pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Śliczne!
U mnie teoretycznie też była szansa na taki widok, tulipanki botaniczne dostały pierwszych pąków, ale miałam dziś białą działkę taki grad padał, teraz jeszcze mróz. Trzymajcie kciuki.
Tulipanki do tej pory poddawały się tylko nornicom i moim pieskom (mimo takiej zimy potrafiły wykiełkować wykopane z ziemi), ale czrno to widzę.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
W nocy Lokiego obudziły jakieś hałasy dobiegające od strony balkonu z balkonu. Poderwawszy się na równe nogi w końcu zorientował się, że to ktoś puszcza ?With Oden on Our Side? Amon Amarth. Jako że przez ścianę nie było nic słychać, stwierdził, że to sąsiad perkusista z sąsiedniego bloku się upił i przegiął z głośnością. Ale po krótkich oględzinach okazało się, że to grała kapela tulipanów Black Hero.
W nocy Lokiego obudziły jakieś hałasy dobiegające od strony balkonu z balkonu. Poderwawszy się na równe nogi w końcu zorientował się, że to ktoś puszcza ?With Oden on Our Side? Amon Amarth. Jako że przez ścianę nie było nic słychać, stwierdził, że to sąsiad perkusista z sąsiedniego bloku się upił i przegiął z głośnością. Ale po krótkich oględzinach okazało się, że to grała kapela tulipanów Black Hero.
Trzymam kciuki za Twoje tulipany!
Pozdrawiam!
LOKI
Miałam już tyle,,czarnych" tulipanów, że gdyby naraz zakwitły miejscowy Ksiądz by mnie z parafi pognał.....
Może ze dwie odmiany przypominały te kolor, choć moją naiwność zobrazuje tylko zakup tulipanów niebieskich....
pozdrawia z duchem ROKA (za metalem średnio przepadam)
Wasze tulipany są przepiękne u mnie w ogrodzie na razie wychodzą tylko liście, po 10 kwietnia na podlasiu ma być +15 może działka nabierze kolorków a póki co doczekałam się niebieskich irysków little
@ Renzal ? No ja tam jestem amatorem ekstremalnego grania? A jeśli chodzi o naciągactwo producentów cebul ? no cóż? ?Niebieskiego? mam w kolekcji, ale coś się z kwitnieniem nie spieszy ? a obecnie już go powoli chabry bławatki zaczynają zagłuszać, więc być może nic z niego nie będzie ? i się nie przekonam, jak wielkim był oszustwem... Natomiast pod spodem kolejny obiekt zabawy pod photoshopem ze strony producentów cebul, a mianowicie Maytime (rzekomo niebieskofioletowy wedle fotki na kapersie).