Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5
MAJKA masz rację trochę wypoczynku nam sie należy . Tez przyszłam od syna i zaraz do kompa . Ileż można jeść i siedzieć . Byłam też na ogródku ,bo tak pięknie świeciło słonko i raczej żadnych strat nie zauważyłam. Szkoda cebulicy bo to ładna roślinka trochę przypomina Puszkinię
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cyprys Nutkajski z Edulem
, pewnie pod gałęziami ma swoje legowisko. Koty tak lubią.
Bardzo ładny pokrój ma ten cyprys.
Majeczko na Rosie wstawiłam kolejną szkółkę francuską, zerknij sobie czy znajdziesz tam coś dla siebie. Pashmina jest bardzo wigorną różyczką. Jak będę na działce postaram sie zrobić fotki.

Bardzo ładny pokrój ma ten cyprys.
Majeczko na Rosie wstawiłam kolejną szkółkę francuską, zerknij sobie czy znajdziesz tam coś dla siebie. Pashmina jest bardzo wigorną różyczką. Jak będę na działce postaram sie zrobić fotki.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu ja teraz musiałam coś zjeść bo byłam głodna, ciągłe ganianie do kuchni i za wnukami, i gdzie tu siedzenie i jedzenie jak na nic nie miałam czasu.
Majeczko już tam byłam, widziałam i dopisałam kolejne Souveniry do listy, mam ich 3 szt u nich do kupienia.
Edul tam nie lega bo to są tereny cudzych kotów a on je goni, zresztą to od północy to tam ewentualnie leżą jakieś w największe upały. On mnie po prostu cały czas pilnował żebyśmy w końcu wrócili do cieplutkiego domku.

Majeczko już tam byłam, widziałam i dopisałam kolejne Souveniry do listy, mam ich 3 szt u nich do kupienia.

Edul tam nie lega bo to są tereny cudzych kotów a on je goni, zresztą to od północy to tam ewentualnie leżą jakieś w największe upały. On mnie po prostu cały czas pilnował żebyśmy w końcu wrócili do cieplutkiego domku.

Wpadłam do Ciebie Maju na koniec świątecznego dnia, a tu miła niespodzianka - nie dość, że nutkajski w całej okazałości, to jeszcze z Edulem, i z forsycją - cudności, dziękuję
Czytam, że spędziłaś miły czas - i niech taki będzie cały tydzień... Od jutra ma być coraz cieplej, tego się trzymajmy!
Dobrej nocy

Czytam, że spędziłaś miły czas - i niech taki będzie cały tydzień... Od jutra ma być coraz cieplej, tego się trzymajmy!
Dobrej nocy

- JAKUCH
Wczoraj ja obsługiwałam, a dzisiaj mnie obsługiwano 

-
Dziękuję Aguniu
Jeszcze do Ciebie nie dotarłam, pewnie daleko na liście jesteś. Do tego Edulasty rozwalił się na kolanach i ciągle domaga się głaskania, a mruczy przy tym bardzo głośno.
Jadziu a ja i wczoraj i dzisiaj.

Jeszcze do Ciebie nie dotarłam, pewnie daleko na liście jesteś. Do tego Edulasty rozwalił się na kolanach i ciągle domaga się głaskania, a mruczy przy tym bardzo głośno.

Jadziu a ja i wczoraj i dzisiaj.

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Odpoczywaj Majeczko, bo jutro ciepły dzionek!!!Ogród czeka

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
Witaj Tosieńko.
Miałaś fajny dzień, ja uwijałam się w kuchni.
Jutro planuję obsadzić kącik Goldiego więc idę odpoczywać żeby mieć siłę do sadzenia.
Dobrej nocy wszystkim

Miałaś fajny dzień, ja uwijałam się w kuchni.
Jutro planuję obsadzić kącik Goldiego więc idę odpoczywać żeby mieć siłę do sadzenia.
Dobrej nocy wszystkim

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Tak-tak Maju odpoczywaj, bo jutro zapowiada sie piekny dzien
Ja musze dokupic jeszcze kory i zasypac kawalek ale to na razie ostatki

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Było wręcz ciepło, bo tylko -2
Poczekam aż odtaje i lecę do ogrodu, mam trochę roślin z Lilypolu do posadzenia. Edul wie, jak się do zdjęcia ustawić 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majeczko, witaj poświątecznie
Widze że już znowu działasz ogrodowo
dobrze że choć w święta komputer miał wolne 

Widze że już znowu działasz ogrodowo

-
Witam poświątecznie.
Miałam tyle posadzić i przekopać a skończyło się na 4 różach, rozdzieleniu ostróżki giganta i posadzeniu tych kawałków. Ale za to postępują prace wykopaliskowe z rurami, już dość sporo jest wykopane i od razu układane rury i ciągle pracują. M., młodszy syn, szwagier z dwoma synami i praca postępuje. Jak dobrze pójdzie to może jutro skończą.
Jula poszło do Ciebie pw. Fajnie że masz ostatki, ja dopiero zaczynam poważne prace. I na starcie już dwie róże są do wyrzucenia a jedna może odżyje.
Ewa u nas też dzisiaj było tylko -2st, ale ziemia w cieniu była długo zmarznięta, pewnie od wczoraj nie odtajała. Edul to cwaniak i trudno mu zrobić zdjęcie, z reguły ucieka jak widzi że mam aparat.
Aga Święta były rodzinne a teraz czas na ogród.

Miałam tyle posadzić i przekopać a skończyło się na 4 różach, rozdzieleniu ostróżki giganta i posadzeniu tych kawałków. Ale za to postępują prace wykopaliskowe z rurami, już dość sporo jest wykopane i od razu układane rury i ciągle pracują. M., młodszy syn, szwagier z dwoma synami i praca postępuje. Jak dobrze pójdzie to może jutro skończą.

Jula poszło do Ciebie pw. Fajnie że masz ostatki, ja dopiero zaczynam poważne prace. I na starcie już dwie róże są do wyrzucenia a jedna może odżyje.

Ewa u nas też dzisiaj było tylko -2st, ale ziemia w cieniu była długo zmarznięta, pewnie od wczoraj nie odtajała. Edul to cwaniak i trudno mu zrobić zdjęcie, z reguły ucieka jak widzi że mam aparat.

Aga Święta były rodzinne a teraz czas na ogród.

- JAKUCH
Super ,że tak robota szybko postępuje . Jak więcej ludzi to zaraz lepiej i na pewno jeden drugiemu coś doradzi . Oby jak najszybciej sie z tym uporali 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Maju
U mnie polegly wszystkie jesienne nasadzenia nagokorzenne - 5 sztuk. Za to wszystkie jesienne doniczkowe dolowane na szybko, zyja i maja sie dobrze. Dziwne ale prawdziwe.
Ciesze sie, ze tak szybko u Ciebie ida roboty - ras-ras i juz bedzie calosc

U mnie polegly wszystkie jesienne nasadzenia nagokorzenne - 5 sztuk. Za to wszystkie jesienne doniczkowe dolowane na szybko, zyja i maja sie dobrze. Dziwne ale prawdziwe.
Ciesze sie, ze tak szybko u Ciebie ida roboty - ras-ras i juz bedzie calosc

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Będziesz nareszcie mogła robić swoje zaplanowane rabaty. Kurcze przykro, że róże wypadają, tyle się narobimy przy nich, nie mówiąc o pieniążkach, a one