IWONKO oczywiście i ostatnie i przed ostatnie zdjęcie są tegoroczne. Ta malutka Saxifraga rośnie na skalniaku . Ta roslinka o wymiarach 10 cm X 10 cm taka wielgachna jest ta kępka
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =8&t=41352 tu poczytasz o tym nawozie osobiście kiedyś coś mi przemknęło koło uszu. To będzie coś podobnego jak Efektywne mikroorganizmy
EWCIU na razie trzeba się ratować archiwalnymi fotkami ,bo na razie nie ma za duzo kwitnących kwiatów. Niektóre sasanki też dopiero wychodzą, a ta jest zawsze jako 1
AGATKO masz racje ,że blisko do takich widoków może nie w każdym ogródku . U mnie aż takich widoków nie będzie ,bo duzo tulipanów ma pojedyncze listki
MAŁGOSIU u nas dzisiaj pięknie przygrzewa słonko ,chociaż wieje chłodny wiatr . Gdy u nas będzie po kwiatch u Ciebie dopiero zaczyna się pokazywać . Miałam pelargonie w altance i zwarzyło mi wszystkie liście to samo z Hibiskusem

Niby nie było takich strasznych mrozów

Nie wiem czy te pelargonie jeszcze zakwitną
TOSIA u mnie prymulki nie pomarzły ,ale ich liście całkowicie zaschły a teraz wypuszczają nowe . Już widziałam ,że na 1 są zaczątki kwiatów . Też się cieszę ,ze już po świętach