Bylem wczoraj w Biedronie.Kupiłem Heliopsisa i oczywiście rojniki.
Bylem wczoraj w Biedronie.Kupiłem Heliopsisa i oczywiście rojniki.
- slila1
Marysiu wstałam o piątej. Byłam dzisiaj na walnym zebraniu. Potem harowałam prawie do wieczora na działce, a
wcale nie było mimo, że mi go życzyłaś. Było zimno, wietrznie i co chwilę kropił deszcz. Mimo złej pogody dużo zrobiłam i jestem zadowolona.
Jurku odbierz PW.
Kupiłeś rojniki w B. muszę zajrzeć, czy u nas w osiedlowej B. też są. A Heliopsisa, to już chyba kiedyś wcześniej gdzieś kupowałeś.
Wczorajsze zdjęcia:
szafirek biały rozkwita
sasanka
ciemiernik prawie biały
pierwiosnek "kluczyk"
szachownica kostkowana rozkwita
fiołek labradorski jednak żyje
wilczomlecz mirtowaty rozkwita
sasanka czerwona
szafirek szerokolistny
narcyz
kokorycz lakolistna
kaczeniec ma pąki
bratki bliźniaczki
To wszystko na dziś. Dobrej nocy życzę.

Jurku odbierz PW.
Kupiłeś rojniki w B. muszę zajrzeć, czy u nas w osiedlowej B. też są. A Heliopsisa, to już chyba kiedyś wcześniej gdzieś kupowałeś.
Wczorajsze zdjęcia:

To wszystko na dziś. Dobrej nocy życzę.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Jezu Słodki , wstałaś o 5 rano
...a ja o ..., a nie powiem
, o której . W sobotę Walne Zebranie ? Chyba z Banku
.
Mój Fiołek Labradorski na razie się nie opuszcza nic ...w tamtym roku też tak było , a potem ...zielone listeczki pojawiły się w środku rozetek .
Dużo słoneczka na niedzielę Lidziu
.

Mój Fiołek Labradorski na razie się nie opuszcza nic ...w tamtym roku też tak było , a potem ...zielone listeczki pojawiły się w środku rozetek .
Dużo słoneczka na niedzielę Lidziu

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Lubię Fiołka Labradorskiego , jest u mnie dość kłopotliwy.Teraz w miarę przeżył. Do tego ,,starego'' dołączyły dwie siewki. Te lepiej wyglądają. Posadzony w słońcu , w czasie upałów ginie. W cieniu słabo rośnie i jest zielony. Gdzie go posadzić , by mu było dobrze. 

- Maska
- Kontakt:
To u mnie wytrzymało do późnego popołudnia, słoneczko rano było ale potem znośnie. Raz ciepło raz zimno raz w kurtce raz bez bałam się przeziębić.
Roślinki masz śliczne znowu mnie inspirujesz, bo paru nie mam, szafirki białe u mnie w powijakach. ale kaczeńce odkryłam u siebie nawet nie przypuszczałam że to one , bo na trawniku rosną i wody wokół nie ma. Ale mam nadzieję że mimo wszystko jesteś zadowolona.
Roślinki masz śliczne znowu mnie inspirujesz, bo paru nie mam, szafirki białe u mnie w powijakach. ale kaczeńce odkryłam u siebie nawet nie przypuszczałam że to one , bo na trawniku rosną i wody wokół nie ma. Ale mam nadzieję że mimo wszystko jesteś zadowolona.
- adamiec
Zdjęcia obejrzałam ,piękne rośliny,właśicielka pełna wigoru a ja działke widziałam przed świętami. Roślinki stoją na oknie , leże i patrze na nie, wczoraj ogarnełam mieszkanie, jak zawsze szliśmy na działke,wczoraj łóżeczko i domek.Dobrze że miałam na co patrzeć na oknie.W głowie zakodowała mi się pisenka chyba DISKO POLO.Jesteś
mówię Ci a to się tyczy Ciebie,Piękne są chwile jak się spotyka takich ludzi ,nawet wirtualnie
Dziękuje
.