Ogród Ewy - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Ewy - początki

Post »

Cześć Ewa! Ja mam hortensje pnąca już 3 rok, rośnie w całkowitym cieniu, na północnej ścianie domu i nie ma z nią żadnych problemów ;:108 ładny ma przyrost trzyma się ściany i już ma mnóstwo pąków. Jedyny mankament jest taki, ze jak dotąd nie kwitła ;:131
Ale liście ma ozdobne, koło niej są rodusie i cyklameny więc kolorowo jest :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu dlaczego nie kwitnie :evil: ,że w cieniu?Masz ją gdzieś na zdjęciach ? Chciałabym zerknąć :tan Kasiu mam 7 clematisów.Dać je między róże,ą lilie wyciągnąć.Czy w ogóle oddzielnie je posadzić ,aby ukwieciły ogród.Jak myślisz co będzie ciekawsze i ładniejsze :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ewo a masz psa? bo nie pamiętam. Ja wokół ogrodu zostawiłam ponad metr od ogrodzenia - taką ścieżkę po której buszują psy. One muszą mieć dostęp do ogrodzenia bo inaczej zniszczą wszystko. I taka ścieżka może być jako zaplecze w razie remontu, rozbiórki i konserwacji ogrodzenia. Nic wtedy nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Ja między róże też wsadziłam lilie, zobaczymy jak będzie wyglądać ta kompozycja latem :wink:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
pipio
1000p
1000p

Post »

Jolu pieska na razie nie mam.Miałam 13 letnią sunię ,ale zaraz po przeprowadzce coś zjadła w lesie i nie przeżyła :cry: Jednak pies na pewno będzie ;:108 Ścieżkę przy różach zostawiłam,bo tam nie ma ogrodzenia i z myślą na ogrodzenie.Hortensja musiałaby mieć podpory,aby nie spierała się na płocie tak?

Reniu ja w ogóle nie mogę się doczekać moich kwiatów :tan Jakie będą?Czy ładnie zakwitną?Dużo jest wątpliwości ,bo to pierwszy rok :oops: Mam dostać krzaczki piwonii od znajomej.Słyszałam,że w pierwszym roku po przesadzeniu nie kwitnie wiesz coś o tym?Krzaki będą duże.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ewko jeżeli masz jak to mówi Ewamaj "darmową siłę roboczą" to uwiniesz się w dwa lata a póżniej to juz tylko będa grymasy... to nie pasuje do tego itd ;:333
pipio
1000p
1000p

Post »

Ewuniu ja na razie pracuję siama ;:138 W domu mam jeszcze specjalistów od remontów.Uf już się kończy ostatnie poprawki.Pod koniec kwietnia chałupa będzie w/g moich życzeń. M oczywiście pracuje z nimi i krzyczy,że teraz wymyśliłam sobie ogród i nie może mi pomóc ;:oj Chciałabym już mieć te grymasy :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Doczekasz sie doczekasz....ale czego? :;230 przy moim ogródku stoją dwie nowe chałupki i na dzień dobry po wprowadzeniu znalazły się cudowne nowe dzieciaczki ;:333 . Prawdziwy cud na nowy domek ;:oj
Ewciu oj Ewciu ;:224
pipio
1000p
1000p

Post »

;:oj nie takie gratisy ;:14 Moja tania siła robocza zarabia w UK
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj ale boli ;:202 no cóż skazana jesteś na siebie tak jak ja ;:168 Ale Ewy górą jak się uprą dojdą do swego ;:136
pipio
1000p
1000p

Post »

Oj tu masz racje.Dążenie do osiągnięcia swoich celów to ja mam już we krwi :;230 :;230 Dziwne zbiegi okoliczności mi w tym pomagają :D
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witam rankiem :wit
Ja do prac ogrodowych też jestem sama, korzeń już trzeci tydzień czeka na wyciągnięcie :evil: M troche go przyciął....i dalej leży....Stoje z robotą... :roll: Nie moge sobie posprzątać...
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
pipio
1000p
1000p

Post »

Reniu korzeń oczyść i zostaw jako dekorację :tan Jak sama sobie zrobisz tak masz i to cieszy.Przynajmniej mnie bardzo. :D Nigdy nie myślałam,że mogę być taka szczęśliwa grzebiąc w ziemi :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ja siła robocza tylko wirtualnie to tym bardziej musisz wybierać rośliny przy których się nie narobisz, bo przy tym areale padniesz. Hortensje niemal wszystkie trzeba podpierać bo mają ogromne kwiatostany i szczególie po deszczu pokładają się i mogą złamać. Ja wtykam patyczki bambusowe. Ale na ten rok wymyśliłam taki patent: mam siatkę leśną (zielona 10x10cm) z której porobię mini ogrodzenia dla krzaczków. Hortensje wyrosną i zasłonią tą siatkę a zarazem będą się na niej wspierać. Będzie więc zupełnie niewidoczna a zarazem bardzo stabilna. ;:108
pipio
1000p
1000p

Post »

Jolu już w marcu o tej siatce myślałam.Czy nie nadawałaby na prowizoryczne ogrodzenie obsadzone kwiatami.Jednak pomysł nie doczekał się realizacji.Dobra myśl muszę do niej powrócić ;:138 .Na razie myślę gdzie posadzić moje powojniki,aby je ładnie wyeksponować ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”