Witajcie kochane i ta z tym Zającem odblaskowym także. Idę na spacer z psem. Słońce raz jest raz sie chowa więc zabiore krykę ze sobą bo może deszcz spadnie jak wczoraj
Ewuniu też myślałam o daliach.Jest jednak z nimi trochę zachodu.Nie mając doświadczenia mogę przez zimę wszystkie stracić.Dlatego teraz chyba nie będę kupowała.Muszę się najpierw nauczyć ogrodnictwa
Dzień dobry dziewczyny Helenko, Ewcie. Miałam już dalie w zeszłym roku kaktusową pięknie ryszyła po lipcowych deszczach. Cieszyłam sięnią aż do przymrozków. Dzisiaj znowu chyba bedzie deszcz. Robota czeka na działce więc i tak pojadę
Mam nadzieję, że u mnie się jeszcze wypogodzi. Nie mam nic aż tak pilnego do zrobienia, żeby moknąć. Na deszczu nawóz namoknie, trochę bez sensu sypać zbrylony.
Ewciu własnie czytam od paru dni dopada ludzi coś żołądkowo-nosowego. Na to kiedyś stosowano wódkę z pieprzem ale tak z rana... czy to wypada co ja tam na tej działce zrobię po zakrapianym śniadaniu
Ewciu dopiero wróciłam a piersiówka to było marzenie na działce bo znowu sie rozpadało ok 16 tej i znowu nie skończyłam rabaty daliowej.
Posadziłam mieczyki i posiałam jendoroczne. Po tym deszczu może coś dobrego wyrosnie bo w zeszłym roku nic z jednorocznych nie wyszło bo czerwiec był bardzo suchy.
Teraz walne się martwym bykiem na łoże i puszcze filmidło i
Jakie jednoroczne posiałaś? Tutaj rano padało, a później zrobiło się bardzo przyjemnie. Męża pogoniłam do pracy (musiałam Go wykorzystać w wolnym dniu) wykopał wielki krzak migdałka, który niestety przeobraził się w śliwkę mirabelkę (był szczepiony na takiej podkładce). Z rabatką na dalie masz jeszcze trochę czasu - zdążysz
zaraz z rana Ewuniu Ty już sadziłaś mieczyki? Ja czytałam ,że dopiero w maju Też miałam ochotę wsadzać Jednoroczne siałaś od razu w stałe miejsce,czy będziesz rozsadzała? Przedszkolak musi pytać zanim coś zrobi
U mnie nie padało i zdążyliśmy z M i tanią siłą roboczą zrobić mnóstwo rzeczy. Zajęłam się tylko różami i mogą zacząć rosnąć. M wypielił drzewka owocowe, a syn wykopał winobluszcz i posprzątał bałagan. Teraz mogę zająć się czym innym