Zalążek arielowego ogródka -2 cz.- 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

7koliberek9 pisze:
ariel pisze:Ku przestrodze, dzisiaj w Biedronce widziałem Rh za 24,99, swoje obydwa nowe kupiłem za 15 w szkółce, zabezpieczone przed chorobami.
Bardzo ci zazdroszczę bo ja najtaniej w szkółkach widziałam Rh za 25 zł. Bywałam już w róznych bo i pod warszawą, lublinem, puławami i nie potrafi znalesc nic przyzwoitego cenowo :( a nie chce przepłacać ;:145
:D :D A u nas od 11 zl 8) 8)
Dawid
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Grażynko, obowiązkowo!
Aniu, Basiu - ten żółtawy to ja myślałem, że to turkiestański :shock:
Koliberku, przyjedź do Turbii pod Stalową Wolą ;) Najtańsze bez pąków są chyba po 13, są dość duże, w firmie w której mam praktyki takie same nie schodzą poniżej 30 :shock:
Dawidzie, jakby u mnie po tyle były miałbym cały ogród 'kwiaśny'.

P.S. chyba do mojej kolekcji dołączy niziutka azalia o purpurowych kwiatach, prawdopodobnie 'Geisha Red" o ile dobrze pamiętam, urzekła mnie nazwą, bo jestem zakochany w "Wyznaniach Gejszy" w wersji czytanej i oglądanej, w aktorkach też :D
Grzegorz B

Post »

Ja nie rozumiem, skąd u Was tak niskie ceny :roll: Może u mnie widziałem różanecznik za dwadzieściakilka złotych, ale on był zainfekowany grzybem, więc i tak nikt go nie kupi. A tak to po 30 zł, ale zero wyboru co do kolorystyki ( ni to róż, ni to biel), więc wciąż czekam na jakieś ciekawe okazy, w barwie czysto białej i żółtej :D Może kiedyś się doczekam :wink:
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Żółtych nie widziałem, ale cała paleta czerwieni, różu, fioletu, biało-różowe.
Grzegorz B

Post »

Czyli białych i żółtych nie ma, czy to oznacza, że są one rzadkie, bo ja też u siebie jeszcze takich nie widziałem ;:24
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tzn, białego mam, ale z ciemniejszym środkiem, czystobiałych nie oglądałem, bo mi się nie podobają, ale pewnie mi mignęły, bo mam jakiś obrazek w głowie.
Grzegorz B

Post »

ariel pisze: czystobiałych nie oglądałem, bo mi się nie podobają
Ariel, nie podobają Ci się, ponieważ nie lubisz białego koloru, czy może jest jakaś inna przyczyna?
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak jakoś :roll: Nie mam pojęcia czemu. Tak sobie teraz sytuację analizowałem i stwierdzam, że nie lubię też białych tulipanów. Biały kolor kojarzy mi się z delikatnymi kwiatkami i nie pasuje do tych :D
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grzegorz B pisze:Ja nie rozumiem, skąd u Was tak niskie ceny :roll:
Bo my Grzesiu kupujemy prosto ze szkółki , roślinki nie mają pośredników , więc i ceny są przyzwoite :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale na Brandwicy też ze szkółki a Rh 2x droższe :?

Basiu żurawina gdzieś jest, ale nikt nie wie gdzie :lol: Ale kiedyś ją znajdę ;)
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie wiem dlaczego biały kolor ma nie pasować :roll: :roll: Ja mam białą azalię i jest piękna - co roku obsypana kwiatami. Ciekawe jak będzie w tym roku. ;)
Dawid
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak ją znajdziesz , to daj znać przyjadę ... jak nianie załatwię :lol: I jak będziesz na sklepie :wink:
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

ariel pisze:Tak jakoś :roll: Nie mam pojęcia czemu. Tak sobie teraz sytuację analizowałem i stwierdzam, że nie lubię też białych tulipanów. Biały kolor kojarzy mi się z delikatnymi kwiatkami i nie pasuje do tych :D
Wiesz co, tak się nad tym zastanawiam co napisałeś i może faktycznie kojarzy się z delikatnymi kwiatami, Twoje wątpliwości spowodowały, że się zastanowiłem nad kolorystyką mojej kwaśnej rabaty i stwierdziłem, że biały kolor może faktycznie będzie nie bardzo. Nawet się wcześniej nie zastanawiałem nad tym czy kolory będą się tam zgrywać, moje wybory w tym przypadku były podyktowane chęcią posiadania sporej palety barw tych krzewów. Teraz mam wątpliwości i chyba zmienię biel na jakiś ciemniejszy fiolet, bo z żółtego nie zrezygnuję :D
barbarka pisze:Bo my Grzesiu kupujemy prosto ze szkółki , roślinki nie mają pośredników , więc i ceny są przyzwoite
I to wszystko wyjaśnia, a ja muszę dać zarobić i producentowi i pośrednikowi a wszyscy wiadomo na dorobku :roll:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu , biały i fiolet to raczej zimny zestaw , a fiolet i żółty świetnie będą podkreślać sie nawzajem , to dobry wybór :wink:
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

we wro też te same rośliny są wóżnych cenach w różnych szkłókach - dlatego zawsze się najeżdzę zanim kupię coś fajnego i taniego w miarę ;p
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”