Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daisy pisze:Pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie Bożenko :D Masz taka róznorodność kwiatów.
Miszkasz też w cudownej okolicy, zazdraszczam, pozytywnie oczywiście :lol:

Jak nazywa się magnolia, która rośnie w ogrodzie rodziców? Śliczna jest!
To jest magnolia gwiażdzista ja mam u siebie malutką i na takie kwiaty jak ma tamta to muszę jeszcze trochę poczekać :(
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piekna ta magnolia... jak spaceruję po wrocławiu to też często widzę takie piękne duże okazy i za każdym razem stwierdzam że wiosną magnoli nic nie dorówna...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wspaniała magnolia! Ale i Twoje za czas jakiś będą równie wspaniałe :D
Pierwszy chyba raz widzę u Ciebie kamienne schodki! Moje marzenie... Są takie urokliwe!
Niestety u mnie równo jak na stole :(
Masz też takie piękne pół-dzikie zakątki, jakie usiłowałam u siebie stworzyć, ale na to trzeba przestrzeni :roll: Pokazuj częściej te miejsca, Bożenko :D
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Mnie najbardziej podobają sie te schodki z poduchami biało kwitnącemi.
Co to za kwiatki te poduchy?
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Bożenko,nareszcie przyszła paczka!!!!!Nieco wymęczone są kwiatki ,ale wsadziłam je na razie do wody,żeby nadrobiły zaległości.myślę,że dojdą szybko do siebie.Dziękuję Ci bardzo ;:168 !
Pozdrawiam,Małgorzata
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

A mnie wszystko się podoba. Określenie "cudo" jest tu oczywiście bardzo na miejscu.
lukasek
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 9 kwie 2008, o 21:47

Post »

Piękna magnolia, uwielbiam gdy kwitnie.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

k-c -masz rację Karolu wiosna magnolii nic nie dorówna ,kwiaty ma piękne no i ten zapach :roll:
chatte -te kamienne schody już pokazywałam u siebie bo przy nich rośnie kokornak i kiedyś ktoś chciał zobaczyć jak wygląda :D ,a taki dziki zakątek mam jeden w swoim ogrodzie gdzie wszystko rośnie tak jak chce :D
Aza te białe poduchy przy schodach to jest gęsiówka :D
basow@ -no to nasza kochana poczta rekord pobiła :? tydzień priorytetowa przesyłka :twisted: mam nadzieję ,że uratujesz te roślinki :roll:
Bea -nie wszystko u mnie jest takie ładne ale staram sie z roku na rok poprawiać wygląd mojego ogrodu :wink:
lukasek ja też uważam ,że magnolie są jednymi z piękniejszych drzew lub krzewów jakie można spotkać w rodzimych ogrodach :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze troszkę barw wiosennych :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Kto nie lubi wiosennych kwiatów Bożenko ,przecież to są pierwsze zwiastuny ,które mogą cieszyć każde oczy, pokazuj, będę przychodziła oglądać :P
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Witaj, Bożenko ! Pięknie się prezentuje wiosna w Twoim ogrodzie , który podoba mi się z racji swojej naturalności ;:333 , a już szczególnie te żółte zawilce , dają wrażenie spacerowania po lesie . Tajemnicze schodki
w poduchach urzekają swą tajemniczością . A powiedz, proszę, czy forsycja rośnie na żywioł, czy też przycinasz ją ,
że tak obficie kwitnie? Jeżeli tak, to jak często i jak silnie ?

Zadziwiła mnie niesamowicie ta imponująca, biała magnolia u Twoich rodziców ;:111 . Moja i inne, które widuję
jeszcze w pąkach ! Czy to aby na pewno fotka z tego roku ? ;:113 Rewelacja .

Słonecznie pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Może pokazywałaś te schodki, ale chyba nie całe, bo bym zapamietała...
Myslę Bozenko, ze każdy z nas widzi w swoim ogrodzie niedociągnięcia, jakieś mniej ładne miejsca i tak musi byc, bo stale potrzebujemy zmian, ale jak wchodzimy do czyjegoś ogrodu, to raczej widzimy tylko jego dobre strony :D Ja się jakoś nie mogę dopatrzec u Ciebie niczego, co mozna by nazwać "mniej ładnym" :P
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusia 177-przychodż i oglądaj bardzo sie cieszę ,że zaglądasz do mnie ,a wiosenne kwiatki są chyba najładniejsze bo najdłużej wyczekiwane :D

Amlos -witam w moim skromnym ogrodzie :D Forsycję przycinam co roku jak przekwitnie .Wycinam te najstarsze pędy ,a młode skracam tylko troszkę tak żeby ograniczyć im wzrost no i żeby się lepiej rozkrzewiały .Magnolia u rodziców to jest gwiażdzista i one wcześniej kwitną niż te inne ,a zdjęcie jest z tego roku :D Rok temu zmarzły jej pąki i nie zakwitła tylko wszystkie zrobiły się czarne i spadły :( ,ale w tym roku za to kwitnie pięknie :D Zdjęcie nie oddaje uroku w pełni bo to jest bardzo duży krzew ma jakieś 5 metrów wysokości i 3 szerokości i jest na co popatrzeć no i oczywiście zapach :roll: :D

chatte -oj mam kilka takich" mniej ładnych" miejsc :oops: ,ale zmieniam to z roku na rok :D Tak myślę ,że jeszcze z 10 lat to już wszystko będzie na błysk :lol: :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chacha, zartujesz? :lol: Za 10 lat uznasz, ze wszystko jest nie tak, jak byś chciała i zaczniesz wielkie zmiany :;230 Chyba wszyscy tak mamy i dobrze, bo ogrody stale się zmieniają i jest ciekawie :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte -pewnie masz rację ,że za 10 lat będę od nowa wszystko przerabiać jak dożyję :roll: ,a to jest to moje niezidentyfikowane drzewko :?

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”