Jeszcze raz od początku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jeszcze raz od początku

Post »

;:3
Francesco-Agato, witaj, dzięki za ciepłe słowa i rady techniczne :wink:
Beatko, witaj, zawstydzasz mnie :oops:
Agatko, z brakiem piwnicy zaczęliśmy sobie jakoś radzić, ale dopiero teraz :wink:

Nie mogliśmy z tym zielskiem poradzić, pozostało ręczne wyrywanie. Oczywiście to też damska robota.
I tak ku uciesze sąsiadów, co dzień przez kilka godzin, na kolanach przemierzałam ogród.

A sąsiedzi wspierali mnie życzliwym spojrzeniem:

Obrazek Obrazek

Niestety, stary dom musiał zostać rozebrany. Jeden róg stał częściowo w pasie drogowym i upieranie się przy jego pozostawieniu, nie miało sensu. Trochę żal, bo sporo zainwestowaliśmy w przywrócenie jego użyteczności i mógł dalej służyć.

Obrazek Obrazek

Otworzyła się wolna przestrzeń, no i widok na ulicę ;:224
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
becia2
500p
500p
Od: 31 lip 2010, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

uwielbiam twój wątek, dodawaj dużo zdjęć
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Heleno znam ten problem -brak piwnicy do przechowywania roślin...
moje kanny trzymałam w sieni gdzie w zimie spada temp, do -2..i co wyschły...
bardzo ładna rabata z astrami...a jak bukszpan teraz wygląda.... :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, znam te spojrzenia sąsiadów. Dziwią się, że człowiek tak biega w kółko po ogrodzie od rana, zamiast telewizję pooglądać albo poleżeć na przyklad.
Mój na początku też kiwał z politowaniem głową, że na pewno nic nie urośnie na moim śmietniku.
A teraz ciągle pyta: Jakim cudem to wszystko urosło? Co pani daje tym roślinom?
No a jak kucam z aparatem albo nie daj Boże się kładę na ziemi, żeby zdjęcie zrobić, to pewnie zerka zza firanek i palcem w czoło się puka. ;:224
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Gdybym zupełnym przypadkiem nie kliknęła przycisku z nowymi postami na forum, to bym nie zauważyła, że tu taki fantastyczny wątek się rozpoczyna! Przeczytalam sumiennie od pierwszej strony i czekam z wypiekami na ciąg dalszy - baaardzo motywujaca opowieść o zaczynaniu od nowa i walczeniu z przeciwnościami :wink:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

Beatko (Becia2) ? żałuję bardzo, że w tych początkach nie robiłam prawie żadnych zdjęć (nie myślałam o ogrodzie), M natomiast dokumentował każdą cegłę... nie jest to jednak forum budowlane :?

Widok z góry na centralną rabatę i małą rabatkę przy tarasie;

Obrazek Obrazek

Misiu ? wysadziłam mnóstwo sadzonek bukszpanu, ale do sukcesów trudno to zaliczyć :(

Wandziu ? moje sąsiedztwo to materiał na książkę, może kiedyś... ;:224

Pat - myślę, że dopóki ma się jakiś cel i do niego się dąży, to życie staje się ciekawsze i nawet drobny sukces staje się wielką victorią ;:333

Francesco-Agato ? znowu mi wcięło posta (jak klikam ?wyślij? ? to mi się otwiera strona z logowaniem, cofanie o kilka stron nie przyniosło efektu, co robię nie tak?

Zapomniałam dodać, że powiększył się mój stan posiadania kotów.
Do gromadki dołączył Kazik ? wielki pręgowany tygrysek i Pusia ? mała, czarna koteczka. To córcia podrzuciła swój zwierzyniec. Po urodzeniu drugiego dziecka zrobiło się u niej trochę ciasno :?

Obrazek Obrazek Obrazek
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Koty niesamowite ;:oj
Helios pisze:Francesco-Agato ? znowu mi wcięło posta (jak klikam ?wyślij? ? to mi się otwiera strona z logowaniem, cofanie o kilka stron nie przyniosło efektu, co robię nie tak?
Kiedy Ci się pokaże strona logowania zamiast Post został wysłany najpierw się logujesz, wtedy zobaczysz pustą stronę odpowiedzi, ale spokojnie wracasz kilka stron do tyłu i będziesz miała swój post. Takie zrywanie logowania jest denerwujące, mnie się tak dzieje często mimo, że mam stałe łącze z kabelka :roll:.
wanda7 pisze:No a jak kucam z aparatem albo nie daj Boże się kładę na ziemi, żeby zdjęcie zrobić, to pewnie zerka zza firanek i palcem w czoło się puka. ;:224
Wandziu, mam tak samo z jednej strony :lol: Drudzy lubią ogród to może i rozumieją moją pasję uwieczniania zielonoty na zdjęciach :wink: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Helenko a ja bym chciała trochę więcej miejsca może nie tak dużo jak ty ale mażą mi się takie tunele i chciałabym trochę drzewek owocowych koniecznie borówki o różnym czasie owocowania miejsce na 100 róż :;230 :;230 itd itp :;230 Helenko a ja swoje kanny i dalie przechowuje w dość ciepłym garażu i muszą sobie poradzić.Nie masz nigdzie w domu takiego miejsca?
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Helenka napisałą
Witajcie, dziękuję za wytrwałość, choć w pewnym momencie się wystraszyłam, że przynudzam i dałam skróty :lol:
Tak bardzo przynudzasz że po nocach siedzę :;230 .Czekam na dalsze opowieści z Twojego życia Helenko . I rodzinka przez ten czas ładnie się Tobie powiększyła .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Fantastyczna jest twoja opowieść. To wielka odwaga tak zacząć wszystko od nowa. Człowiek potrzebuje stabilizacji, ale takie zmiany też są dobre i motywujące do życia i działania.
Szkoda starej chałupy, ale pewno że nie ma się co użalać jak były z nią problemy.

Świetne to zdjęcie kociaków na odwróconych krzesłach :D Niesamowite są te twoje pupile.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Helenko Ja wędrowałam za pracą i mieszkaniem i dotarłam ,ze Szczecina w lubelskie, potem za dziećmi z powrotem do Szczecina, teraz dzieci rozjechały się po świecie a ja zaczynam myśleć w którą stronę świata ruszyć. Na pewno przeprowadzki i aklimatyzacja w nowym miejscu są uciążliwe ,ale z drugiej strony dostarczają dużo emocji , człowiek nie ma czasu myśleć o głupotach , nie znoszę stagnacji . Przez te swoje wędrówki na pewno poznałaś wiele ciekawych osób.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Przegládnélam po lebkach ( oj ta klawiatura ;:131 ). Szacun, Helenko, wielki szacun ;:215
Po powrocie przeczytam gruntownie. Juz kibicujé.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Znalazłam Twój wątek, ale go dobrze poczytam dopiero wieczorem, bo muszę iść do szkoły ,a potem jeszcze jakaś konferencja w Nowym Targu.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Podziwiam Cię i Twoje poczynania ;:138 Helenko pięknie teraz wyglądają rabatki......... mała, wschodnia ;:63 Ludźmi nie ma się co przejmować- zawsze będą gadać a my .........róbmy swoje ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Masz cudne chodniczki i rabatki,czekam na więcej
ale kotki sobie legowiska zrobiły :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”