Działka korzo_m
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko śliczne tulipanki,pierwiosnki i bratki.
Twoje cesarskie korony już kwitną!!!!
A moja jeszcze nie.
U mnie też już są ślimaki
Czy ustawiałaś balans bieli w aparacie na słoneczko?
Twoje cesarskie korony już kwitną!!!!
A moja jeszcze nie.
U mnie też już są ślimaki

Czy ustawiałaś balans bieli w aparacie na słoneczko?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Witam Dorotko !
Te tulipanki są śliczne ! Muszę sobie kupić takie.
Koronę cesarską też masz dorodną i piękną - jedyną rzeczą która mi się nie podoba to ten ślimor.
Aż strach pomyśleć co to będzie jak wszystkie wyjdą z ukrycia brrr...
Dorotko, a ten narcyz to jest taki pół żółty a pół biały ?
Widzę Dorotko że masz już grządeczki poszykowane, niedługo pierwsze nowalijki będą mniam, mniam...
Te tulipanki są śliczne ! Muszę sobie kupić takie.
Koronę cesarską też masz dorodną i piękną - jedyną rzeczą która mi się nie podoba to ten ślimor.
Aż strach pomyśleć co to będzie jak wszystkie wyjdą z ukrycia brrr...
Dorotko, a ten narcyz to jest taki pół żółty a pół biały ?
Widzę Dorotko że masz już grządeczki poszykowane, niedługo pierwsze nowalijki będą mniam, mniam...
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Jakie ładne Twoje wiosenne kwiaty
Nie wiem ,jak to robisz ,ale u mnie 3 dzien leje i o słoncu mogę zapomnieć
Moje korony nie kwitną od kilku lat i własnie je wyrzuciłam!!!
Mam dosyc ich przesadzania ,nawozenia a one i tak nie kwitną nie wspomnę już o straszliwym zapachu ,który doprowadza mnie do szału.

Moje korony nie kwitną od kilku lat i własnie je wyrzuciłam!!!

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje drogie dziękuję za pochwały. Bardzo mnie cieszy ,że u mnie też Wam się podoba, miło jak po ciężkiej pracy działkowej coś takiego się czyta :P :P :P
Aniu -Raczku syn rano w domu ustawił mi aparat na pogodę słoneczną i powiedział, abym w nim nic nie ruszała. Ja znając moje możliwości -psuja, dostosowałam się do Jego zaleceń, ale kiedyś jak pojedziemy razem na działkę to pod Jego okiem będę kręciła i samodzielnie się uczyła. Aniu Twoje korony też zakwitną nic się nie martw.
Gabrysiu ślimaków u mnie pod dostatkiem ,
najgorsze są te bezłuskowe wychodzące wieczorem, a ja wtedy buszuję za nimi z butem na grubej podeszwie, zawsze trochę sztuk uda się uśmiercić, stawiam też piwne pułapki. Gaba mnie rzodkieweczka dopiero wykiełkowała w tunelu, a Ty już swoje niedługo będziesz chrupała.
Aniu ja kilka lat temu miałam też takie cesarskie korony, które w ogóle nie kwitły, więc tak jak Ty je wyrzuciłam, a te które mam obecnie dostałam od mojej kuzynki z dokładną instrukcją jak mam co roku postępować. Ona dała mi 3 lata temu 2 cebulki i ja już dorobiłam się u nich dzieci. W tym roku jak widać na zdjęciu ,aż tyle mi zakwitło.
Miriam wszystkie tulipany jesienią sadzę do koszyków, niektóre na rabatach przed domkiem nie wykiełkowały, wczoraj je wykopałam, te paskudne nornice porobiły mi tyle kanałów i na dodatek ponadgryzały koszyki. Teraz zastanawiam się czy nie zjedzą mi cebulek mieczyków, ależ byłaby to strata
U mnie dziś też leje, ale ja się z tego bardzo cieszę, podleje to co posadziłam i szybciej wykiełkuję. A trawę jak będzie sucho już trzeba będzie wykosić.
Aniu -Raczku syn rano w domu ustawił mi aparat na pogodę słoneczną i powiedział, abym w nim nic nie ruszała. Ja znając moje możliwości -psuja, dostosowałam się do Jego zaleceń, ale kiedyś jak pojedziemy razem na działkę to pod Jego okiem będę kręciła i samodzielnie się uczyła. Aniu Twoje korony też zakwitną nic się nie martw.
Gabrysiu ślimaków u mnie pod dostatkiem ,

Aniu ja kilka lat temu miałam też takie cesarskie korony, które w ogóle nie kwitły, więc tak jak Ty je wyrzuciłam, a te które mam obecnie dostałam od mojej kuzynki z dokładną instrukcją jak mam co roku postępować. Ona dała mi 3 lata temu 2 cebulki i ja już dorobiłam się u nich dzieci. W tym roku jak widać na zdjęciu ,aż tyle mi zakwitło.
Miriam wszystkie tulipany jesienią sadzę do koszyków, niektóre na rabatach przed domkiem nie wykiełkowały, wczoraj je wykopałam, te paskudne nornice porobiły mi tyle kanałów i na dodatek ponadgryzały koszyki. Teraz zastanawiam się czy nie zjedzą mi cebulek mieczyków, ależ byłaby to strata

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Dorotko bardzo proszę o instrukcje postępowania co roku z koroną cesarską.
Moja właśnie ma dziecko,co mam zrobić po przekwitnięciu?
I jeszcze mam pytanie,widziałam teraz w sklepie ogrodniczym cebulę żółtej korony,
czy można ją jeszcze sadzić i jeszcze zakwitnie?
Moja właśnie ma dziecko,co mam zrobić po przekwitnięciu?
I jeszcze mam pytanie,widziałam teraz w sklepie ogrodniczym cebulę żółtej korony,
czy można ją jeszcze sadzić i jeszcze zakwitnie?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ja postępuję tak wykopuję wszystkie, jak liście zaschną, dosuszam cebulki jeszcze ok 3-4 tygodni ,sadzę je niezbyt głęboko dając do dołków trochę nawozu. aha ,a sadzę pod koniec sierpnia. Jak suszę oglądam cebulki jak zaczynają kiełkować korzonki to z nimi do ziemii. Nie wiem czy można teraz posadzić ,ja nie ryzkowałabym poczekaj do sierpnia wtedy masz pewność, że nic się złego nie stanie cebulkom, myślę ,że szkoda w tym momencie wydawać kasiorę. Ja też będę polowała na żółty kolor.