Mój ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród

Post »

No widzisz, a ja lubię banany :;230 :;230 No i bratki, brateczki...
3-4km i nie kojarzysz? :D Khi khi, to jest chyba cecha iście krakowska, kiedy tam mieszkałam, to rodowite Krakowianki MNIE pytały, jakim tramwajem się przemieścić z punktu A do punktu B, bo przez ponad dwadzieścia lat nie zdążyły tego sprawdzić ;:173

Czy masz jakieś swoje ulubienice nemezje wysiane w tym roku? Ja niestety tę kwestię zaniedbałam troszkę... Choć to jeszcze może do nadrobienia. Muszę wiedzieć, gdzie się na oglądanie fot ustawić :wit
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na prawdę nie słyszałam, ani nie przejeżdzałam. Nie są przy głównej drodze i pewnie dlatego:).
Jeszcze nemezji nie wysiewałam, ale z nimi nie ma problemu bo szybko rosną. Wywiewam je w kwietniu do gruntu a jak wzejdą rozsadzam gdzie mi pasuje:). I lubię kolorowe i takie też kupiła: mieszankę. A w zasadzie to nie wiedziałam jednokolorowych:).
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

no a ja właśnie w tym roku widywałam tu i ówdzie konkretne, powiedzmy umownie, że "jednobarwne" odmiany... i zachwyciły mnie! Ale było tego trochę, nie wiedziałam, co wybrać i tak zostałam... z niczym :D Osiołkowi w żłobie dano :;230
Ale może to jeszcze nadrobię, jeśli zdążę się uporać z resztą nasionek. A u Ciebie będę wypatrywać tęczowej łączki nemezjowej. Nick zobowiązuje :D
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Nemezko ;:196 bardzo przyjemnie mi się spacerowało po Twoim ogrodzie, jest śliczny, dorodny i bardzo zadbany !!!! Twój ogród jest piękny o każdej porze roku a to za sprawą zimozielonych roślinek.....ja w tym roku zamierzam jak najwięcej takich roślin dosadzić tylko :roll: kiedy to urośnie :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Pięknie tu u Ciebie. ;:138 Pomidorki w szklarni mnie urzekły. Bardzo się mi podobają kępy krokusów :D

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

nemezja to się nazywa ogród ;:oj Dech zapiera.....po prostu cudownie jest u Ciebie. Wyobrażam sobie, ile pracy wkładasz w jego pielęgnacje. Ciekawa jestem, jakie clematisy zagoszczą w Twoim ogrodzie. Jak zakupisz, koniecznie się pochwal :wit
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was serdecznie ;:173 i dziękuję za miłe słowa.

Atena40 pierwszy na mojej liście clematisów jest Solidarność. Gdzies zobaczyłam, kolor mnie urzekł i stwierdziłam, że idealnie spasuje do tych, które mam. A i u Stasi zamówiłam dziś botaniczny Olgae:). Też na niego polowałam:).

Jola500 czekanie aż urosną to właśnie najprzyjemniejszy czas:). Potem jak już są za duże jest problem czasami:). A czas masz idealny teraz na sadzenie. No i jest w czym wybierać w sklepach, oj jest:).

Renim dziękuję. Pomidorki może i ładne ale narobiłam sie przy nich:). Ale były pyszne:). Wiem, że posadziłam je za gęsto. Do tego niepotrzebnie własne rozsady mieszałam z kupnymi( kupne zaraz chorowały). Ale w tym roku już jestem mądrzejsza i mam nadzieje, że będzie lepiej:).

Anabanana chyba mówimy o innych nemezjach. Ty chyba o takich doniczkowych, lekko zwisających:). Widziałam i taki i rzeczywiście śliczne, kupie w tym roku ( bo jak mówisz nick zobowiązuje:P ). Ale swoje "zwykłe" też wysieję niebawem.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

;:oj ;:oj ;:oj ale wejście padłam z zachwytu piękny zakup róż, oczko śliczne i nawet rybki pływają
Istne szaleństwo wiosenne pięknie kwitnące bratki łał są i tulipany nie wieżę ...ach a ten krokus czy to taka odmiana 10 w 1..
Storczyk śliczny i niech jak najdłużej kwitnie z własnej obserwacji ten kolorek mi też dłużej kwitł niż biały a może tylko miałam takie złudzenie ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Prawdziwe bratkowe szaleństwo ;:138 śliczne są ;:138
Na kolana tez mnie storczyk powalił ! Bardzo dorodny no i szalenie długo kwitnie ;:63

P.S
Parapety u mnie podobnie wyglądają ;:224 i też już czekam żeby towarzystwo do ogrodu przenieść ;:131
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Beata T. Odmiany krokusów nie znam:). Co widzę i mi się spodoba, kupuję i sadzę. Ale poprawię się:)

-- Śr 04 kwi 2012 18:17 --

AgaNet ja już odliczam dni aż pozbędę się tego parapetowego towarzystwa:). mam niby foliak i tam na dzień mogłabym znosić, a wieczorem chowac n do garażu. Ale jeszcze ze 2 tygodnie poczekam. Dziś np wyniosłam na balkon karton z sadzonkami pomidorów. I ja nie wiem czy mi się wydaje ( ale myślę, że nie) że strasznie dobrze im to zrobiło i urosły! Nie ściemniam:).
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Ja na taras w ciągu dnia wynoszę podrośnięte begonie. Na noc zabieram ciągle do domu. W czasie cieplejszych dni wystawiałam tez pelargonie ( mimo że to jeszcze maleństwa) i też mi rosły w oczach :lol:
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Obrazek

Biało-czerwona to zapewne 'Nostalgia' :wink:
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawidbanan dzięki ;:63 . Zobaczymy co z nich wyrośnie bo na zdjęciu piękne. Cudów się nie spodziewam alby byle chociaż kolor zbliżony miały.
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Witaj,
właśnie przejrzałam cały wątek i jestem zachwycona. Masz przepiękny ogród. Ja mam tylko balkon, ale jak kiedyś będę miała ogród, to Twoj będzie jednym z moich wzorów :)
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ja też nigdy nie znam nazw taką mam już głowę że jak nie zapiszę i kartek gdzieś nie podzieję :;230 :;230 :;230
po prostu trzeba pamiętać że tak mają wyglądać na fotce ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”