Ogrodowe zmagania Justyny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe zmagania Justyny

Post »

Ja seler wysiałam oczywiście bez przykrywania nasion ziemią.W dzień stał tuż przy szybie,a na noc pryskałam i zawijałam w reklamówkę i stawiałam na grzejniku-po 5 dniach zaczął wschodzić.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Justynko!! Cieszę się z naszego "w biegu" spotkania. Oczywiście ogromne dzięki za sadzonki dalii. Już puszczają swoje oczka. Muszę chyba jakąś donice dużą zakupić i je w niej umieścić. Paskudnie zimno jest dzisiaj u nas. Ale na działce już wszystko mamy, to co najważniejsze, zrobione. Jeszcze tak mało u mnie urosło i zakwitło z roślinek. A ni krokusy nie są tak dorodne jak w zeszłym roku, a ni hiacynty. Ciemierniki nie zakwitły. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Mireczko, ja też się bardzo cieszę że Ciebie i Twojego mężunia poznałam. ;:196 Pozdrów go od nas :) U mnie niestety też zimowy pogrom był. Krokusy wszystkie wypadły, trochę tulipanów i hiacyntów oberwało. Na razie zero kolorków. Zobaczymy jak róże, miałam je okryć na zimę (zrobić kopczyki) ale jakoś odkładałam wiecznie na później i w końcu tego nie zrobiłam. Trudno, tylko najsilniejsi przetrwają. :) Wszystko przez to że mała ciągle choruje i nie można wychodzić na dwór bo ona od razu bez ubrania wychodzi też. Jeszcze troszkę trzeba poczekać i będzie więcej czasu na pracę w ogrodzie bo usiądzie i będzie się sama bawić.
Jak będziesz wsadzać dalie do doniczki to pamiętaj żeby wystawiać na zewnątrz bo ja trzy lata temu zostawiłam w ciepłym i mi strasznie wybiegły, były takie wielgachne i wiotkie, wiatr je łamał... musiałam paliki wtykać i je przywiązywać... w zeszłym roku przetrzymałam i wsadziłam bezpośrednio do ziemi i były rewelacyjne, gęste, sztywne, nie łamały się i mnóstwo kwiatów miały. Były posadzone na ziemi kompostowej to może dlatego takie dorodne :)
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

a ja gdzieś wyczytałam , że on do wschodu potrzebuje ciemności i go przykryłam gazetą i wyniosłam do łazienki :;230 :;230
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Hej Justynko ;:196 wczoraj się nawet trochę opalałam,a dziś tak zimno i wieje,że mało co głowy nie urwie :( dalie mam jeszcze w piwnicy,ale fuksje i canny już w szklarni :)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, postaram się wieczorem wstawić zdjęcia moich sadzonek fuksji - między innymi dla Ciebie :)
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Ja mam takie sadzonki średniej jakości bo dostałam bardzo liche sadzoneczki...ale ukorzeniły się wszystkie:)Rano wstawię zdjęcie moich ulubienic
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Justynko jeszcze świętujesz? Jak tam pani wiosna u Ciebie?
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, sorry że tak długo nic nie pisałam ale się rozchorowałam na same święta. Dostałam antybiotyk i kilka dni przespałam jak niedźwiadek. Zresztą cała rodzinka moja chora i wszyscy na antybiotyku. Jeszcze dochodzę do siebie bo siły muszą wrócić ale już znacznie lepiej.
Wesołego po świętach ;:196
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Oj bidulko wracaj Ty nam do zdrowia,odpoczywaj,robota w ogródku nie zając-nie ucieknie
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Justynko to miałaś pecha kochana z tym choróbskiem ;:196 Mam nadzieję,że już lepiej się czujesz :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Justynko, jak zdrowie?
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Justynko wracaj jak najszybciej do zdrowia ;:196 Czekam na Twoją wiosenkę :wit

Jak Twoje pomidorki ;:131 , moje szlag trafił. Tato , nie dopilnował i poszły ;:223 . Uratowałam 13 szt z 75 szt nic tylko ;:145.

Tato bał mi się powiedzieć , żeby Świąt mi nie zepsuć ale i tak sobotę przebeczała ;:222
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko, odstąpiłabym Tobie po jednej sadzoneczce moich a akcji tylko troszkę daleko mieszkasz :(
Marzenko, Lucynko, Aguś - oj już lepiej o wiele lepiej :) Tylko zaległości w czytaniu FO bardzo duże :) Pomidorki rosną, dwa córci mają już pączki kwiatowe - tym razem muszę zrobić zdjęcia i pokazać Wam. Na jesień posadziłam łubin i się zastanawiam czy mi nie przemarzł bo nic nie odbija. Fakt że jest na północnej stronie posadzony więc może mieć jakieś opóźnienie. Ostróżka za to z nasion ładnie odbiła i już ma 10 cm nad ziemią :) A - no i rzodkiewka już wychodzi z ziemi :) i rabarbar :) i Tulipanki kwitną. Wszystko muszę Wam pokazać :lol:
Słonecznego i ciepłego dzionka Wam życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Cześć Justynko :wit
To bardzo dobrze że już sie lepiej czujesz ;:196
Wstawiaj zdjęcia chętnie obejrzymy Twoje zielone poczynania