warzywa i owoce w ogrodzie - początkująca
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 kwie 2012, o 11:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
warzywa i owoce w ogrodzie - początkująca
Witam. Jestem totalnie początkująca w temacie ogrodnictwa. Moim wielkim osiągnięciem jest wyhodowanie własnych ziół na parapecie! ;-)
Dlatego proszę o porady dotyczące gleb i pory sadzenia: truskawek, czarnej maliny marchewki szczypioru i pietruszki. Pragnę zrobić w ogródku kilka grządek ale nie wiem jak się do tego zabrać. Pomocy!! ;-)
Dlatego proszę o porady dotyczące gleb i pory sadzenia: truskawek, czarnej maliny marchewki szczypioru i pietruszki. Pragnę zrobić w ogródku kilka grządek ale nie wiem jak się do tego zabrać. Pomocy!! ;-)
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: warzywa i owoce w ogrodzie - początkująca
Paulino nie podajesz regionu zamieszkania, ale tak ogólnie można już siać marchew,pietruszkę, szczypior z nasion, jak i sadzonki, można posadzić por pod agrowłókninę, jeśli masz sadzonki truskawek to też,im szybciej, to jeszcze będą owoce. Uzupełnij region, wówczas odpowiedzi będą bardziej trafniejsze.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
-
- 0p - Nowonarodzony
- Kontakt:
Lokalizacja uzupełniona (łódzkie), tylko czy wystarczy im gleba uniwersalna?
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Gdy kupowałem ziemię to od poprzednich właścicieli pytałem co gdzie i jak dobrze rosło, tak samo i Ty możesz obserwować sąsiadów, co im najbardziej rośnie itp. Uniwersalność, to pewnie lekka ziemia, gorzej jeśli masz podmokły teren lub same piaski, to wówczas trudniej zapewnić jako takie warunki roślinom. Po jakimś czasie zrobisz sobie kompostownik, lub zdobędziesz obornik i nabędziesz doświadczenia.
pozdrawiam Ludwik
-
- 0p - Nowonarodzony
- Kontakt:
a gdzie najlepiej zaopatrzyć się w dobre i dosyć tanie sadzonki i ziemię? Lepiej iść do czegoś takiego jak Leroy Merlin, Castorama czy gdzie?
Dziękuję za pomoc !
Dziękuję za pomoc !

-
- 200p
- Od: 30 cze 2011, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
sadzonki pomidora papryka seler arbuz można kupić na bazarku w mieście. Nie wiem co tam jeszcze jest bo nie kupuje. Sadzonki są tak w okolicy połowy maja jak jest sezon na to
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
W każdą sobotę i niedzielę masz do wyboru całą game sadzonek na Kiermaszu Działkowców w Łodzi pod Halą Targową
ale również w każdym dniu tygodnia na osiedlowych bazarkach np. na Widzewie
Kiermasz rozpocznie się w tym roku 14 kwietnia i potrwa do końca maja http://lodz-24.pl/news/kiermasz-dzia łkowca
ale również w każdym dniu tygodnia na osiedlowych bazarkach np. na Widzewie
Kiermasz rozpocznie się w tym roku 14 kwietnia i potrwa do końca maja http://lodz-24.pl/news/kiermasz-dzia łkowca