Dobór doniczek do uprawy balkonowej
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dobór doniczek do uprawy balkonowej
Widać moje niepowodzenia w sianiu nasionek post niżej.Podejrzewałem że tak będzie więc chyba kupie sadzonki na giełdzie.A więc tak na pewno maja być pomidorki i cukinie,może papryka.proszę o pomoc w doborze doniczek do uprawy balkonowej.Chodzi mi o to jakiej wielkości maja być doniczki do ww warzywek.Prosiłbym też o daty kiedy można kupić te sadzonki i wystawić na zewnątrz.
Re: Chyba kupie jednak gotowe sadzonki...Prosze o pomoc w doborz
Nie ma takich złotych rad
-pora do wysadzania -jak będzie ciepło koło maja choć jak kwiecień będzie ładny można wcześniej ,w donicy można przecież zabrać na noc
-w jakie donice -w takie jakie ci się podobają -jak będą bardzo małe będzie trzeba często podlewać i pomidorkom będzie ciasno więc lepiej większe ,rośliny jak ludzie dostosowują się, pomyśl kiedy Ci najwygodniej.
-pora do wysadzania -jak będzie ciepło koło maja choć jak kwiecień będzie ładny można wcześniej ,w donicy można przecież zabrać na noc
-w jakie donice -w takie jakie ci się podobają -jak będą bardzo małe będzie trzeba często podlewać i pomidorkom będzie ciasno więc lepiej większe ,rośliny jak ludzie dostosowują się, pomyśl kiedy Ci najwygodniej.
-
- 200p
- Od: 30 cze 2011, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
minimum 5l optimum 10l potem to tylko zbędna masa przy noszeniu. Ty też wolałbyś mieszkać w 100m2 a nie na np 40
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 lut 2011, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Doniczki do pomidorów o wielkości zaproponowanej przez -eleanor- czyli ok 5l. Jednak musisz pamiętać, że nie jest to wystarczająca ilość podłoża na cały cykl uprawy pomidora i dlatego w jej trakcie należy rośliny odpowiednio zasilać (dokarmiać). Termin umieszczenia roślin na balkonie to: jeśli balkon jest otwarty - po 15 maja, jeśli balkon jest zabudowany (osłonięty np. szkłem) i jest ciepło może być pod koniec kwietnia.
Cukinie jeszcze zdążysz posiać, masz czas od połowy kwietnia na wysiew do doniczki.