Elżuniu ...hmm ...no mieszkam w pięknym miejscu ...w Kotlinie Oświęcimskiej ...a to południe Polski . Nie do wiary ,że tak ciepło u nas , a u Ciebie śnieg i temp. bliska zeru - różnica ...

ogromna . Więc dla Ciebie

, by Twoje

się rozgrzało .
Piotrze ...kobiecą powiadasz ...

...a no tak , wszystkie rośliny gdybym, mogła , to zaprosiłabym do siebie

. Niestety ...z wiekiem i upodobania się zmieniają i wybrednym się człowiek staje , by nie powiedzieć grymaśnym

.
Oczko będzie sfocone ...to sztuczny twór mojego Syna ...kolejny raz jest przerabiane ...prawie skończone

...jeszcze drobna kosmetyka ...ale to po świętach . Na pewno nie jest tak piękne , jak Twoje .
Ewuś ...jak miło czytać ,że żyją Twoje cypripedia i mają się dobrze ...może faktycznie zaszczycą Cię swymi kwiatami

.
Na primulki , to wiesz ,że ja pazerna ...jak na nic na świecie ...ale , ale ...za tą ' Elizabeth Killelay ' - to Cię chyba uduszę

...dobrze ,że nie zamówiłyśmy . Pogrzeb delikatnie wokół niej , czy aby przypadkiem , nie ma dodatkowej rozetki młodej , w celu rozsadzenia - a teraz Cię

...

.
Moje primulki żyją ...żółta z serii belarina i troszkę słabiej Cobalt Blue . Lilacina coś się uwstecznia ...biała pełna 'Dawn Ansell' ma ładne rozetki

. Natomiast primule x pubescens wszystkie sa ładne i mają pąki .
Dzisiaj , po południu dokończyłam pracę w ogrodzie ...mogę świętować
Zakwitła Hepatica nobilis ' Rosea' .
Cieszynianka dopiero wychodzi , gramoląc się nieporadnie .
Miodunki śliczne ... kolejna moja miłość ...

"Azurea "
..." Bowles Red "
Moja ukochana ...

" Alexandrina "
Kokorycz "George Baker"
Pachnący fiołek .
I to byłoby na tyle ...do nastepnego wernisażu ...