Moje kwitnące i zielone cz.II
- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwitnące i zielone cz.II
I ja też

- mmaryla
- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55
śliczne kwiatuchy pięknie rosną

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Zapomniałam posadzić szczawik
Jutro go poszukam
Marylko czy te dwa wielkanocniki, to Twoje osobiste ? To fantastyczne rośliny, zresztą podobnie, jak grudniki.
Jeżeli chodzi o trzykrotki, to mam mieszane uczucia. O ile nie można odmówić im urody, to to wieczne odmładzanie jest lekko irytujące.
Chyba starzeję się, bo wolę mniej problemowe rośliny

Marylko czy te dwa wielkanocniki, to Twoje osobiste ? To fantastyczne rośliny, zresztą podobnie, jak grudniki.
Jeżeli chodzi o trzykrotki, to mam mieszane uczucia. O ile nie można odmówić im urody, to to wieczne odmładzanie jest lekko irytujące.
Chyba starzeję się, bo wolę mniej problemowe rośliny

- mmaryla
Monik27, dzięki, ale nie wszystkie roślinki chcą u mnie rosnąć
heliofitka, tak one są moje osobiste i nie mogę się już doczekać rozwiniętych pąków
Trzykrotki , moje wymarzone,szybko mi rosną i to mnie cieszy. Widziałam na forum że potrafią mieć bardzo długie pędy.Na razie muszę się nimi nacieszyć, więc niechaj rosną sobie na długość, a potem zobaczymy

heliofitka, tak one są moje osobiste i nie mogę się już doczekać rozwiniętych pąków

Trzykrotki , moje wymarzone,szybko mi rosną i to mnie cieszy. Widziałam na forum że potrafią mieć bardzo długie pędy.Na razie muszę się nimi nacieszyć, więc niechaj rosną sobie na długość, a potem zobaczymy

- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marylciu, jakie cudne i zdrowe trzykrotki! U mnie ta pasiasta jakaś powyginana jest, nie wygląda tak pięknie jak Twoja.
Bardzo mi szkoda eszynantusa, czy on wyglądał tak jak mój po kupnie? Bo widzę, że masz tą samą plakietkę. W jakim czasie on Ci tak zmizerniał?
No i brawa dla szczawika, rośnie jak na drożdżach
Bardzo mi szkoda eszynantusa, czy on wyglądał tak jak mój po kupnie? Bo widzę, że masz tą samą plakietkę. W jakim czasie on Ci tak zmizerniał?
No i brawa dla szczawika, rośnie jak na drożdżach

- agucha432
- 500p
- Od: 3 lis 2011, o 10:10
Marylko ja Trzymam wszystkie aeschynantusy na oknie póln.-wsch. Wiszą w kuchni bo lubią ciepło i wilgotno. Też sporo z nimi przeszłam zanim miejsce znalazłam a teraz rosną więc może i tobie się powiedzie na tym oknie-nie poddawaj sie
Trzykrotki piękne 

Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
- mmaryla
Karolinko,04 lutego jeszcze miał parę pąków i nowe młode pędy???????
Aguś, nie wiem czy z tym oknem tez dobry pomysł, bo tam mam non-stop uchylone okno
Aguś, nie wiem czy z tym oknem tez dobry pomysł, bo tam mam non-stop uchylone okno

- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Matylko wpadłam zobaczyć do Ciebie tego obiecanego Wielkanocnika, ma ładny kolor kwiatów, niech rośnie zdrowo.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marylo, skoro twój eschynantus i tak stoi na parapecie, a nie wisi, to postaw go na mokrym keramzycie w jakimś talerzu o obwodzie większym niż doniczka. Mój eschynantus zgubił wprawdzie pączki, ale poza tym trzyma się dobrze.
Wielkanocnik wygląda przecudnie.
Ja swojemu obcięłam niedawno te najbardziej zasuszone segmenty i wczoraj miałam wrażenie, że pokazał się maleńki pączek, ale może to tylko przywidzenie było. 
Trzykrotki póki co polubiłam, bo nie są specjalnie wymagające i chyba nie dają się tak łatwo przelać.
Wielkanocnik wygląda przecudnie.

Trzykrotki póki co polubiłam, bo nie są specjalnie wymagające i chyba nie dają się tak łatwo przelać.

- mmaryla
Basiu , kolor tych kwiatów jest nieco inny niż na fotce.Jest prawdziwie czerwony i nie wpada w amarant jak na zdjeciu
Jagoda,oj bedzie sie działo, bo widzę że paki sie rozchylają i myśle że pod koniec dnia będzie ich kilka rozwiniętych.
A _aeschynantus_ ma teraz karę i sie nim nie interesuję
A z trzykrotek jestem bardzo zadowolona i wdzięczna APe

Jagoda,oj bedzie sie działo, bo widzę że paki sie rozchylają i myśle że pod koniec dnia będzie ich kilka rozwiniętych.

- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie piękny i zdrowy Wielkanocnik. Z moim pamiętasz, co się stało...
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Chyba muszę porozmawiać z moją kwiaciarką
Marylko szykuje Ci się spektakularne kwitnienie, czego przedsmak mamy dzisiaj.
Już wyobrażam sobie, jak purpura pokryje całą roślinę
Oczywiście zdjęcie będzie ? Prawda ?

Marylko szykuje Ci się spektakularne kwitnienie, czego przedsmak mamy dzisiaj.
Już wyobrażam sobie, jak purpura pokryje całą roślinę

Oczywiście zdjęcie będzie ? Prawda ?
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.