Mój ogród - Ewelina - 2008r
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Te w donicach rosną już chyba ze trzy lata( aż "wyłażą" z doniczek. Posadziłam je tak , bo usunęłam kilka kłączy robiąc miejsce na rabacie pod jakąś bylinę i ... szkoda mi było wyrzucić. Wetknęłam więc do donic i tak sobie rosną . Zasilam raz - wiosną biohumusem lub innym nawozem do zielonych. Nie są wymagające, nie przemarzają, po prostu są 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
To chyba też tak zrobię. Ładnie komponuje się ta paproć z ławeczką na tle ściany. Prosto i elegancko.
Dzięki .
Dzięki .
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Przyszła paczka z bylinkami !
Chwilowo, z braku czasu i kolejnego załamania pogody , została tylko otwarta , a roślinki rozpakowałam i ...czekają. Z kilku "nabytków" cieszę się bardzo , bo jeszcze takich nie miałam , a spacerując po forumowych ogródkach nabrałam na nie ochoty..."Nabytki" są malutkie - dopiero rozpoczęły wegetację, ale mam nadzieję ,że na słoneczku i w ciepełku szybko pokażą na co je stać

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Byliny zamówiłamw na www.sadzonki.abc24.pl już po raz drugi- w poprzednim sezonie też od nich miałam kilka odmian i uważam ,że to niezły materiał - ładnie się przyjęły i rozrosły przez lato. Oto co zawierała tym razem przesyłka:
1. DZIEWANNA 'SOUTHERN CHARM' VERBASCUM PHOENICEUM - SZT: 3
2. MACIERZANKA PIASKOWA- THYMUS SERPYLLUM - SZT: 5
3. MACIERZANKA WCZESNA 'COCCINEUS' THYMUS PRAECOX - SZT: 5
4. MIODUNKA 'TREVI FOUNTAIN' PULMONARIA - SZT: 3
5. MIODUNKA 'MOUNTAIN MAGIC' PULMONARIA - SZT: 3
6. ORLIK KARŁOWY ' BIEDERMEIER' AQUILEGIA CULTORUM - SZT: 3
7. ROZCHODNIK PIĘKNY 'SEA STAR' SEDUM PULCHELLUM - SZT: 5
8. RUDBEKIA OWŁOSIONA RUDBECKIA HIRTA - SZT: 5
9. ŚWIERZBIENIEC KNAUTIA MACEDONICA - SZT: 3
1o. TIARELLA 'STARBURST' TIARELLA - SZT: 5
11. ZAWCIĄG NADMORSKI- ARMERIA MARITIMA - BIAŁY - SZT: 3
1. DZIEWANNA 'SOUTHERN CHARM' VERBASCUM PHOENICEUM - SZT: 3
2. MACIERZANKA PIASKOWA- THYMUS SERPYLLUM - SZT: 5
3. MACIERZANKA WCZESNA 'COCCINEUS' THYMUS PRAECOX - SZT: 5
4. MIODUNKA 'TREVI FOUNTAIN' PULMONARIA - SZT: 3
5. MIODUNKA 'MOUNTAIN MAGIC' PULMONARIA - SZT: 3
6. ORLIK KARŁOWY ' BIEDERMEIER' AQUILEGIA CULTORUM - SZT: 3
7. ROZCHODNIK PIĘKNY 'SEA STAR' SEDUM PULCHELLUM - SZT: 5
8. RUDBEKIA OWŁOSIONA RUDBECKIA HIRTA - SZT: 5
9. ŚWIERZBIENIEC KNAUTIA MACEDONICA - SZT: 3
1o. TIARELLA 'STARBURST' TIARELLA - SZT: 5
11. ZAWCIĄG NADMORSKI- ARMERIA MARITIMA - BIAŁY - SZT: 3
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
A kim jest " kołtuniasta" ?hanka55 pisze:Ewelinko, czyżbyś kupiła od kołtuniastej z allegro?![]()
Ja nie kupiłam na allegro... A z tego źródła raz już brałam i jestem zadowolona. Roślinki w dobrej formie , dobrze zapakowane, oznakowane ( oznakowania zgadzały się z roślinami) , wszystko wyrosło. Mam nadzieję ,że tak będzie i tym razem.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękne zakupy i myślę, że nie będzie żadnego problemu z przyjęciem się roślinek.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Trzeci dzień pada... Od rana miałam paskudny humor - adekwatny do pogody zresztą. Prace remontowe"zawieszone" aż do poprawy pogody, fachowcy sobie poszli, rusztowania zostały, bałagan też

Pisałam już o "nodze" rusztowania , które wylądowało w kępie śp. irysów syberyjskich...a tu ,na zdj. z prawej , pod rusztowaniem widać skrzynkę. Położyłam ją , żeby oznaczyć i jednocześnie ochronić wychodzące w tym miejscu Hosty. Pokazałam panom ,poprosiłam , żeby uważali. I co ? Ano nic. Któryś wlazł w skrzyneczkę... wszędzie walają się śmieci i ja już nie wiem , jak mam się nie denerwować !
Zamiast prac w ogrodzie , by poprawić sobie nastrój, pojechałam więc do centrum ogrodniczego. Nie nabyłam jednak niczego do ogrodu...lało jak z cebra i trudno było wyjść na zewnątrz. Skupiłam się więc na roślinach doniczkowych - domowych( zakupy pokażę w wątku o doniczkowych).

Pisałam już o "nodze" rusztowania , które wylądowało w kępie śp. irysów syberyjskich...a tu ,na zdj. z prawej , pod rusztowaniem widać skrzynkę. Położyłam ją , żeby oznaczyć i jednocześnie ochronić wychodzące w tym miejscu Hosty. Pokazałam panom ,poprosiłam , żeby uważali. I co ? Ano nic. Któryś wlazł w skrzyneczkę... wszędzie walają się śmieci i ja już nie wiem , jak mam się nie denerwować !
Zamiast prac w ogrodzie , by poprawić sobie nastrój, pojechałam więc do centrum ogrodniczego. Nie nabyłam jednak niczego do ogrodu...lało jak z cebra i trudno było wyjść na zewnątrz. Skupiłam się więc na roślinach doniczkowych - domowych( zakupy pokażę w wątku o doniczkowych).