Sylvi Dzięki Już poobcinałam te brzydkie listki kolumnei i dam znać czy zmiana stanowiska i brak zraszania pomogło. Basiu nie wiem czy woskowiec jak to poznać?
Ja mam 140 l a zaczynałam od 60. Czasami proponuję M zmianę na 200 l ale jemu ten pomysł nie pasuje .
Latem to i ogrodowe podlewam akwariową a szczególnie pelargonie fajnie rosną
Wielkanocnik już przekwita ale kwiatem nadrabia grudnik Moniko zakwitnie,zakwitnie tylko może musi masy nabrać
No i pochwalę się chociaż może za wcześnie ale mój stefanotis za 5 zeta chyba przymierza się do kwitnienia
Mój stefanek (też z przeceny, ale mam do już drugi rok) ma dwa baldaszki z pączkami, uważam teraz żeby go nie przewiać i nie przestawiać coby te pączki się rozwinęły (bardzo lubie ich zapach a kwitnie długo).
Basiu mam skalary ,gurami,sumiki ,bocje i glonojada.Mało rybek ale przynajmniej mają przestrzeń Stefanka też nie ruszam i czekam na kwiaty Adaś po świętach wrzucę fotkę
A dla Was wszystkich
Irenko miło ,że do mnie wpadłaś .Ja też już mam mało miejsca na doniczkowe a mój M mówi,że w domu czuje się jak w oranżerii .Teraz więcej czasu spędzam w ogródku ale i do twojego będę zaglądać Tasiku dzięki
Kupiłam sobie dziś jeszcze jednego scindapsusa pictusa i bluszczykowatego podobnego do cissusa ale nie wiem jak się nazywa bo oczywiście napisali tylko "mix roślin"co mnie wkurza.
Muszę postawić te kwiaty na regale i zagrodzić drogę kotu,który tam włazi